Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi pénzt illik adni...

Mennyi pénzt illik adni manapság egy lakodalomba?

Figyelt kérdés
Évek óta nem voltam lakodalomban, nem tudom, mennyibe kerül manapság egy lakodalom.
2020. aug. 26. 06:54
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem manapság illendő minimum 15 000 ft/fő, plusz ha van menyasszonytánc, abban 2000-5000 ft/fő.

Mi tavaly 2 esküvőn voltunk.

Az egyiken anya,apa, én,párom (párommal huszon évesek vagyunk és külön élünk), másodunokatesóm esküvője volt. Szüleim felajánlották hogy fizetik a mi részünket is, így 4-en összesen 60 000 ft-ot adtunk, plusz a menyasszonytáncnál még összesen 20 000 -ret.

A másik esküvőn párom és én voltunk, párom egyik legjobb barátjának volt esküvője. Ott ketten adtunk 60 000-ret. Én csak 50 000-et akartam, de párom mondta hogy adjunk ennyit. De ott nem volt menyasszonytánc.

2020. aug. 26. 08:14
 12/45 anonim ***** válasza:
86%

Nagy átlagban 20 ba kerül egy fő, ez a javasolt tarifa. Valaki ennél sokkal többet ad, valaki kevesebbet, de ez összességében szerintem kiegyenlítődik.

Én a helyedben annyit vinnék amennyit te gondolsz. Nem ezen múlik. Ha 30-ra gondoltál, vigyél annyit.

2020. aug. 26. 08:28
 13/45 anonim ***** válasza:
4%
+Tudakold ki, hogy menyasszony tánc lesz vagy nem hogy ne érjen váratlanul
2020. aug. 26. 08:39
 14/45 anonim ***** válasza:
56%

Én ezért nem járok esküvőkre. Inkább veszek magamnak egy új porszívót vagy okosórát ennyi pénzből :D

Egyedül a legeslegjobb barátnőm esküvőjére fogok elmenni, neki 40ezret összerakok.

2020. aug. 26. 08:51
 15/45 anonim ***** válasza:
22%

Mi ez a külön menyasszonytáncpénz?

Mi akárhány esküvőn voltunk, a menyasszonytáncon adta oda mindenki a borítékot. Bedobta és ha párban adták, párban táncoltak a menyasszonnyal, ha 5 tagú család, akkor 6an táncoltak egy kört és annyi. Jó, ilyen egy-két ezrest, aprót szétszórni a földön más, de én sosem hallottam még ilyet, hogy 50 ezer meg még a menyasszonytáncpénz 20ezer.

2020. aug. 26. 09:22
 16/45 anonim ***** válasza:
26%

Én sem járok esküvőre, de ha elmegyek véletlenül(közeli olyan rokon akivel jóban vagyok) én 40-et szoktam vinni, több nem telik sajnos.

Ha meg olyan akivel csak ilyen tessék lássékban/majdhogynem utálkozásban vagyunk oda vagy nem megyek el(gyakori) vagy a borítékba beledobok 1db 1000-est és annyi, mondjuk ilyenkor iszok eszek ahogy bírok :D

2020. aug. 26. 09:23
 17/45 anonim ***** válasza:
90%

Ha kimondják az esküvő szót már szorul a gyomrom. Sajnos. Egy jó bulinak kellene lennie, sok kajával, tánccal, ellenben nekem már az jön le /főleg ahol kimondottan már a meghívóba is bele van írva a menyasszonytánc és nem mint program hanem mint egyetlen ajándékozási lehetőség/ hogy mehetek megenni kb 5000ft-ot, a menyasszonytáncba beleadhatom ennek a sokszorosát, és még meg is köszönhetem a meghívást holott totálba kifizettem magamnak mindent sőt többet is és sokkal jobban jártam volna ha csak rendelek egy pizzát vagy elugrok egy étterembe :D

Szerintem úgy illene, hogy a közeli rokonság ha akar ad pénzt, a barátok pedig a pénztárcájukhoz mérten eldönthessék, hogy tárgyat vagy pénzt ajándékoznak, vagy ha éppen baromira nem tehetik meg akkor semmit, de attól még hogy nem állnak úgy el merjenek menni egy nyamvadt esküvőre ahol jól is tudják magukat érezni elvárások nélkül.

3 esküvőn voltam az utóbbi időben, az egyikben benne volt a meghívóban, hogy csak pénzt fogadnak el, a másikon a vőfély baromi erőszakos volt és rendesen hajtotta ki a pénzt az emberekből, a harmadik normális volt, volt egy ládika és magadhoz mérten ahogy gondoltad tettél bele, de ők ajándéknak is örültek, akkor vettek házat én pl vettem egy ikea utalványt.

A kérdésre a válasz pedig: a távolabbi barátnak 10 a közelinek 20 ezret adtam de attól még a véleményem ugyan az.

2020. aug. 26. 09:32
 18/45 anonim ***** válasza:
68%

Emiatt imádkozom folyton, hogy NE hívjanak meg esküvőre. Sok tízezer forintot nem tudok, de őszintén szólva nem is akarok adni. Kevesebben meg "nem illik".

Szívesen adnék mondjuk 20-30 ezret, de az "ciki". 50-60-csillagos ég meg nincs erre... Sajnos ez van.

2020. aug. 26. 09:38
 19/45 anonim ***** válasza:
84%

Én maximum 25-30 ezret adnék, 1 tányér levessel és egy főétellel maximum 15-re fogyasztok, addig nyújtózkodjanak ameddig a takaró ér.

Sajnos én is frusztrált leszek az esküvő szótól. Legalább 10 rokonom esküvőjét mondtam le, nem azért mert nem lett volna rá pénzem hanem mert mű, álságos és számomra nem buli. Olyan rokonaim hívtak meg az esküvőjükre akikkel még csak gyerekkoromban sem váltottunk egy köszönésnél többet, de jön az esküvő és akkor előveszik az egész családfát és meghívnak mindent aki mozog, csak szimplán a pénzért. Egyik ismerősöm egy román pasihoz ment férjhez Brassóba és ott a házigazda gyakorlatilag kibontogatta a borítékokat és felolvasta ki mennyit tett bele, hadd legyen jó ciki ha keveset adtál. Szerencsére ilyesmi mifelénk nem nagyon van, de ettől függetlenül utólag vissza lehet hallani ha kevesebbet adtál.

2020. aug. 26. 09:47
 20/45 anonim ***** válasza:
37%

15

Te valamit nagyon elnéztél. Van az ajándék ami nem feltétlen pénz meg van a menyasszony/ újasszonytánc ami külön buli ott meg csak pénzt adsz.

2020. aug. 26. 09:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!