Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túlzásba vittem? A lányomnak...

Túlzásba vittem? A lányomnak vagy nekem van igazam? 52N

Figyelt kérdés

A lányom, 19 éves, most kezdte az érettségit, tehát tanuló.

Két hete jöttem ki a kórházból, aztán majd' egy hete megint be kellett mennem. Így a lányom egyedül maradt.

Ma hazajöttem, aztán rövidesen, miután megvolt a kipakolás, előjött lányom azzal, hogy a maradék 6 ezerből a bérletpénzt elveszi, mert ma jár le, holnap pedig mennek a tankönyvekért.

Mondta, hogy kell vennie néhány dolgot, és csak 20 ezres van itthon, kisebb nincs, csak néhány száz forintos a dobozkában. Teljesen kiakadtam, hogy mi az, hogy közel egy hétre nem vagyok itthon és 14 ezer forint nincs meg. Elkezdte sorolni, hogy vett betétet, ami ezer forint, vett nekem ételt a kórházba (zöldségek, kisebb vaj, olcsó felvágott, egy cukormentes joghurt és még valami), ez kétszer játszódott el, mert ugye látogatási tilalom van, több napra hozott. Továbbá vett itthonra is néhány dolgot, bár nagyrészt minden van, a fagyasztóban darálthús, egyéb hús, szekrényben tészta, kenyér, így leginkább 200 Ft-s instant levest, amit olykor szokott enni. Ezen kívül bement a papírírószerbe, mert kellett még három füzet, aminek darabja 600 körül van, jobb minőségű, nem megy szét könnyen, szebb is, és néhány tollat, és még wc papírt.

Nem rendelt semmit, nem vett ruhát, nem ült be kávézni, se semmi, mégis elment így 14 ezer. Idegesen, szinte már kiabálva jött ki belőlem, hogy többet nem nyúlhat a pénzhez, és biztos mást is vett, mert így nem igaz, hogy ennyit költött. Nem szokása hazudni, csak egyszerűen irreálisan soknak tartom.

A lányom mondta, teljesen kikelve magából, vágta hozzám, hogy semmi olyat nem vett, amit nem szokott, mert tudja, hogy kimaradtam a munkából, és nem, nem adtam oda neki a bérletpénzt, bármennyire is úgy emlékszem, és "Szépen kérlek, anya, hagyj már békén, ne cse**egess állandóan, mindenért!".

Én nem cse**egetem, csak nevelem, mert ha ne ad isten feldobom a talpam, ő szilárdan állítja, hogy be tudja osztani a pénzt, mégis elment hipp-hopp 14 ezer úgy, hogy nem látok itthon látható "nyomot".

Felajánlotta, hogy megy estire, nappal 4-6 órában dolgozik, aztán iskola, szabadidejében meg tanulás, de mondtam neki, hogy nem kell, semmi szükség erre, legyen még gyerek, ne dolgozzon, ez az én feladatom. Ő csak tanuljon.

Kérdésem lényege, hogy nekem van igazam vagy neki? Túlzásba vittem vagy tényleg rosszul csinálta? Faggattam tovább, hogy mire ment el, de - továbbra is ingerülten, de visszafogva magát - mondta, nem tudja, ezer felé áll a feje a koránkelés, az új osztálytársak, környezet miatt és miattam is, mert mikor kórházban, mikor nem... Elhiszem, hogy nehéz, de azért az iskola nem munkahely, hogy 12 óráznia kellene, ezért nap végére azt sem tudja, hol van a feje.

2020. szept. 3. 14:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/126 Kolbász2 válasza:
5%
Szerintem neked van igazad
2020. szept. 3. 15:34
 22/126 anonim ***** válasza:
95%

Nem az elszámoltatás volt túlzás, hanem az, hogy nem hittél neki. Sajnos reálisnak tűnik az összeg. És amit megevett, azt már nehezen tudná megmutatni. :)

Adott már okot arra, hogy a pénzügyi dolgokat ilyen szigorúan számon kérd rajta?

Pszichésen kimerültél a kórházi tartózkodástól, és ez ebben a vitában csúcsosodott.

Fújjátok ki magatokat!

Fel a fejjel! :)

2020. szept. 3. 15:34
 23/126 anonim ***** válasza:
94%
Nincs igazad. Ha spórolni kell akár telefonon is megbeszélhetted volna vele a vásárlást, és azt hogy mit vásároljon.
2020. szept. 3. 15:35
 24/126 anonim ***** válasza:
94%

"Nincsenek barátai, nem jár el bulizni, egyedül kávézni se, moziban utoljára együtt voltunk, mondhatni nincs élete iskola után. Magának való."

Én inkább emiatt aggódnék, nem a 14.000 forinton.

2020. szept. 3. 15:36
 25/126 anonim ***** válasza:
95%

Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy mi bajod van, de komolyan.

Mit részletezed itt a 600 forintokat? Egyértelmű, hogy a lányod normálisan vásárolt, nem ver át. Nagyon unatkozol a kórházban, vagy mi?

Ezenkívül mit akarsz nevelni egy 19 évesen? Felnőtt, már felnevelted.

Neki van igaza, te meg nyugodj meg és olvass egy könyvet vagy valami.

2020. szept. 3. 15:36
 26/126 anonim ***** válasza:
7%

"Heti 14e Ft, az havonta kb. 60e Ft. Hogy lehet ennyit sokallani? Még ha bizonyos költségek (pl. rezsi) nem is voltak benne. Szoktál te egyáltalán boltba járni?"

Kaja volt. Max. kenyeret, gyümölcsöt kellett vennie.

Sehogy nem jön ki a 14 ezer.

"de visszafogva magát - mondta, nem tudja, "

Nem akarja tudni.

"nemsokára úgy ott fog hagyni, mint Szent Pál az oláhokat."

nah, a shokásos hülyegyerek fenegetés. A gyerek bármit megengedhet maghának, max. lelép, de azért 40 évesen is még szülei támogassák.

2020. szept. 3. 15:38
 27/126 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, mi a francnak írtad ki a kérdést, ha nem érdekelnek a válaszok? Húsz ember írta meg előtted a véleményét, ebből kb. 18 arról szólt, hogy túltoltad a lecseszést, mert nem volt jogos. Ezek után leírod, miért neked volt igazad. Tehát arról van szó, hogy nem azok a válaszok érkeztek, amit elvártál volna? Minek válaszoljon ezek után bárki bármit? Hiszen úgyis döntöttél a lányod "hibája" kapcsán.
2020. szept. 3. 15:39
 28/126 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerencsétlennek nincsenek barátai es “nincs élete”, akkor ne szekáld mar pluszban még ennyi penz miatt. Ha figyelnetek is kell a pénzre, azt úgy is érzékeli, nem 14 ezer forinton fog múlni a megélhetésetek.
 29/126 anonim ***** válasza:
96%

mindig együtt mentünk vásárolni, kiskorától kezdve, mert alkalom szüli a tolvajt

Úristen, te full beteg vagy, irányításmániás. Életében először kellett egyedül boldogulnia, te meg komolyan azt számolgatod, 600 vagy 1000 ft-os füzeteket vett...? És lehazugozod? Meg tolvajozod a saját gyerekedet...???

30/126 anonim ***** válasza:
92%

Uram isten,14ezerol beszelsz,felfogod?en elhiszem h vannak honapok mikor beut a sz.r,de hosz ilyen veget cirkuszolsz ennyit?

És ha esetleg vett maganak csokit vagy barmi hasonlot amit epp megkivant az alat az egy hét alat?ilyenekbe nem gondolaz bele?

2020. szept. 3. 15:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!