Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim egész nap azt a...

A szüleim egész nap azt a szánalmas telejósdát nézik a tévében, és elhisznek mindent amit látnak. Mit csináljak velük?

Figyelt kérdés

Rokkant nyugdíjasok mind a ketten, és nem is mozdulnak ki szinte soha. Félek, hogy ez a f*s felemészti az elméjüket. :(

Szólni nem lehet nekik, hogy hé, ez hülyeség, mert akkor én vagyok a szkeptikus szar.

18f

2010. aug. 8. 12:34
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
azt még szerencsére nem fedezték fel, hogy a TV2-n, meg az RTL-n is megy. A Hálózat tv-n szokták csak nézni, régen a BPTV-n.
2010. aug. 8. 12:52
 12/20 anonim válasza:
82%
Szerintem is próbáld valahogy lezárolni a csatornát, vagy azt a műsort, vagy találj nekik valami más elfoglaltságot. Ez így most elég tág fogalom, de én például számítógépről szoktatom le a tesómat. nem könnyű..:)
2010. aug. 8. 12:52
 13/20 A kérdező kommentje:
Jó, csak ők nem fogják fel, hogy nincs minden rendben
2010. aug. 8. 12:55
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Jó volna azt tudni hogy az ORTT mi a fenét szándékozik tenni a csatornákon egyre növekvő csalás ellen. A világ egyik legjobb filmjének sugárzását annak idején megakadályozták a csalást ami egyre nagyobb méreteket ölt nem. És az nem mentség hogy buta ismerethiányos emberek igénybe veszik mert csalni senkinek nem jogos ha tudja ha nem.

Napsugár vagyok mondja a szélhámosnő! Na jó de akkor miért van ilyen sötét, kérdem én!

2010. aug. 8. 12:56
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

hát ez nagyon gáz. és bocs, de szerintem nem tehetsz semmit. nem vagy felelős a szüleidért, ne felejtsd el, hogy te vagy az ő gyerekük, és nem fordítva.

ezek a műsorok természertesen nagyon gázok, és nagyon jól teszed, ha az ilyesmiben szigorúan szkeptikus vagy. próbálj meg elszabadulni otthonról.

2010. aug. 8. 12:57
 16/20 anonim válasza:
Van olyan hogy gyerekzár kapcsold be az 1ik tvén aztán idővel a többin is és kész nemtudja kioldani
2010. aug. 8. 13:02
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Zárolni nem tudom hogy hogy lehet csatornát , vagy lehet-e , de azt biztos meglehet csinálni, hogy áthangolod a tv-t .

Tehát nem tudom hogy milyen tv-itek vannak , belemégy a menübe, aztán kiválasztod azt a csatornát amit néznek , és áthangolod nagy semmire, ilyen hangyás izére, minden tv-nél , aztán ha nem értenek ők hozzá , nem fogják hangolgatni a tv-ket úgy se.

Téged megkérnek akkor meg azt mondod, hogy te megpróbáltad , de nem találod azt a csatornát.

Valószínű kivették a programcsomagból. Megcsinálod ezt minden tv-nél és kész , de gyorsan egymás után , nehogy az egyiken legyen aztán a többin ne.

Esetleg egy másik csatornát is eltűntethetsz így, hogy ne legyen feltűnő annyira, amit nem nézel te se , csak mondod hogy nézzétek, eltűnt a minimax is , vagy mit tudom én melyik :D

Sok sikert .

2010. aug. 8. 13:03
 18/20 anonim ***** válasza:

Szerintem az ő hangnemükben kellene beszélned erről, elfogadva, hogy a világképüket nem változtathatod meg, de formálhatod. Mert ők ebben hisznek, és fognak is, de:

" Anya, apa, te elgondolkodtatok már azon, hogy mennyi ennek a valóságalapja? Valószínű, hogy léteznek igazi ezoterikusok, akik valóban értenek a jósláshoz, de úgy vélitek, hogy egy ilyen tudással rendelkező ember tényleg a tévében fogja mutogatni magát percenként 500 forintért? Ez nem segítség, hanem a tudásának megalázása lenne. Ha ennyire érdekel titeket a dolog, veszek nektek egy pakli jóskártyát, és kérjétek meg az Istent, hogy azt a kártyát vesse ki nektek, amelyik valóban az igazat mutatja. Ha a telejósda pénzért valódi, akkor az önjóslás még hasznosabb."

Inkább maguknak dobálják a kártyát, mintsem hívogassák azt a buta műsort. De ha ezzel sem lehet őket leállítani, van egy még jobb ötlet, amire ne sajnálj kétezer forintot.

Amikor látod, hogy nézik, hívd fel a jósdát és mondja jósnőnek egy kamutörténetet. Ő majd kiveti a kártyát, elmondja a hülyeségeit, te aztán szépen átmész a másik szobába, és közlöd a szüleiddel, hogy te voltál az imént. A hangod úgyis felismerik.

Elég kiábrándító lesz, mikor azt látják, hogy a kártya egy nem létező valamire mond jövőt, és a jósnő még biztos is a dolgában...

2010. aug. 8. 16:33
 19/20 A kérdező kommentje:

Hm ez jó ötlet.

És Youtube-on találtam is egy videot, akkor még fel sem kell hívni őket.

http://www.youtube.com/watch?v=sybB5YN_Rfw

:D

2010. aug. 8. 16:41
 20/20 A kérdező kommentje:
Nah megmutattam apámnak a videot, nem nagyon esett le neki. Nem sokat lehet vele kezdeni szeritem.
2010. aug. 8. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!