Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Már nagyon unom,...

Mit tegyek? Már nagyon unom, hogy a férjem volt sógóra bontogatja a postám, mert a testvére postáját intézi, és az Ő neve ugyanaz, mint az enyém.

Figyelt kérdés
Férjemnek és nekem is ez a második házassága.3 éve a férjem házában lakom, ahol volt feleségével 1/2-1/2 részben tulajdonosok. Mi már építkezünk, de nem megy gyorsan.A volt feleség még mindig a férjem nevét használja, és én is. A házban lakik még a volt feleség családja is. Az Ő postáját a családja rendezi. Ezért gyakran előfordul, hogy az én leveleimet is felbontják.Már nagyon unom, hogy a férjem volt sógóra bontogatja a postám a név azonosság miatt.

2013. márc. 5. 21:27
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
86%

Miért vetted fel ugyan úgy.

Miért nem lettél a Szalai Lászlóné helyet Szalai-Kis Virág vagy Szalai Virág?

2013. márc. 5. 21:35
 2/28 anonim ***** válasza:
91%
Nos, nem kellett volna ugyanazt a nevet felvenni. Ha ugyanúgy hívnak benneteket es a címerei is azonos, megis miből tudnak, hogy a tied a level vagy az ove?
2013. márc. 5. 21:36
 3/28 anonim ***** válasza:
87%

Most akkor 3 éve megy ez így nálatok és csak most telt be a pohár?

Ezt már a probléma előtt is láthattad volna, hogy nem túl bölcs dolog ugyan azt a nevet felvenni, mint amit az ex hordott. Az ex ha nem lakik ott miért oda jön a postája?

2013. márc. 5. 21:39
 4/28 anonim ***** válasza:
69%
De a sógor minek bontja ki a levelet. Mond meg neki, hogy ha még egyszer kibontva adja oda, hogy jó lenne ha először megkérdezné mielőtt feltépi.
2013. márc. 5. 21:42
 5/28 anonim ***** válasza:
89%
Bocs utolsó, de a Szalai Laszlone Lofax utca 18 cimzesu borítékolható honnan tudna a sógor, hogy melyik asszonykae? Jár, az jobb ha Szalaine kettő bontja fel Szalaine egy levelet?
2013. márc. 5. 21:47
 6/28 anonim ***** válasza:
75%
Oké nem tudja de akkor sem bontom ki más levelét. Odaviszem megkérdezem, hogy ez a tiéd és együtt felbontjuk ha nem visszaadja. Végül is milyen számlák mennek, ha nem ott él akkor talán telefonszámla, meg ilyenek azért az nem olyan nagy cucc, hogy megkérdezi.
2013. márc. 5. 21:52
 7/28 anonim ***** válasza:
80%
Sosem értettem miért tartják meg az elvált nők a férjük nevét. Bár ha új feleségként így jártam volna akkor én ugyanúgy sem vettem volna fel. Ha egy házban laktok nem tudod kikerülni. Max ha látod hogy az a levél biztos nem neked megy akkor te odaadod az exnek. Az ex ugyanígy. Amúgy miért a testvére bontja fel a leveleit?
2013. márc. 5. 21:53
 8/28 anonim ***** válasza:
85%

Irányitsd át a postád egy postafiókra vagy a családodhoz vagy az ex-től kérjétek ugyanezt.

A névváltoztatásra nem kötelezhető az ex.

2013. márc. 5. 22:01
 9/28 anonim ***** válasza:
89%

Tudod mit nem értek?

Ha Tisztában vagy azzal, hogy a másik család is ugyan azt a címzésű levelet kapja, és ő veszi a kezébe a levelet, akkor jogos, hogy felbontja. Ha ez nem tetszik, akkor miért nem teszel ellene? Valamilyen módon biztos lehet rendezni a postán, a szolgáltatónál, a levelek feladójánál, hogy miként jelezzék a levélen azt, hogy ez a levél neked szól. Menj be mondjuk a bankba és változtasd meg az elérhetőségedet, a címedet, mondjuk Kispál Péternéről, Kispál Péterné kettőre. Minden további nélkül megteheted. Utána járással jár, de ha zavar ez a helyzet meg kell lépned. Vagy eltűröd addig, amíg együtt laktok.

Azt nem értem, hogy egy felnőtt ember, aki egyébként képes egy számítógépet, vagy okos telefont kezelni miért nem tud a mai világban elintézni egy ilyen egyszerű dolgot.

2013. márc. 5. 22:38
 10/28 anonim ***** válasza:
91%
Én föl nem venném ugyan úgy a nevet, mint az előző feleség, feleségek. Annyi formátum van már, miért nem választottál másikat? Egy lakcímen, egy névvel, elkerülhetetlen az hogy felbontsák a Te postádat is, különben honnan tudnák, hogy kié? Gondolom ha a Tiéd a levél, akkor oda is adják nem? Vagy ha számla van benne, akkor ki is fizetik?
2013. márc. 5. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!