Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez ennyire sértő felvetés...

Ez ennyire sértő felvetés lett volna?

Figyelt kérdés

Most várjuk az első gyerekünket a párommal, és ráférne a családi házra a felújítás.

Átlag emberek vagyunk, átlag fizetéssel, nagyjából 10 millió forintra lenne szükségünk, hogy az otthonunk szép legyen.

Sok idő lenne mire ennyi pénzt összetudnánk gyűjteni, de mindketten egyetértünk abban, hogy a házat fel kell újítani, korszerűsíteni kell.

A páromnak van egy 35 éves autója amit 10 éve 20 évesen vett (ő volt 20 éves, nem az autó) 8 millió forintért.

A nagymamája meghalt, ennyi pénz volt a ráeső rész -én ekkor még nem ismertem őt.Neki ez a kocsi egy gyerekkori álma volt.

Mára csak nyáron használja, garázsban áll, a hétköznapokban egy 500 ezer forintos autóval járkál.

Rengeteg közös emlékünk van a kocsival, ezzel jött az első randinkra is, voltunk vele külföldön, rengeteg fotója van róla, a gépen, a telefonján is ez a háttere, a falon is van róla egy nagy kép, tudom, hogy szereti.

Engem nem különösebben érdekelnek az autók, de én is szeretem ezt a kocsit, tényleg van benne valami.

Tudom, hogy most is sokat ér, ezért megnéztem, Magyarországon nincs eladó egy darab ilyen sem, egy ismerősöm megnézte nekem egy német oldalon, a legolcsóbb 40 ezer euró, a legdrágább 80 ezer.

Ha azt veszem, hogy csak 40 ezret ér ez is (az állapota alapján biztosan megér annyit) az pontosan elég lenne arra, hogy ne kelljen hitelt felvennünk.

Felvetettem az ötletet, még tavasszal, egy egyszerű, és határozott "nem" volt a válasz.

Később még felhoztam egyszer-kétszer, mire a párom teljesen kiakadt, hogy nem-nem-nem és nem, mit gondolok, hagyjam ezzel, nem akar erről hallani, nem vitatkozik.Tudja, hogy fedezné a házfelújítást, de nem.

Ingerült és bunkó volt, itt csak a kulturált verzióját írtam le annak,ahogy beszélt (és nem szokott így beszélni főleg nem velem.Olyat nem mondott ami megbocsájthatatlan, de maga a stílus meglepő volt tőle)

A mi családunkat gyakorlatilag csődbe vitte egy hitel, megviselte a szüleim házasságát, nélkülöztünk is miatta, ezért nem szeretnék hitelt.Nem akarom más 'szával verni a csalánt, tudom az az autó az ő tulajdona, nincs hozzá közöm, de azt gondolom, hogy a gyerekünkért kell megtennie nem értem.Az az autó csak egy tárgy.

Ketten tudnánk fizetni a hitelt kisebb lemondásokkal, na de akkor is, ha bármi történik valamelyikünkkel, vagy elveszítjük az állásunkat?

Mondhatnám, hogy ott lesz az autó fedezetként, de ha ellopják,leég a ház az autóval együtt, baleset éri a kocsit, vagy bármi...ezek mind megtörténhetnek....

2020. szept. 7. 16:18
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
86%
40. Pont erről beszéltem. Mindenki addig nyújtózkodjon amíg a takarója ér. Gondolom nagy a szobád. Akkor is kb 6000Ft/nm volt a padló. Ha valaki nem teheti meg akkor vegyen olcsóbbat. Nem kell a legolcsóbb rossz minőségű, de középkategoriában már van szép és jó.
2020. szept. 8. 10:02
 42/48 anonim ***** válasza:
94%
Ez valszeg tényleg sértő felvetés lesz, de: tegyük fel, hogy eladja az autót tízmillióért, ráköltitek a házra, aztán neadjisten valamikor elváltok és te maradsz a házban a gyerekkel. Akkor lesz kapásból plusz tíz millád, hogy a ház felén kívül még azt is kifizesd neki, amit a saját magántulajdonából költött a te házadra? Ha akkor lesz, akkor most miért nincs tíz millád felújításra?
2020. szept. 8. 10:16
 43/48 anonim ***** válasza:
79%
15 m2,parafa padlót akarok.arra g,újtök.
2020. szept. 8. 10:21
 44/48 anonim ***** válasza:
73%
43: akinek futeskorszerusitesre és teljes furdoszobara is hitel kellene az valószínűleg nem parafapadlorol álmodozik, mert anélkül azért könnyebb létezni, mint fürdő nélkül. :)
2020. szept. 8. 10:29
 45/48 anonim ***** válasza:
84%

És mi van ha egyszer nagy baj lesz a gyerekkel és a semmiből elő kell teremteni milliókat?

Akkor nagyon is jól jönne az az autó. Akkor lenne rá igazán szükség. Még ha nem is felújított csillivilli házban élnék, megnyugtatna a tudat hogy ott van a garázsban egy igazi vészhelyzet esetére.

Nem várható el hogy lemondjon élete álmáról egy ilyan dolog miatt ami nem létszükséglet, viszont ha a gyereke élete lenne a tét akkor kérés nélkül eladná, ebben biztos vagyok.

2020. szept. 8. 10:31
 46/48 anonim ***** válasza:
84%

De amúgy tényleg, kérdező: az autó a férjed különvagyona. Ha el is adja, az nem közös pénz lesz, hanem az övé. Az ő különvagyonából megy majd a házfelújítás, tehát annyival többje lesz neki a házban.

Ne akarj döntést hozni az ő pénzéről. Tényleg hagyd ezt és vegyétek fel azt a nyüves babavárót, ha annyira pont tízmillió kell.

2020. szept. 8. 11:01
 47/48 lizzi77 ***** válasza:
100%
Többször felvetődött, hogy Te mit tennél bele a házba, de nem érkezett válasz. Az az autó a párod szíve csücske, képzeld el, hogy valamit, ami neked nagyon-nagyon fontos, annyira, hogy a részednek érzed, kötődsz hozzá, esetleg családi örökség, és valaki el akarja adatni veled, mert neki az kényelmesebb megoldás, mint a Hitel. Hát a minimum, hogy erősen rányomná a további kapcsolatunk rá a bélyegét. Ezen felül a baba váró, főleg annak, aki amúgy is babát vár, remek konstrukció, és nincs olcsóbb Hitel ennél. Vagy tessék elkezdeni gyűjtögetni, aztán felújítani. Vagy akkor megfordítom:ha gyereket akartatok, akkor miért nem előtte gyűjtögettetek, újítottatok fel, stb. és úgy vártátok volna a babát? Ha tényleg vészhelyzet lenne, én is eladnám a kocsit, de ebben a szituban számos egyéb megoldás is van, az autó eladása kb. a 30.-ik verzió lenne. Sztem kicsit féltékeny vagy te arra az autóra...
2020. szept. 8. 19:46
 48/48 anonim ***** válasza:
100%

Amikor hozzámentél a párodhoz már megvolt ez az autója. Te ezzel együtt elfogadtad, annak ellenére hogy mint írtad egy átlagember, tehát ilyen autót nem engedhet meg magának. Ez már valószínűleg nyilvánvaló volt neked akkor.

Én szó nélkül eladnám az autót, de nekem nincs is ilyen és nem is lesz szerintem, mert nem a párod vagyok.

Innentől kezdve nem várhatsz el tőle többet.

27/F

2020. szept. 11. 14:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!