Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, amikor a...

Mit gondoltok arról, amikor a nő akarja viselni a kalapot a családban?

Figyelt kérdés
A nők illetve a férfiak véleményére is kíváncsi vagyok. Elmesélem röviden a lényeget. A szüleimről van szó apukám nehéz fizikai munkát végez, de nagyon jó pénzt keres(a minimálbér többszörösét), anyukám pár évvel ezelőtt diplomázott le, ami egyébként apukám és az akkori főnöke nélkül nem jött volna össze neki. Ha valakit érdekel nem egy túl nagy szakot végzett el, így egy másikat is elkezdett, az egy kicsivel komolyabb szak. Miután lediplomázott bekerült egy nem rossz helyre a fizetése nem egy eget rengető (a minimálbér kétszerese), de kapott egy céges telefont, laptopot, autót, és van egyéb juttatás is. Egyébként a céges autó nem saját használatra van. A lényeg, hogy apukám, így is kétszer annyit keres, mint anyukám mindent egybevetve, de mióta lediplomázott úgy viselkedik, mintha valami főnök lenne. Úgy lenézi az embereket, akinek nincs diplomája, mintha semmit sem érnének ezek az emberek. Mind emellett a munkahelyén vannak akik, a családi kedvezmény miatt, vagy tanári végzettségük van, vagy csak szimplán régebb óta dolgoznak ott, rájuk is féltékeny, hogy ők miért keresnek többet, amikor nem is dolgoznak többet, és folyamatosan panaszkodik, hogy ő nem jó, de a kollegái igen. Ami pedig az otthont illeti eddig gyakorinak mondható volt a főzés, most pedig heti 2szer jó hogy ha főz, de ilyen esetben sem komoly ételre gondolni. Apukámat mindig piszkálja, hogy például a látja helyett azt mondja, hogy lássa és egyebek, miért gond ez? Itt is vannak, akik pedig a helyesírás javításra verik a farkukat, de mi értelme van neki? Emellett van, hogy apukám egy kicsit tovább ül a gép előtt, de már rögtön rosszul van, hogy de sokat gépezik, ő meg 5 percre sem tudja letenni a telefont és nem, nem 18 éves lányról beszélünk, hanem egy lassan ötvenhez közelítő nőröl. Azt mondja az egyik szavában apukámnak, hogy ne dolgozzon olyan sokat, mert ő is tudja pontosan, hogy mennyit dolgozik, de amikor apukám leül a tv elé vagy számítógépezik rögtön szól, hogy ne lazsáljon és ezt apukám mesélte el nekem, szóval nem csak én érzem, hanem ő is, hogy vannak bajok. A ruhákat és egyebeket, amelyet nem használ lehet, hogy csak 4szer volt rajta, de elajándekozza, a használt, de egyébként jó állapotú törülközőt amelyet, apukám a munkájából kifolyólag még használni tudna, szintén elajándékozza. Ő mindig vásárol és évvekkel ezelőtt is így volt már, hogy mindig vadonat új és drága ruhákban jart addig apukám, szinte rongynak nevezhető ruhákban. Az ő ruhájai, amelyek nagyon piszkosak kisincsenek mosva, de anyukám 2 óra, használat után a pólót már dobja is a mosó gépbe. Jellemző rá mindig az újra vágyás nem csak a ruhákban, de minden másban is, így amikor elmegy vasátolni mindig vesz valami haszna vehetetlen dolgot, például volt, hogy díszes karton dobozért adott több száz forintot vagy vett lamináló gépet, amit a két év alatt egyszer használtunk. Most pedig már, olyan röhelyes, hogy nem is takarít, és szerinte ez a takarító dolga volna. A beteges vásárlásai már arra is kiterjed, ami még teljesen használható állapotban van, mint pl a porszívó, mert látott egyet a munkahelyén és most már arra vágyik. Egyébként volt olyan is, hogy a csengőnk nem müködött és csak az elemet kellett benne kicserélni anyukám meg már azzal jött, hogy kell venni egy újat, azt hozzá kell tenni, hogy egy hétig nem volt kicserélve az elem. Végül pedig már azzal is baja van, amivel eddig nem volt. Apukám haza érve szereti hallgatni a muzsika tvt tudom, hogy némely zene szörnyű, de anyukámnak eddig nem volt baja most meg lekapcsolja, hogy ezt nem akarja, hallgatni, de azt viszont, hogy ő mindenféle idézetes képpel, meg mandalával és szívecskékkel tele aggatja a házat, azt el kell viselni. Köszönöm akinek volt türelme elolvasni.

2020. szept. 29. 10:57
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
81%

Nem teljesen értem. Apukád 2x annyit keres mint anyukád, miért nem tud magának új cuccokat venni? Az nem anyukád hibája, hanem apád igénytelensége. Vagy anyukád kezeli a kasszát?

Sajnos sokaknak a fejébe száll az is, ha egy semmitmondó szakon letesznek egy diplomát, ez intelligencia kérdése ami vagy van, vagy nincs. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, nem tanulható.

2020. szept. 29. 11:57
 12/41 anonim ***** válasza:
92%

A kérdésed túl csapongó és túl sok mindenre terjed ki.

Az alapkérdésre a válaszom, a legtöbb házasságban a nő viseli a "kalapot" és ezzel nincs is baj, amennyiben a nő okos és diszkréten csinálja ezt, és nem a férjet hordja el minden szarnak.

Anyádat egyébként utálod, vagy mi ez a litánia?

Végzettségtől függetlenül mindenkivel tisztelettel beszélek, szerintem ez így helyénvaló.

Én is beszolnék a férjemnek, ha azt mondja, hogy "lássa", mert primitíven hangzik és más emberek is a szövege alapján itélhetik majd meg.

2020. szept. 29. 12:06
 13/41 anonim ***** válasza:
57%

A kérdező arra kér választ, hogy mi a véleményünk arról, ha a nő hordja a kalapot. Fentebb nem mindenki válaszolt a kérdésre.

Szerintem nincs azzal gond, ha a nő viseli a kalapot (nadrágot), mert ismertem olyan idős házaspárt, ahol a nő volt az energikusabb (már nem élnek), a férj a csendesebb. Nagyon jól megvoltak így évtizedeken át. Született 3 gyerekük.

A kérdező akkortól látja helytelennek a helyzetet, amikor az anyja kétszeres diplomás lett. Ekkortól lett beképzelt, lenézi azt, akinek ez nincs és csak a maga nézetét látja helyesnek.

Na, itt van a baj!

Azt se várja el senki egy nehéz fizikai munkát végző embertől, hogy haza érve elkezdjen főzőcskézni.

Üljön össze valamikor a családi kupaktanács és beszéljétek meg.

2020. szept. 29. 12:11
 14/41 anonim ***** válasza:
29%

Másfelé fejlődtek az évek alatt. Apukád megrekedt valahol félúton, anyukád pedig teljesen rossz irányba megy (a leírtak alapján). A lényeg, hogy már egyáltalán nem illenek egymáshoz, semmi közös nincs bennük és ami a legrosszabb, tisztelet és szeretet sincs.

Anyukád változókorban van, lázad, de maga sem tudja, mit akar. Ebből vagy válás, vagy pokoli rossz időskor lesz együtt, ahol halálra szekálják egymást.

2020. szept. 29. 13:22
 15/41 anonim ***** válasza:
94%
Anyad kicsit elszállt, igen. De miért csak az ő dolga a főzés? Értem hogy apád sokat dolgozik, de ő azert megkapja a jaj szegény milyen jó ember titulust, anyad meg ha szinten meló mellett nem főz mindig, megkapja a leb.szast. az egyiknek dicséret, a masikat meg leszóljuk. Pedig eleg faraszto minden napra főzni. Probald ki egyszer.
2020. szept. 29. 15:50
 16/41 anonim ***** válasza:
96%

Bocs, de teljesen lényegtelen, ki mennyit keres, mindketten dolgozó emberek, mindketten hozzájárulnak a család eltartásához, és nincs olyan házasságban, hogy ki fizeti a számlákat, mert elvileg közös minden.

Ezen logika mentén, ami egyébként így is volna korrekt, a főzés, a mosás, a takarítás, minden logisztika és bevásárlás is közös dolog volna. Most az van, hogy apád hazaér munkából és nyomja az igénytelen mulatóst, igénytelen és koszos ruhákban. Nem csinál otthon semmit(?), elvárná, hogy a másik, aki ugyanúgy ledolgozta a munkaidejét, még csicskázzon is neki.

Nem csodálom, hogy anyád kiábrándult. És igen, valóban úgy tűnhet, kicsit sznob lett, de én inkább úgy gondolom, kezdi meghúzni a határait és nagyon helyesen teszi.

Egyébként az is elég szomorú, hogy ti gyakorlatilag semmit nem csináltok otthon, pedig ott vagyok hárman(?) testvérek. A porszívózás önmagában semmi, ne is haragudj. Te is megéred a pénzed.

2020. szept. 29. 17:01
 17/41 anonim ***** válasza:
91%

"azt hozzá kell tenni, hogy egy hétig nem volt kicserélve az elem"

Na, itt van a kutya elásva! Hogy ott vagytok minimum négyen (több tesód is van) és egy hétig senki a kisujját se mozdítja, hogy egy elemet kicseréljen! Szerintem anyádnak ebből lett elege, hogy ő mosson, főzzön, rendezze a háztartást, még arról is gondoskodjon, hogy a felnőtt férje mit vegyen fel...

Igen, megvan a veszélye annak, hogy ha az ember tanul, akkor kiszélesedik a látóköre és rájön, hogy ma egyáltalán nem ez a normális, pl. hogy munka mellett még "a nő dolga" az egész háztartás, meg ilyen középkori hiedelmek. Vannak olyan családok, ahol a férfi is tud magának ruhát venni és fel tud öltözni magától, a gyerekek meg már hatévesen képesek kicserélni egy lemerült elemet.

Sajnáltathatod magad itt, de csak el-elszólod magad, hogy eddig cselédnek tartottátok anyádat. Hát, neki ez meg már nem tetszik. Az, hogy miben nyilvánul meg ez a nemtetszés, az már más tészta. Úgy tűnik, hogy benne sem fogalmazódott meg pontosan, mi is a baja. Nehéz beismerni, hogy felnyílt a szeme és egy normális 21. századi család helyett egy halom bamba lajhárt talált a lakásban.

2020. szept. 29. 17:01
 18/41 anonim ***** válasza:
98%

Nálunk a férjem viseli.

Csak én mondom meg, melyiket.

2020. szept. 29. 18:04
 19/41 A kérdező kommentje:
Na ez egy kicsit vicces, hogy én egy semmit tevő gyerek lettem apukámmal egyetemben, aki azt sem tudod, hogy hány órát dolgozik egy nap vagy hogy én a porszívózáson kívül mit szoktam még csinálni, anyukám meg egy cseléd volt most meg megjött az esze. Komolyan mondom kár volt kiírni ezt a kérdést, mert semmit sem láttok bele az egészbe, amit ide leírtam az csak egy része a törrénetnek és inkább példaként szerepelnek. Egyébként anyukám nem, nem cseléd, mert segítünk neki a háztartásban és apukám pedig köszöni szépen fel tud öltözni magától és természetesen nem tetőtől talpig mocskosan ül le, ha nem megfürdik. Az elemes dolog pedig úgy volt, hogy mivel 20 éve élünk a jelenlegi házban, amit nem mi építettünk, így fogalmunk nem volt, hogy elemes a csengő és mivel eddig még nem kellett cserélni az elemet, így rá kellett jönni és persze vannak fontosabb dolgok is, mint a csengő "megjavítása". Az meg, hogy a háztartást közösen kell vezetni az igaz csak éppen, apukám nem fog mosni, vasalni, meg takarítani, anyukám meg nem fog füvet nyírni, autót mosni, meg csapot javítani, szóval meg vannak az adott szerepek és ezekben, mint gyerekek mi is részt veszünk a háztartás ellátásában.
2020. szept. 29. 19:22
 20/41 anonim ***** válasza:
91%

Ha "van fontosabb dolog is", mint a csengő megjavítása, akkor tán nem kéne azt is az anyádnak felróni, hogy egy hétig süket a csengő! De az csak addig baj, úgy látom, amíg az anyád feketelistájára írhatod. :D Magyarázkodhatsz itt, de a lényeg az, hogy anyádnak kinyílt a csipája, meglátta hogy megy a világ és köszöni, nem kér többet az eddigiekből.

Azt meg már legyél szíves összehasonlítani, hogy hányszor nyírsz füvet egy héten, hányszor mosol autót, javítasz csapot és ehhez képest hány órán át kell főzni, mosogatni, mosni, gyerekekről gondoskodni, takarítani, apucinak ruhát venni, csengőben elemet cserélni és minden más, ami szerinted "a nő feladata" még úgy a napi 8 óra meló mellett. #17 voltam

2020. szept. 29. 19:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!