Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi pénzt illik adni...

Mennyi pénzt illik adni manapság egy lakodalomba?

Figyelt kérdés
Évek óta nem voltam lakodalomban, nem tudom, mennyibe kerül manapság egy lakodalom.
2020. aug. 26. 06:54
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
78%

Teljesen megértem a fenti hszeket... mi most szervezzük a sajátunkat, kevés létszámmal lesz, és teljesen mi fizetjük, a megtakarításunk egy részét erre áldozzuk, sokat is tépelődtem, hogy egyáltalán csináljunk-e lagzit, mert iszonyat lehúzás az egész esküvő ipar őszintén szólva.

De, egyáltalán nem számolunk se a nászajándékokkal, se az ajándék pénzzel, azért dolgozunk és azért takarítottunk meg, hogy egy igényes és szép esküvőt tartsunk, és nem akarjuk, hogy ezt a vendégeink finanszírozzák meg. Most készítjük a meghívót, nagyon sokan javasolják, hogy tegyünk bele versikét, hogy nekünk pénz kell, nekem ez nagyon visszatetsző és biztos, hogy enélkül lesznek átadva a meghívók. Ha vki egy fillér nélkül jönne, őszintén szólva azt se bánnám, mert tényleg csak olyanok lesznek ott, akikre szívesen is áldozom a vacsora árát. Viszont ők biztos nem is érkeznek üres kézzel.

Szóval sztem az a kulcs, hogy eleve olyan vendéget szabad csak meghívni, aki tényleg közel áll a párhoz, és fordítva is, olyan esküvőre elmenni, ahol ténylegesen ismered a párt. Minden egyéb esetben ez egy kötelező kellemetlen kör, ahol illik-nem illik alapon megy a kínlódás a pénzen, és olyan is előfordulhat, hogy a jóindulatú rokon vagy barát üres borítékot ad át a párnak (true story barátnőm 120 fős esküvőjén 3 ilyen eset is volt)

2020. aug. 26. 10:04
 22/45 anonim ***** válasza:
73%
15-20 ezret szoktam, rokonnak kicsit többet.
2020. aug. 26. 12:31
 23/45 anonim ***** válasza:
91%
Én is 15-20-at szoktam egy főre. Ez van, nem vagyok gazdag. A fogyasztásom ezzel kb kifizetem, a habcsókruha meg a 100 tagú cigányzenekar felbérlése pedig opcionális, számomra nem tesz semmit hozzá a bulihoz, ne velem akarják kifizettetni.
2020. aug. 26. 12:45
 24/45 anonim ***** válasza:
13%
Pedig az első nem írt valótlan dolgokat. Vidéken pl bizony úgy szokás ahogy az első mondja. Már minimum fél évvel előre lehet tudni a dátumot, megvannak hívva a vendégek, le van foglalva a helyszín stb és lehet félre tenni rá pénzt. Nővérem lagzijan a menyasszony táncnál én 100 ezret adtam, bátyám szintén. Szüleink többet. Én esküvőmre mindkét testveremtol szintén 100-100 ezret kaptam. Most lesz bátyám esküvője szintén 100 ezret fogunk adni. Szóval vidéken azért sok helyen még a mai napig így megy.
2020. aug. 26. 13:06
 25/45 anonim ***** válasza:
7%
Utolsó vagyok, én nagyon közeli rokon (testvér) esetében írtam, mi nálunk hogy volt, persze a kérdező esetében (távoli rokon persze csak későbbi kommentben említi ami azért elég lényeges információ) más a helyzet, távoli rokonnak ketten 30 ezer bőven elég. Nálunk sem adtak távoli rokonok ennél többet.
2020. aug. 26. 13:09
 26/45 anonim ***** válasza:
10%
Nálunk a pénz az ajándék, amit menyasszonytánckor adunk oda, mert a legtöbb pár már saját háztartásból, külön élve házasodik és nem hiányzik nekik a huszadik étkészlet meg az ötödik konyhai robotgép.
2020. aug. 26. 13:56
 27/45 anonim ***** válasza:
87%
Kisfiammal mentem esküvőre legutóbb (férjem nem tudott jönni) vidékre, a vacsora egy szerényebb helyen (kollégium díszterme) volt, mi 20 ezret adtunk. Ennyit tudtam, többet nem.
2020. aug. 26. 14:02
 28/45 anonim válasza:
5%

19-es, úgy tudom Romániában hagyomány az, hogy hangosan mondják ki mennyi pénzt adott. Gondolom ezzel ösztönzik az embert, hogy ne adjon "ciki" összeget.

Unokatestvérem esküvőjén voltunk párommal, 50-et adtunk úgy hogy párom még nem dolgozik főállásban.

2020. aug. 26. 15:34
 29/45 anonim ***** válasza:
24%
Üres borítékot!
2020. aug. 26. 15:40
 30/45 anonim ***** válasza:
19%

#28, De csak a román kultúrában. A romániai magyarok körében ugyanígy van mint itt.

A románok úgy állítják be (és ez általában benne is van a programban) mintha ez egy vicces része lenne az eseménynek, és hangsúlyosan is olvassák az összegeket.

2020. aug. 26. 15:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!