Apasági pert ha a vélt apa elhunyt a nagyszülő is indithat?
Van egy lassan 3 éves kislányom. Az apja elhagyott nikor terhes lettem. Volt anyósom is tudta h terhes vagyok de még uszitotta is a fiát h nem a te gyereked stb...
Az apa nem szerepel az anyakömyvi kivonatban sem. Fél évvel ezelött elhunyt. Az exanyós azóta tartani akarja a kapcsolatot a gyerekkel. Rájött hogy több unokája már nem lesz. Ha nem engedem perre megy azt mondta.
Nekem 2 éve párom van akivel eljutott arra a szintre a kapcsolat hogy házasságot tervezünk és a kislányom is a nevére fogja venni. Az ő szülei első pillanattól fogva eldogadják lányomat. Inkább mondanám őtba nagyszüleinek mint az igazit.
Az apaság vélelmét az apa csak a megtámadás alapjául szolgáló tényről értesülés időpontjától számított egy év alatt támadhatja meg.
Ha az egy év eltelt, nem perelhet sikeresen.
Az ex anyós azt mondja hogy ő most jött rábh a kislány a fiáé...eddig bem tudta biztosra de most már hasonlít rá. Így joga van tartani vele a kapcsolatot.
Az apja örült h nem szerepel sehol. Kilépett az életünkböl mielött megszületett volna.
Ha a párod "nevére veszi" azaz örökbe fogadja a gyereket, akkor senki nem tehet semmit, onnantól kezdve ő a gyerek apja, slussz-passz.
A volt "anyós" meg így járt.
Egyébként sem perelhetne az exed anyja, ha a fia nem ismerte el a gyereket!
De valóban beszélj ügyvéddel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!