Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi pénzt illik adni...

Mennyi pénzt illik adni manapság egy lakodalomba?

Figyelt kérdés
Évek óta nem voltam lakodalomban, nem tudom, mennyibe kerül manapság egy lakodalom.
2020. aug. 26. 06:54
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
Baromi vicces lehet, mondjuk minden népnek megvannak a saját szokásaik,a szutykoknak például ez :)
2020. aug. 26. 15:53
 32/45 anonim ***** válasza:
72%

Őszinte leszek, semmit nem adnék, de nem azért, mert nem szeretem a testvéremet. Sőt, ő minden családom és a legjobb barátom. De nekem ez olyan személytelen így. Pénzt adjanak a soha nem látott rokonok.

Ne értsetek félre, én pl. vettem iPadet a tesómnak, mikor kellett a munkájához, és eltartottam, mikor munkanélküli volt. Pénzt adni neki az esküvőjére olyan lenne, mintha a saját férjemnek adnék a közös esküvőnkre pénzt.

Az esküvőre, magára a szervezésre simán adnék pénzt, sőt kifizetném az egészet. De ez a borítékos toporzékolás olyan "családellenes".

2020. aug. 26. 17:02
 33/45 anonim ***** válasza:
26%

Mi férjem barátjának az esküvőjére megyünk szeptemberben, neki 80 ezret adunk.

Távoli ismerősnek 30-35-öt adnánk.

2020. aug. 26. 19:45
 34/45 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk nagyon sok ismerősünk barátunk házasodik. Évente 2-3 lagziba is hivatalosak vagyunk. Nem fogunk 100 ezreket adni, közelebbi barátnak,fejenként 15-25 ezret adunk, rokonnak összesen 80 körül. Pl én nem keresek sokat, egy lagzira hónapokig spórolom a részem.
2020. aug. 26. 20:39
 35/45 anonim ***** válasza:
77%

Egy volt jó barátom esküvőjén (Magyarország, sőt: Budapest) a lehetőségeimhez mérten csúszott egy 10-es a borítékba. Úgy, hogy csak egy laza vacsorát fogyasztottam (leves+második+egy fél literes víz), és korán eljöttem, mert másnap reggel dolgoznom kellett menni -berendeltek.

Újdonsült asszonyka persze kevesellte az adományt.(Csak tudnám, honnan derítette ki...?) Csípős stílusban visszaírtam neki, hogy álljunk meg, he.

Még az újdonsült apjuk is -akiről azt hittem, a barátom- a védelmére kelt.

Hát, ha gci, akkor én is gci.

Elküldtem az asszonykának egy korábbi buli fotóit -ők már akkor együtt voltak- ahol a férjecskéje igencsak borkais (nem a porszívásra gondolok ;) ) pózban volt. Igen lenge öltözetben. És igen jól felismerhetően, hogy a hölgy, akit "támogat" nem a jelenlegi neje.

Pillanatokon belül exnej lett. :D :D

2020. aug. 26. 21:50
 36/45 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuk a két gciseg nem igazan korellál egymással 35-ös...
2020. aug. 26. 21:55
 37/45 A kérdező kommentje:
Köszi, ugy döntöttünk, marad a 30 ezer. Utazni is kell oda-vissza összesen 600 km-t, meg szallast is kellett foglalni meg. :)
2020. aug. 26. 22:00
 38/45 anonim ***** válasza:
47%
Dehogynem!
2020. aug. 26. 22:01
 39/45 anonim ***** válasza:
91%
Ti álljátok még a szállást is? Bőven elég a 30ezer, főleg, hogy dobni kell menyasszonytáncba is, és még az útiköltség is sok lesz.
2020. aug. 27. 07:48
 40/45 anonim ***** válasza:
Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy 20 a borítékba, meg 5-5 a menyatáncba.
2020. aug. 27. 08:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!