Nagyon furcsa lenne ugyanaz a név?
Az a helyzet, hogy évekkel ezelőtt nekem megmondta 2 orvos is, hogy nem lehet gyerekem. Ebbe én bele is nyugodtam, elfogadtam. A férjem szintén.
2 éve befogadtunk egy harmadik kutyát, akinek a kedvenc lánynevemet adtuk, mivel úgy voltunk vele, hogy gyerekünk nem lehet, miért ne használjuk ezt a nevet. Valami csoda folytán mégis teherbe estem, teljesen váratlanul, de nagyon boldogok vagyunk, kislány lesz. Itt jön a “gond”. Továbbra is a kedvenc nevemet tudnám csak elképzelni a kicsinek, de így hívják a kutyánk is. Nagyon fura és durva lenne?
Fura, és durva lenne.
DE! A kutyát szerencsére bármikor "átnevezheted". Gondolom ezer és egy néven szólítottad már, nem csinálna belőle gondot, ha mostantól nem azon a néven hívnád.
Nálunk a becenevére jobban is hallgat, mint a "hivatalos" nevére...
Ha a kutyának marad az a neve, és továbbra is azon a néven szólítod, akkor semmi esetre se add azt a nevet a lányodnak. Vagy különben az életben nem mosod le róla, hogy a kutyáról nevezted el...
Nem, hiába mondod el a sztorit, akkor is a kutyáról nevezted el...
Nem rosszból, de ha ragaszkodsz a névhez és a kutyát sem vagy hajlandó másként szólítani, tényleg nagyon röhejes lesz a helyzet.
Gondolj bele, mennyien fognak utánatok nézni, nevetni és megjegyzéseket tenni a hátatok mögött, ha hallják, hogy a gyereket és a kutyát ugyanazon a néven szólítod.
Mi az a név?
Mert pl., ha Emma akkor a kislányod lehet Emília
Liza-Eliza...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!