Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akiknek kifejezetten rossz...

Akiknek kifejezetten rossz volt a párjának a gyerekével a kapcsolata, az felnőtt korban hogyan alakult? (Úgy értem, amikor a gyerek is felnőtt már, külön él, családja van, gyerekei vannak esetleg, stb.)

Figyelt kérdés

2020. okt. 12. 18:19
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Gyerek szempontból írom. Úgy, hogy nem is látogatom anyámat se évek óta 😄

Legyenek boldogok, de engem felejtsenek el.

2020. okt. 12. 18:29
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Úgy ha egy nap bemondaná a Tv, hogy vége a világnak azt írnám neki találkozni fogunk a pokolban te szemét féreg. Közben abban bíznék,hogy a rohadt ri.banc feleségét már várják pszihopata vadállatok. Amiért ez az iszákos tönkretette a gyerekkorom.
2020. okt. 12. 18:36
 3/8 A kérdező kommentje:

Első kettő, durva, sajnálom:(

Nálunk is én vagyok a "gyerek". Az van, hogy férjhez mentem, van két kicsi gyerekünk, de valahogy apám feleségét nem nagyon akarom az életembe. (Nálunk annyi van, hogy apám özvegy volt, amikor találkoztak, aztán 3 év múlva házasodtak. Én 12 éves lány voltam akkor, nem bírtuk egymást különösebben. Apu rengeteget dolgozott (a felesége is dolgozott persze), de rá bízta a tanulásomat, sokat segített a leckében, matekozott velem, jókat főzött, sütött, szép rendet tartott. Emellett sem volt meg köztünk az a plusz, hogy elfogadjuk egymást.

Aztán eltelt 18 év, de valahogy nekem jobb, ha nem része az életemnek, gyerekeim életének sem. Aput ez bántja.

2020. okt. 12. 18:48
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
Kettes vagyok. Nálunk is bántja apámat, hogy kizártam a feleségét. Tudod én megmagyaráztam. Elég egy teljesítmény kényszeres egy családba. Soha sem csináltattam volna meg tetoválásom ha mind ez a rihe . A kétéves lányom szerinte hülye mert alig tud számolni.
2020. okt. 12. 19:11
 5/8 anonim ***** válasza:
26%

Kerdezo te mekkora egy paraszt vagy mar bocs. "sokat segített a leckében, matekozott velem, jókat főzött, sütött, szép rendet tartott. Emellett sem volt meg köztünk az a plusz, hogy elfogadjuk egymást" segitett a leckeben az anyad is vagy az apad? Tudod a gyerekeinknek segitunk a sajatunknak nalad meg olyan segitett aki nem az edes gyereke voltal. Raadasul jokat fozott es rendet tartott. Es az anyad es az apad? Megetted elfogadtad? Ezek szerint kihasznaltad, mert nem ereztel pluszt?

Tudod amit leirsz azt gondoskodasnak nevezik. Az higy te 12 evesen es ezek szerintutana se tudtal hozzakotodni az reszben betudhato a korodnak, kiskamasz majd kamaszaz nyilvan nem a mostohamutert valasztja edesanyja helyett lelkitarsnak de még baratnonek sem. Raadasul alapbop nem biztis hogy ket ember szemelyisege passzol. Ez igy van (lehet) edesgyerekekkel/edesszulokkel is. (Valas es akar konfliktus nelkul is.)

Tehat ha gondoskodott rolad kiskamaszkent es kamaszkent es apadnak hosszu evek ota jo tarsa (feltetelezem jo mert egyutt vannak es ez a no fogja majd ha mar oreg lesz is apad elsosorban gondozni ha ugy adodik es csak utana te...szoval ezt figyelembe veve nem csoda ha apad neheztel es rosszul esik neki. Ettol fuggetlenul ugy viselkedsz mindenkivel ahogy akarsz es ugy halalod meg a sok jo foztjet is ahogy nem akarod:-) te lekkiismereted.

Neke m egyebkent kifejezetten rossz volt a kapcsokatom a parom fiatal felnott (nagy kamasz) gyerekeivel, igy en a kesobbiekben nem ohajtok veluk kapcsolatot es remelem soha nem lesznek gyerekeik vagy ha igen akkor inkabb elegetem az osszes gyerekjatekot, de hogy egy csorgot nem fognak kapni az is biztos:-). Annyira rideg erzeketlenek de ok is megettek am a finom sutijeim:-). Meg elfogadtak minden ajandekot sot kertek is. De majd meghalalom nekik.

2020. okt. 12. 22:21
 6/8 A kérdező kommentje:

5-ös, az elején egy elég bunkó beszólással indítottál, de aztán írtál értelmes dolgokat, ez tény.

Viszont hogy a szememre vetetted, hogy elfogadtam a finom kajákat, sütiket, és ezzel kihasználtam apám feleségét, hát....

Te hogy oldottad volna meg 12 évesen, főztél-sütöttél volna magadra külön, csak mert apád feleségétől nem kell ez sem? Könnyű mondani, hogy kihasználtam, de gyerek voltam, le voltak osztva a szerepek a családban, ez volt.

2020. okt. 13. 10:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező. Tény hogy #5 elég keményen fogalmazott, de van benn bőven igazság. Nem arra értem, hogy elfogadtad a kaját stb. De, adhatnál apukád feleségének esélyt, pláne azért, mert apukádat is bántja a helyzet. Az elején, megértem hogy egy kiskamasznak nehéz elfogadni az "új anyukát" pláne hogy édesapád özvegy volt amikor feleségül vette, de 18 év eltelt azóta, megbékélhetnél már ezzel a felállással. Valószínűleg még mindig azt nem tudod elfogadni és feldolgozni, hogy édesanyád halála után apukád újranősült. Pedig ha ésszerűen belegondolsz, nem várhatod el tőle, hogy egyedül öregedjen meg.
2020. okt. 14. 20:11
 8/8 anonim ***** válasza:
na mi a helyzet azóta?
2021. jún. 22. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!