Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon furcsa lenne ugyanaz a...

Nagyon furcsa lenne ugyanaz a név?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy évekkel ezelőtt nekem megmondta 2 orvos is, hogy nem lehet gyerekem. Ebbe én bele is nyugodtam, elfogadtam. A férjem szintén.

2 éve befogadtunk egy harmadik kutyát, akinek a kedvenc lánynevemet adtuk, mivel úgy voltunk vele, hogy gyerekünk nem lehet, miért ne használjuk ezt a nevet. Valami csoda folytán mégis teherbe estem, teljesen váratlanul, de nagyon boldogok vagyunk, kislány lesz. Itt jön a “gond”. Továbbra is a kedvenc nevemet tudnám csak elképzelni a kicsinek, de így hívják a kutyánk is. Nagyon fura és durva lenne?

2019. jún. 17. 10:27
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
76%
Esetleg valami becenév a kutyának?
2019. jún. 17. 10:34
 2/23 anonim ***** válasza:
82%

Fura, és durva lenne.

DE! A kutyát szerencsére bármikor "átnevezheted". Gondolom ezer és egy néven szólítottad már, nem csinálna belőle gondot, ha mostantól nem azon a néven hívnád.

Nálunk a becenevére jobban is hallgat, mint a "hivatalos" nevére...

2019. jún. 17. 10:39
 3/23 A kérdező kommentje:
Nem lesz átnevezve.
2019. jún. 17. 10:45
 4/23 anonim ***** válasza:
87%
Hát, ki momdottan idiótának tartanám azt a szülőt, aki a gyereket és a kutyát is ugyanazzal a névvel nevezi el.
2019. jún. 17. 10:48
 5/23 anonim ***** válasza:
89%
A kutyámnak már köze nincs a törzskönyvi nevéhez, ezer meg egyféleképpen becézzük és mindenre hallgat. Szerintem kicsit röhejes ha sétáltok esetleg a gyerekkel és a kutyával te meg ugyanazon a néven szólítod őket. Vagy nevezzétek át a kutyát / kezdjétek becézni vagy nevettesd ki magad, nem tudom de ez szerintem vicces. :D A kislányotoknak új név esetleg semmiképp nem merülhet fel?
2019. jún. 17. 10:52
 6/23 anonim ***** válasza:
83%

Ha a kutyának marad az a neve, és továbbra is azon a néven szólítod, akkor semmi esetre se add azt a nevet a lányodnak. Vagy különben az életben nem mosod le róla, hogy a kutyáról nevezted el...

Nem, hiába mondod el a sztorit, akkor is a kutyáról nevezted el...

2019. jún. 17. 10:53
 7/23 anonim ***** válasza:
81%

Nem rosszból, de ha ragaszkodsz a névhez és a kutyát sem vagy hajlandó másként szólítani, tényleg nagyon röhejes lesz a helyzet.

Gondolj bele, mennyien fognak utánatok nézni, nevetni és megjegyzéseket tenni a hátatok mögött, ha hallják, hogy a gyereket és a kutyát ugyanazon a néven szólítod.

2019. jún. 17. 11:01
 8/23 anonim ***** válasza:
56%

Mi az a név?

Mert pl., ha Emma akkor a kislányod lehet Emília

Liza-Eliza...

2019. jún. 17. 11:04
 9/23 anonim ***** válasza:
84%
Igen, furcsa lenne. Nekem is emberi neve van a macskámnak, ami tetszik is, de emiatt sosem adnám a gyerekemnek.
2019. jún. 17. 11:11
 10/23 anonim ***** válasza:
68%
Furcsa lenne. Egy idő után meg a lányod is kínos ak érezné, hogy kutya neve van.
2019. jún. 17. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!