Ha ugyanaz lenne a vezetéknevetek mint a párotoknak, melyik lehetőséget választanátok esküvő után?
Figyelt kérdés
Párommal ugyanaz a vezetéknevünk, ő szeretné ha Xné X lennék, de én maradnék simán X. Van ismerősöm aki viszont felvette így a nevét ( pl.Horvátné Horvát) de nekem ez nagyon furcsa. Ismerek olyat is aki kötőjellel tette a neve elé ugyanazt a családnevet.2019. okt. 6. 21:11
1/31 anonim válasza:
Mivel én csak simán átvettem a férjem vezetéknevét (így még rövidebb is lett a nevem, és szerintem szebb is :D), így én biztos örülnék ha nem kellene papírozni, hagynám ugyanúgy.
2/31 anonim válasza:
(a többi változat nekem nagyon erőltetettnek tűnik)
3/31 anonim válasza:
Nem venném fel, maradna az eredeti, ha ugyanaz.
5/31 anonim válasza:
Max X Yné Z lennék...
Pl Kovács Gergőné Judit
De Kovácsné Kovács Judit tuti nem... Ez tényleg erőltetett.
6/31 anonim válasza:
Persze, meg van, akit Lajos Lajosnak vagy Gábor Gábornak hívnak. De azért nem kell mindenkinek megőrülni.
Természetesen úgy hagynám a nevem ilyen esetben.
7/31 anonim válasza:
Jah, amúgy ismerek olyat, aki így ment férjhez, és poénból mondta, hogy felveszi a férje nevét. És kicseréltették vele az összes iratát.
8/31 anonim válasza:
Meghagynám a nevenet és kész.
Ígymég a sok papírmunkát is megúszod 😉
9/31 anonim válasza:
Én is így hagynám ahogy van. Bár Tóthné Tóthot én is ismerek.
10/31 anonim válasza:
5# olyan hivatalos verzió nem létezik, hogy Kovács Gergőné Judit.
Kérdező, nehogy már a férjed döntse el.. Szerintem a né verzió borzasztó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!