Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőként hogy éled meg, ha...

Szülőként hogy éled meg, ha gyereked párja csóró, lusta családból jön?

Figyelt kérdés

Vagy ha nem is lusta, de szerencsétlen, tétlen, az életben semmire nem jutó emberek.

Nem gimis szerelemre gondolok, mert azok azért 90%-ban múló dolgok.

Hanem később amikor gyereked már kezdi a fiatal felnőtt életét és egy szerencsétlennel él, aki majdnem hogy a gyerekeden és akár rajtatok élősködik felnőttként is.

Soha semmire nincs pénze, hol dolgozik, hol nem, ha dolgozik sincs semmije, se célok, se megtakarítás, se lakás, se autó, semmi, nyaralásra nincs pénze, kopott, szakadt cuccokban jár. De a gyereked szereti őt.

Volt már ilyennel dolgotok?

2020. okt. 25. 12:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
39%

A pénztelenség a legtöbb kapcsolatot kikezdi. Szóval a legjobbat akkor teszed, ha nem támogatod őket akármilyen nyomorban is élnek. Nyilván a lányodnak elmondod, hogy ő bármikor hazajöhet, ha baj van vagy elege lett, de sajnos más semmittevését nem tudod pénzelni. Ha jönnek a szürke hétköznapok és a pénztelenség akkor meg vagy összeszedi magát a srác és jobb lesz vagy ha a lányodnak ennél több az igénye talán meglátja és otthagyja.

Sajnos az is előfordulhat, hogy együtt nyomorog vele, de ez azért hosszútávon ritka, főleg, ha olyan a szülő akihez bátran vissza lehet menni.

2020. okt. 25. 21:21
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia en pont most vagyok tul egy ilyen kapcsolaton. 2 évig tartott. De meg igy se en szakitottam (20 vagyok egyebkent). Az elso 1 ev tok jo volt ugy voltam vele jol van most igy jött hogy nem lett munkája az akkori páromnak. Volt hogy en adtam neki kölcsön hogy eltudjon jonni hozzánk (tavkapcsolat) de nem volt vele bajom. Aztan masfel-2 ev utan ugy gondoltam hogy beszelgettunk mar eleget arról hogy ha vegzek az egyetemmel, osszekoltozunk, ezert ugy gondoltam hogy oke elkezd lassam spórolgatni. De mikor mindig mikor találkoztok kozli hogy nem mentek sehova, evfordulora se mert valahova elszallt az egesz havi fizetése megint, akkor kezd eleged lenni azért. Elkezdtem ragni a fülét hogy azert ez igy nem megy hogy semmi kiadas mellett (otthon lakott ( semmit nem tud félrerakni. De nem is miattam hanem ugy amblokk.

Engem a szüleim ugy neveltek hogy mindig legyen tartalékom ha valami történne. Dw hat halaisten vége.

2020. okt. 26. 09:09
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

2 2es vagyok.

Csak azt akartam ezzel írni, hogy a lanyodnak is szerintem egy ido utan elege lesz. Mikor folyamat kapja a visszautasítast hogy erre sincs pénz arra sincs.

2020. okt. 26. 09:16
 24/25 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem egyszer érdemes leülni a lányoddal beszélni. Mondd azt, hogy nem akarsz beleszólni, ő szíve joga eldönteni, hogy kivel akar kapcsolatban lenni, de neked vannak fenntartásaid, és kérdésesnek látod a jövőjét vele... és felsorolni azt, hogy nem látod benne a motivációt, a szándékot a dolgos életre, ha azt látod, hogy a lányodért sem teper vagy kihasználja, azt. Aztán a lányod meg eldönteni, hogy mihez kezd a véleményeddel. Ha azt mondja, "jaj, te nem ismered", "nem te vagy együtt vele", "szeretem és mellette maradok", akkor hátralépsz egyet, és kész.
2020. okt. 26. 11:28
 25/25 anonim válasza:
74%

Nem az önbizalom fejlődik ki ebben a helyzetben, gondolom a lánya nem azért választotta azt a férfit az életébe, hogy anyagi helyzetet biztosítson számára ,hanem csak szimplán megszerette. Jó nyilván a jövőre tekintvén az anyagi háttér is fontos, de ha szeretünk valakit és vele képzeljük el hátralevő életünket, akkor nem az anyagi helyzetet fogjuk előtérbe helyezni,hanem hogy majd 40 meg 50 év múlván is szeressük.

2020. dec. 21. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!