Mit gondoltok arról, amikor a nő akarja viselni a kalapot a családban?
Nem teljesen értem. Apukád 2x annyit keres mint anyukád, miért nem tud magának új cuccokat venni? Az nem anyukád hibája, hanem apád igénytelensége. Vagy anyukád kezeli a kasszát?
Sajnos sokaknak a fejébe száll az is, ha egy semmitmondó szakon letesznek egy diplomát, ez intelligencia kérdése ami vagy van, vagy nincs. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, nem tanulható.
A kérdésed túl csapongó és túl sok mindenre terjed ki.
Az alapkérdésre a válaszom, a legtöbb házasságban a nő viseli a "kalapot" és ezzel nincs is baj, amennyiben a nő okos és diszkréten csinálja ezt, és nem a férjet hordja el minden szarnak.
Anyádat egyébként utálod, vagy mi ez a litánia?
Végzettségtől függetlenül mindenkivel tisztelettel beszélek, szerintem ez így helyénvaló.
Én is beszolnék a férjemnek, ha azt mondja, hogy "lássa", mert primitíven hangzik és más emberek is a szövege alapján itélhetik majd meg.
A kérdező arra kér választ, hogy mi a véleményünk arról, ha a nő hordja a kalapot. Fentebb nem mindenki válaszolt a kérdésre.
Szerintem nincs azzal gond, ha a nő viseli a kalapot (nadrágot), mert ismertem olyan idős házaspárt, ahol a nő volt az energikusabb (már nem élnek), a férj a csendesebb. Nagyon jól megvoltak így évtizedeken át. Született 3 gyerekük.
A kérdező akkortól látja helytelennek a helyzetet, amikor az anyja kétszeres diplomás lett. Ekkortól lett beképzelt, lenézi azt, akinek ez nincs és csak a maga nézetét látja helyesnek.
Na, itt van a baj!
Azt se várja el senki egy nehéz fizikai munkát végző embertől, hogy haza érve elkezdjen főzőcskézni.
Üljön össze valamikor a családi kupaktanács és beszéljétek meg.
Másfelé fejlődtek az évek alatt. Apukád megrekedt valahol félúton, anyukád pedig teljesen rossz irányba megy (a leírtak alapján). A lényeg, hogy már egyáltalán nem illenek egymáshoz, semmi közös nincs bennük és ami a legrosszabb, tisztelet és szeretet sincs.
Anyukád változókorban van, lázad, de maga sem tudja, mit akar. Ebből vagy válás, vagy pokoli rossz időskor lesz együtt, ahol halálra szekálják egymást.
Bocs, de teljesen lényegtelen, ki mennyit keres, mindketten dolgozó emberek, mindketten hozzájárulnak a család eltartásához, és nincs olyan házasságban, hogy ki fizeti a számlákat, mert elvileg közös minden.
Ezen logika mentén, ami egyébként így is volna korrekt, a főzés, a mosás, a takarítás, minden logisztika és bevásárlás is közös dolog volna. Most az van, hogy apád hazaér munkából és nyomja az igénytelen mulatóst, igénytelen és koszos ruhákban. Nem csinál otthon semmit(?), elvárná, hogy a másik, aki ugyanúgy ledolgozta a munkaidejét, még csicskázzon is neki.
Nem csodálom, hogy anyád kiábrándult. És igen, valóban úgy tűnhet, kicsit sznob lett, de én inkább úgy gondolom, kezdi meghúzni a határait és nagyon helyesen teszi.
Egyébként az is elég szomorú, hogy ti gyakorlatilag semmit nem csináltok otthon, pedig ott vagyok hárman(?) testvérek. A porszívózás önmagában semmi, ne is haragudj. Te is megéred a pénzed.
"azt hozzá kell tenni, hogy egy hétig nem volt kicserélve az elem"
Na, itt van a kutya elásva! Hogy ott vagytok minimum négyen (több tesód is van) és egy hétig senki a kisujját se mozdítja, hogy egy elemet kicseréljen! Szerintem anyádnak ebből lett elege, hogy ő mosson, főzzön, rendezze a háztartást, még arról is gondoskodjon, hogy a felnőtt férje mit vegyen fel...
Igen, megvan a veszélye annak, hogy ha az ember tanul, akkor kiszélesedik a látóköre és rájön, hogy ma egyáltalán nem ez a normális, pl. hogy munka mellett még "a nő dolga" az egész háztartás, meg ilyen középkori hiedelmek. Vannak olyan családok, ahol a férfi is tud magának ruhát venni és fel tud öltözni magától, a gyerekek meg már hatévesen képesek kicserélni egy lemerült elemet.
Sajnáltathatod magad itt, de csak el-elszólod magad, hogy eddig cselédnek tartottátok anyádat. Hát, neki ez meg már nem tetszik. Az, hogy miben nyilvánul meg ez a nemtetszés, az már más tészta. Úgy tűnik, hogy benne sem fogalmazódott meg pontosan, mi is a baja. Nehéz beismerni, hogy felnyílt a szeme és egy normális 21. századi család helyett egy halom bamba lajhárt talált a lakásban.
Nálunk a férjem viseli.
Csak én mondom meg, melyiket.
Ha "van fontosabb dolog is", mint a csengő megjavítása, akkor tán nem kéne azt is az anyádnak felróni, hogy egy hétig süket a csengő! De az csak addig baj, úgy látom, amíg az anyád feketelistájára írhatod. :D Magyarázkodhatsz itt, de a lényeg az, hogy anyádnak kinyílt a csipája, meglátta hogy megy a világ és köszöni, nem kér többet az eddigiekből.
Azt meg már legyél szíves összehasonlítani, hogy hányszor nyírsz füvet egy héten, hányszor mosol autót, javítasz csapot és ehhez képest hány órán át kell főzni, mosogatni, mosni, gyerekekről gondoskodni, takarítani, apucinak ruhát venni, csengőben elemet cserélni és minden más, ami szerinted "a nő feladata" még úgy a napi 8 óra meló mellett. #17 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!