Mit gondoltok arról, amikor a nő akarja viselni a kalapot a családban?
Kérdező!
Tulajdonképpen leírtál egy filmet ami a kétkezi egyszerűen élő férjről,
és a kivagyis feleségről szól, aki szeretne többnek látszódni az ismerősök szemében.
A film címe: Hippolyt a lakáj.
"Az meg, hogy a háztartást közösen kell vezetni az igaz csak éppen, apukám nem fog mosni, vasalni, meg takarítani, anyukám meg nem fog füvet nyírni, autót mosni, meg csapot javítani, szóval meg vannak az adott szerepek és ezekben, mint gyerekek mi is részt veszünk a háztartás ellátásában."
És hányszor kell füvet nyírni egy évben, hányszor kell megjavítani a csapot? Menj már a csudába, miért mindig az a férfi munka amit havonta kell megcsinálni, vagy időszakosan, mint a fűnyírást? (Amúgy amikor kertes házban laktunk, nőként én is nyírtam füvet és mostam a kocsit). Fel tudod fogni hogy anyád ganézik utánatok minden nap és ebből lett elege? Ennek válás lesz a vége valószínűleg mert nem tud felnézni a férjére. Amúgy ti gyerekek nem tudtok kocsit mosni meg füvet nyírni hogy apád is kivegye a részét a házi munkából? Ilyen sokan vagytok, de csak a szátok jár.
Sajnos anyád elfelejti, hogy honnan jött, és úgy viselkedik otthon, mint egy előkelő idegen.
Az itt hisztiző férfigyűlölő női hisztikkel meg ne törődjél.
Az év nagy részében nem kell füvet nyírni, és amikor kell is, akkor sem kell minden egyes nap, sőt, bőven akár kétheti egy alkalom is. Autómosás szintén, egyébként 890 Ft-ért lemossák neked 3 perc alatt a mosóban, a csapot meg ott, ahol én élek pl. 10 éve nem kellett még javítani.
Szóval anyukádnak marad a temérdek napi szintű munka, a ganézás utánatok, apádnak meg csak ilyen időszakos rövid melók.
Én anyád helyében elválnék és elköltöznék, ti meg főzzetek, mossatok, vasaljatok magatokra. Neki végre kényelmes és jó élete lehetne, ti meg meglátnátok, mennyit is dolgozik utánatok. Egyébként nagyon sajnálom, hogy olyan gyereke van, mint te.
Helló kérdező, nekem írtál anyázó privit (bár lehet, hogy másoknak is), hogy nem tudok semmit rólatok! Három hozzászólást írtam (#17, #20, #30), úgyhogy elszámolod magad, ha rám utalsz ezzel a minden második hozzászólással. Látom az se esik le, hogy ahányszor megszólalsz, csak egyre jobban alátámasztod, hogy neked se ártana még pár év iskolapad az alap készségekhez.
Nem az a lényeg, hogy az anyád MOST mennyit dolgozik otthon, hanem TE magad leírtad, hogy miket várnátok el tőle! Te magad írod le, hogy ő AZÓTA nem csinálja meg ezeket, amióta diplomás! Ebből egyszerű logika, hogy ADDIG megcsinálta ezeket és még többet is! Te is valahogy fel lettél nevelve és egyenesen következik az eddig leírtakból, hogy nem az apád ringatta a bölcsőd és sikált ki téged a fosból a pelenkázóasztalon. Te magad írod le részletesen, hogy mi van, csak nem látod áta saját szavaid összefüggéseit... Nyilván azért hiányolod most ezeket, mert korábban megkaptad! Tehát igen, mi mindannyian, 21. századi férfiak és nők, akik már megosztjuk az otthoni munkákat és nem teszünk különbséget nemek szerint, pontosan tudjuk, hogy milyen melót jelent a háztartás és gyereknevelés. És látjuk azt, hogy te viszont teljesen el vagy tévedve. Azok a hozzászólók pedig, akik továbbra is tartani akarják a jogot maguknak a semmittevésre, csak anyáznak, de úgy látszik neked csak ez kell, hogy valaki a te szinteden igazat adjon neked, önkritika, észérvek és logika nem a barátaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!