Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez ennyire sértő felvetés...

Ez ennyire sértő felvetés lett volna?

Figyelt kérdés

Most várjuk az első gyerekünket a párommal, és ráférne a családi házra a felújítás.

Átlag emberek vagyunk, átlag fizetéssel, nagyjából 10 millió forintra lenne szükségünk, hogy az otthonunk szép legyen.

Sok idő lenne mire ennyi pénzt összetudnánk gyűjteni, de mindketten egyetértünk abban, hogy a házat fel kell újítani, korszerűsíteni kell.

A páromnak van egy 35 éves autója amit 10 éve 20 évesen vett (ő volt 20 éves, nem az autó) 8 millió forintért.

A nagymamája meghalt, ennyi pénz volt a ráeső rész -én ekkor még nem ismertem őt.Neki ez a kocsi egy gyerekkori álma volt.

Mára csak nyáron használja, garázsban áll, a hétköznapokban egy 500 ezer forintos autóval járkál.

Rengeteg közös emlékünk van a kocsival, ezzel jött az első randinkra is, voltunk vele külföldön, rengeteg fotója van róla, a gépen, a telefonján is ez a háttere, a falon is van róla egy nagy kép, tudom, hogy szereti.

Engem nem különösebben érdekelnek az autók, de én is szeretem ezt a kocsit, tényleg van benne valami.

Tudom, hogy most is sokat ér, ezért megnéztem, Magyarországon nincs eladó egy darab ilyen sem, egy ismerősöm megnézte nekem egy német oldalon, a legolcsóbb 40 ezer euró, a legdrágább 80 ezer.

Ha azt veszem, hogy csak 40 ezret ér ez is (az állapota alapján biztosan megér annyit) az pontosan elég lenne arra, hogy ne kelljen hitelt felvennünk.

Felvetettem az ötletet, még tavasszal, egy egyszerű, és határozott "nem" volt a válasz.

Később még felhoztam egyszer-kétszer, mire a párom teljesen kiakadt, hogy nem-nem-nem és nem, mit gondolok, hagyjam ezzel, nem akar erről hallani, nem vitatkozik.Tudja, hogy fedezné a házfelújítást, de nem.

Ingerült és bunkó volt, itt csak a kulturált verzióját írtam le annak,ahogy beszélt (és nem szokott így beszélni főleg nem velem.Olyat nem mondott ami megbocsájthatatlan, de maga a stílus meglepő volt tőle)

A mi családunkat gyakorlatilag csődbe vitte egy hitel, megviselte a szüleim házasságát, nélkülöztünk is miatta, ezért nem szeretnék hitelt.Nem akarom más 'szával verni a csalánt, tudom az az autó az ő tulajdona, nincs hozzá közöm, de azt gondolom, hogy a gyerekünkért kell megtennie nem értem.Az az autó csak egy tárgy.

Ketten tudnánk fizetni a hitelt kisebb lemondásokkal, na de akkor is, ha bármi történik valamelyikünkkel, vagy elveszítjük az állásunkat?

Mondhatnám, hogy ott lesz az autó fedezetként, de ha ellopják,leég a ház az autóval együtt, baleset éri a kocsit, vagy bármi...ezek mind megtörténhetnek....

2020. szept. 7. 16:18
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
26%

"Tudod mi férfiak kevés dologhoz kötődünk, de ahhoz nagyon. Autó, focicsapat ilyesmik."

A család mellékes. Egyetértek amúgy, megértem a kérdező párját, csak szomorú.

2020. szept. 7. 16:54
 12/48 anonim ***** válasza:
88%

Végül is a ház is csak egy tárgy ha úgy vesszük, és most is van fedél a fejetek felett. Én biztos nem piszkálnám azzal hogy mondjon le élete álmáról, azzal meg végképp nem zsarolnám érzelmileg hogy a gyerekért tegye meg, mert ilyen dolgokba gusztustalan a gyereket feltartani pajzsként.

Eszembe sem jutott volna felhozni neki még ötlet szinten sem, hogy mi lenne ha eladná az autóját.

A reakciójából leszűrhetted, hogy igen, ennyire sértő volt.

2020. szept. 7. 17:03
 13/48 anonim ***** válasza:
89%

Én nő vagyok ,de megértem a párodat. Ha jól veszem ki ,most is abban a házban laktok,kéne tíz millió ahhoz,hogy szép legyen szerinted,de most is lakható .

Még ha közös kasszán is élnek emberek, ez nem úgy működik,hogy valaki mondjom le a saját cuccáról,amit évek óta meg akart venni ,a másik meg nem ad bele semmit . Te pl. mivel járulnál hozzá a felújításhoz ?

Itt csak a hitel lehet a megoldás,és azt közösen fizetni . Vagy add el te valami nagyértékű dolgodat,amit a saját pénzedből vettél .

Egyáltalán nem arról van szó,hogy nincs mit enni a gyereknek, a párod meg "tartogatja" a veterán autóját ,itt te szeretnéd kinyalni a házat ,de úgy,hogy neked semmiről ne kelljen lemondanod ..

2020. szept. 7. 17:05
 14/48 anonim ***** válasza:
78%
A 12-esnek van igaza!!! Ez a "káposztáskő" szindróma! "Mi van ha.....".Erre ne gondolj.Biztosan megoldódik.10 millió nem egy nagy összeg.
2020. szept. 7. 17:08
 15/48 A kérdező kommentje:

Nem hoztam fel neki, hogy a gyerekért adja el.

A házat ő is felakarja újítani, hitelből.Nekem a hitellel kapcsolatban csak rossz tapasztalataim vannak, félek tőle, és nem szeretném ha úgy élnénk mint gyerekkoromban.

A fürdőszoba állapota kritikán aluli.(egy régi, 30 éves házról van szó, nagyjából a 2000-es években volt felújítás, ennek megfelelő az állapota.)

Egy fürdőszobát meg nem olcsó felújítani, főleg ha meg lesz a gyerek sok mindenre fog kelleni pénz, nem lehet, hogy 100 ezreként állunk neki ennek meg annak.Plusz szakemberre is szükség lesz, nem tudunk mindent mi csinálni.

Eleve a párom találta ki,hogy egyszerre legyen szép és jó minden.Nyilván én is ennek örülnék, de ha a hitel az ára, és az autót nem akarja eladni, nem biztos,hogy egyetértek.

Úgy gondolom racionális döntés eladni a kocsit, hány olyan egyszerű, átlag ember tartogat 10+ milliós autót mint mi?Ez olyan mint bizonyos népcsoportoknál, hogy a luxusautó legyen,de az mindegy hogy a ház milyen.

Azt hozzáteszem, hogy valószínűleg soha nem lenne annyi pénzünk, hogy ezt a kocsit vagy egy ilyet vásároljunk a jövőben.

Boldog lennék ha a káposzta is megmaradna és a kecske is jóllakna, de rettegek a hiteltől, és ezért állok hozzá így.

2020. szept. 7. 17:25
 16/48 anonim ***** válasza:
88%

Megírták a választ, ott a babaváró, kamatmentes. Azzal mi a kifogásod?

Mellesleg egy hete lett kész a fürdőszobánk, új csempével új zuhannyal új csappal kijöttünk 200 alatt.... Jó, mi nem mindent cseréltünk, szóval ha padlótól plafonig, akkor mondjuk duplázd meg. Akkor sem milliókról beszélünk.

Nem kell tízmilla egy felújításhoz, hacsak nem a luxuspucc az álmod.

2020. szept. 7. 17:33
 17/48 anonim ***** válasza:
89%

Milyen kocsi az, ami több mint 10 éves és 10+ milliót ér? Erre már kíváncsi vagyok.

Amúgy nekem az első kocsim az álomkocsim, tizenéves koromtól azt szerettem volna. A mai napig megvan és eszembe nem jutna eladni, még 20 millióért sem (megjegyzem 3-ért vettem csak). Ja, és nő vagyok

2020. szept. 7. 17:41
 18/48 anonim ***** válasza:
74%
És te melyik nagy álmodról mondasz le a felújítás kedvéért kérdező? Pl nagy esküvő, magánorvos a terhességnél, divatos ruhák...
2020. szept. 7. 17:46
 19/48 anonim ***** válasza:
76%
#18 ebből mondjuk a nagy esküvő meg a divatos ruhák egyenlőek az autóval, orvost ne számítsunk már ide...
2020. szept. 7. 18:08
 20/48 anonim ***** válasza:
92%

Babaváró hitel!

Komolyan mondom nagyon jók a feltételei, jutányos abszolút. Ha megszületik a gyerek 3 évig törleszteni sem kell,ha a második is, elengedik a tőkezartozas 30%-át is.

Szerintem azért, mert a szüleiddel ez történt még nem minden hitel egyforma. Keressetek pénzügyi tanácsadót sokat tud segíteni.

2020. szept. 7. 18:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!