Mennyi pénzt illik adni manapság egy lakodalomba?
Teljesen megértem a fenti hszeket... mi most szervezzük a sajátunkat, kevés létszámmal lesz, és teljesen mi fizetjük, a megtakarításunk egy részét erre áldozzuk, sokat is tépelődtem, hogy egyáltalán csináljunk-e lagzit, mert iszonyat lehúzás az egész esküvő ipar őszintén szólva.
De, egyáltalán nem számolunk se a nászajándékokkal, se az ajándék pénzzel, azért dolgozunk és azért takarítottunk meg, hogy egy igényes és szép esküvőt tartsunk, és nem akarjuk, hogy ezt a vendégeink finanszírozzák meg. Most készítjük a meghívót, nagyon sokan javasolják, hogy tegyünk bele versikét, hogy nekünk pénz kell, nekem ez nagyon visszatetsző és biztos, hogy enélkül lesznek átadva a meghívók. Ha vki egy fillér nélkül jönne, őszintén szólva azt se bánnám, mert tényleg csak olyanok lesznek ott, akikre szívesen is áldozom a vacsora árát. Viszont ők biztos nem is érkeznek üres kézzel.
Szóval sztem az a kulcs, hogy eleve olyan vendéget szabad csak meghívni, aki tényleg közel áll a párhoz, és fordítva is, olyan esküvőre elmenni, ahol ténylegesen ismered a párt. Minden egyéb esetben ez egy kötelező kellemetlen kör, ahol illik-nem illik alapon megy a kínlódás a pénzen, és olyan is előfordulhat, hogy a jóindulatú rokon vagy barát üres borítékot ad át a párnak (true story barátnőm 120 fős esküvőjén 3 ilyen eset is volt)
19-es, úgy tudom Romániában hagyomány az, hogy hangosan mondják ki mennyi pénzt adott. Gondolom ezzel ösztönzik az embert, hogy ne adjon "ciki" összeget.
Unokatestvérem esküvőjén voltunk párommal, 50-et adtunk úgy hogy párom még nem dolgozik főállásban.
#28, De csak a román kultúrában. A romániai magyarok körében ugyanígy van mint itt.
A románok úgy állítják be (és ez általában benne is van a programban) mintha ez egy vicces része lenne az eseménynek, és hangsúlyosan is olvassák az összegeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!