Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túlzásba vittem? A lányomnak...

Túlzásba vittem? A lányomnak vagy nekem van igazam? 52N

Figyelt kérdés

A lányom, 19 éves, most kezdte az érettségit, tehát tanuló.

Két hete jöttem ki a kórházból, aztán majd' egy hete megint be kellett mennem. Így a lányom egyedül maradt.

Ma hazajöttem, aztán rövidesen, miután megvolt a kipakolás, előjött lányom azzal, hogy a maradék 6 ezerből a bérletpénzt elveszi, mert ma jár le, holnap pedig mennek a tankönyvekért.

Mondta, hogy kell vennie néhány dolgot, és csak 20 ezres van itthon, kisebb nincs, csak néhány száz forintos a dobozkában. Teljesen kiakadtam, hogy mi az, hogy közel egy hétre nem vagyok itthon és 14 ezer forint nincs meg. Elkezdte sorolni, hogy vett betétet, ami ezer forint, vett nekem ételt a kórházba (zöldségek, kisebb vaj, olcsó felvágott, egy cukormentes joghurt és még valami), ez kétszer játszódott el, mert ugye látogatási tilalom van, több napra hozott. Továbbá vett itthonra is néhány dolgot, bár nagyrészt minden van, a fagyasztóban darálthús, egyéb hús, szekrényben tészta, kenyér, így leginkább 200 Ft-s instant levest, amit olykor szokott enni. Ezen kívül bement a papírírószerbe, mert kellett még három füzet, aminek darabja 600 körül van, jobb minőségű, nem megy szét könnyen, szebb is, és néhány tollat, és még wc papírt.

Nem rendelt semmit, nem vett ruhát, nem ült be kávézni, se semmi, mégis elment így 14 ezer. Idegesen, szinte már kiabálva jött ki belőlem, hogy többet nem nyúlhat a pénzhez, és biztos mást is vett, mert így nem igaz, hogy ennyit költött. Nem szokása hazudni, csak egyszerűen irreálisan soknak tartom.

A lányom mondta, teljesen kikelve magából, vágta hozzám, hogy semmi olyat nem vett, amit nem szokott, mert tudja, hogy kimaradtam a munkából, és nem, nem adtam oda neki a bérletpénzt, bármennyire is úgy emlékszem, és "Szépen kérlek, anya, hagyj már békén, ne cse**egess állandóan, mindenért!".

Én nem cse**egetem, csak nevelem, mert ha ne ad isten feldobom a talpam, ő szilárdan állítja, hogy be tudja osztani a pénzt, mégis elment hipp-hopp 14 ezer úgy, hogy nem látok itthon látható "nyomot".

Felajánlotta, hogy megy estire, nappal 4-6 órában dolgozik, aztán iskola, szabadidejében meg tanulás, de mondtam neki, hogy nem kell, semmi szükség erre, legyen még gyerek, ne dolgozzon, ez az én feladatom. Ő csak tanuljon.

Kérdésem lényege, hogy nekem van igazam vagy neki? Túlzásba vittem vagy tényleg rosszul csinálta? Faggattam tovább, hogy mire ment el, de - továbbra is ingerülten, de visszafogva magát - mondta, nem tudja, ezer felé áll a feje a koránkelés, az új osztálytársak, környezet miatt és miattam is, mert mikor kórházban, mikor nem... Elhiszem, hogy nehéz, de azért az iskola nem munkahely, hogy 12 óráznia kellene, ezért nap végére azt sem tudja, hol van a feje.

2020. szept. 3. 14:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/126 anonim ***** válasza:
90%

Drága kérdező...

Írtad hogy még a dokinak sem tudna hazudni... Akkor nem értem miért gondolod hogy a saját anyjának megtenné... 😅 A villanykörte meg... 10en x évesen én az egész lépcsőházunkban basztam le a világítást... Mert felkapcsoltam egy villanyt... Zárlatos lett... Miért lenne az ő hibája... Ez is vicces számomra...ezek olyan nulla kiemelések nem beszélve arról hogy nem értem miért kell leégetni a saját lányod... Igazságtalanul! Inkább bekellene látni hogy van egy felnőtt lánya...

2020. szept. 3. 16:03
 42/126 A kérdező kommentje:
Megköszöntem neki. Mindennap hívtam telefonon, hogy mi van vele, és akkor megköszöntem neki, hogy behozta nekem az élelmet és a többit.
2020. szept. 3. 16:04
 43/126 anonim ***** válasza:
88%

a minap a teljes házban sikerült levágnom az áramot egy zárlatos töltő miatt. na és? felnyomkodtam a kapcsolókat és az élet ment tovább.

és messze nem 19 éves vagyok.

2020. szept. 3. 16:05
 44/126 anonim ***** válasza:
87%
Ez a mentális gondod mindig megvolt, vagy viszonylag új fejlemény? Az én családomban volt borderline sz.zavar, paranoia és skizofrénia is, nagyon súlyos teher ez egy gyereknek-fiatalnak, nem csoda, hogy nem tud kapcsolatokat kialakítani. És jó lenne, ha nem csak ő lenne neked az egyetlen személy a világon, mert velem azt tették a szüleim, az összes érzelmi terhet rám rakták, meg is nyomorítottak vele. A lelki problémáidat a barátnőiddel beszéld meg, ne a lányoddal, ha nem akarod, hogy összeroppanjon a te terheid miatt.
2020. szept. 3. 16:11
 45/126 A kérdező kommentje:

43-as: A probléma az volt, hogy nem tudta, miért történt. Szerencséjére, a hűtő megúszta, működött tovább, de ha nem, és egyedül lett volna, akkor mit csinál?

Állandóan mondja nekem, hogy "jól van, anya, jól van, oké, oké", ő mindent tud, de amikor csinálni is kell, akkor bezzeg rögtön nem sikerül legtöbbször úgy, ahogy akarta, aztán jön hozzám, mert ki máshoz, hogy segítsek, vagy adjak tanácsot.

2020. szept. 3. 16:13
 46/126 A kérdező kommentje:

45-ös: Nem rendelkezek mentális problémával.

Nem terhelem semmivel. Átlagosan nem is vagyok itthon olyan sokat, amikor tudok dolgozni menni.

2020. szept. 3. 16:16
 47/126 anonim ***** válasza:
92%

Mert b.szki te vagy az annya..hát kihez mennyen a szomszédhoz?nem is értlek de komolyan,lenézed a lanyodat lemondot minden...örülhetnél neki h van egy 19eves lanyod olyan amien,orulnel neki ha egy utolso drogos k.rva lenne minden sarkon őt b.sznak?

Várom majd 2ev mulva h kiirod a kovetkezot:A lányom itthagyot azóta nem keres én vagyok a hibás vagy túlreagalom?...ez lesz a veszted

2020. szept. 3. 16:17
 48/126 anonim ***** válasza:
94%
Pfuu kérdező, nálad vannak gondok a fejben.
2020. szept. 3. 16:17
 49/126 anonim ***** válasza:
92%

Vajon miért lehet az, hogy enynire zárkózott a lányod?

Vajon miért kerüli más emberek társaságát?

Vajon milyen emberi tulajdonságokat, viselkedést, személyiség jegyeket kellett ahhoz megtapasztalnia gyerekként, hogy felnőtt korára mindenkitől távol tartsa magát, attól félve, hogy más emberek is úgy viselkednek vele, mint...

Te.

2020. szept. 3. 16:18
 50/126 anonim ***** válasza:
79%
Nyugtatni próbál, mert látja, hogy nem vagy stabil. Mert te nem tudod elfogadni, ha valami nem sikerül. Kiborulsz, ha valami nem tökéletes. Vagy ha valami nem úgy tökéletes, ahogy szerinted lennie kell. A lányod pedig kiborul a te kiborulásaid miatt. Valószínűleg pánikbetegek vagytok mindketten, mert a folyamatos, váratlan időpontokban történő kiborulásaid állandósítják a szervezet magas adrenalinszintjét. Ami hosszú távon súlyos testi betegségeket is okoz.
2020. szept. 3. 16:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!