Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Lányom nagyon...

Mit csináljak? Lányom nagyon rossz indulatú lett mostanába. Folyt.

Figyelt kérdés
Még van egy fiam is aki 23 éves és elmentünk kirándulni.. Megterítettünk meg minden.. Ott volt a fiam barátnője is is.. Na de, a lányom eltűnt és később jött vissza egy kígyóval a kezébe és rádobta a barátnőjére akiről tudja h. fél tőle... Mindenkivel gonoszkodik... Egyszerűen mintha így érezné jól magát! Mindenkinek csak ártana... kivéve a kutyájának nem.. azt elkényeszeteti. Igaz elmondta nekem hogy sokan megbántották... na de akkor így kell viselkedni? 17 éves lány.. Régen életvidám lány volt .. most meg azt kell mondjam mint 1 gonosz boszorkány, Rossz ezt mondani de ez így van.. Hogyan segíthetnék neki? Köszönöm a válaszokat.!
2010. aug. 5. 14:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

22:19

1. A pszichiáter nem ugyanaz mint a pszichológus.

2. A pszichológus nem orvos.

3. A pszichológus nem "dilidoki", nem őrülteket kezel.

4. A pszichológus nem írhat fel gyógyszert.

Ezek az általános sztereotípiák a pszichológusokat illetően.

Igen, tudom hogy vannak "őrült" pszichiáterek és pszichológusok is, de ha ilyet tapasztalsz, keress másikat.

Ha a szüleid annak idején egy pszichológus vezette családterápiára vittek volna el (amin nyilván ők is ott lettek volna, azért családterápia), a pszichológus segített volna megnyílni egymásnak, és lévén szakember, hasznos tanácsokkal ellátni bennetek, hogy a problémák megoldódjanak. Egyúttal segített volna a szüleidnek megérteni téged, és fordítva is.

Sajnálom, hogy nem így alakult. Ez nem a Te hibád. Hiszen ahogy mondtad, a szüleid ráncigáltak el pszichiáterhez (és nem pszichológushoz).

Ahogy az sem a te hibád, hogy ilyen negatív előítéleteid alakultak ki. Azonban ezeket nem kell ráhúzni mindenkire, és félrevezetni másokat.

Összefoglalva: Pszichológushoz járni nem annyit tesz mint "dilidokihoz" járni. Amerikában és a Nyugaton is nagyon elterjedt, hogy a társas kapcsolatokban felmerülő problémákat pszichológus (nem pszichiáter) segítségével oldják meg. Ezen nem kell semmit sem szégyellni.

Lassanként Magyarországon is kezd elterjedni ez a "szokás", és egyre kevesebben lesznek akik a pszichológust, mint őrülteket kezelő személyt bélyegzik meg.

2010. aug. 6. 12:20
 22/25 anonim ***** válasza:
A pszichológus is orvos.
2010. aug. 6. 12:22
 23/25 anonim ***** válasza:

Nem, nem az. Nézz utána.

A pszichiáter orvos, mivel orvosin végzett - ebből kifolyólag írhat fel gyógyszert. Míg a pszichológus bölcsészkaron végez, és csak minimális orvostudományi ismeretei vannak.

Amivel keverheted, az PhD fokozat, ezt pszichológus is megszerezheti, és ekkor "Dr." kerül a neve elé. Ez a doktori fokozat, ami tehát nem azt jelenti, hogy ő orvos.

2010. aug. 6. 12:57
 24/25 anonim ***** válasza:
Nem érted, mi? Inkább neked kéne pszichológushoz menned, vagy a kérdezőnek, hogy tanuljon meg anyja lenni a lányának, és odafigyelni rá is ne csak a fiacskájára...
2010. aug. 6. 14:56
 25/25 anonim ***** válasza:

Ó, dehogynem értem. Ha tudnád mennyi ilyet láttam már mint te...

Azt is tudom, hogy rajtad mi segítene. De ha leírnám, úgysem hinnéd el.

Na de mindegy is, ennél tovább folytatni a kis "vitát", veled nem érdemes.

Sajnálom, hogy így alakult.

2010. aug. 6. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!