Mit csináljak? Lányom nagyon rossz indulatú lett mostanába. Folyt.
22:19
1. A pszichiáter nem ugyanaz mint a pszichológus.
2. A pszichológus nem orvos.
3. A pszichológus nem "dilidoki", nem őrülteket kezel.
4. A pszichológus nem írhat fel gyógyszert.
Ezek az általános sztereotípiák a pszichológusokat illetően.
Igen, tudom hogy vannak "őrült" pszichiáterek és pszichológusok is, de ha ilyet tapasztalsz, keress másikat.
Ha a szüleid annak idején egy pszichológus vezette családterápiára vittek volna el (amin nyilván ők is ott lettek volna, azért családterápia), a pszichológus segített volna megnyílni egymásnak, és lévén szakember, hasznos tanácsokkal ellátni bennetek, hogy a problémák megoldódjanak. Egyúttal segített volna a szüleidnek megérteni téged, és fordítva is.
Sajnálom, hogy nem így alakult. Ez nem a Te hibád. Hiszen ahogy mondtad, a szüleid ráncigáltak el pszichiáterhez (és nem pszichológushoz).
Ahogy az sem a te hibád, hogy ilyen negatív előítéleteid alakultak ki. Azonban ezeket nem kell ráhúzni mindenkire, és félrevezetni másokat.
Összefoglalva: Pszichológushoz járni nem annyit tesz mint "dilidokihoz" járni. Amerikában és a Nyugaton is nagyon elterjedt, hogy a társas kapcsolatokban felmerülő problémákat pszichológus (nem pszichiáter) segítségével oldják meg. Ezen nem kell semmit sem szégyellni.
Lassanként Magyarországon is kezd elterjedni ez a "szokás", és egyre kevesebben lesznek akik a pszichológust, mint őrülteket kezelő személyt bélyegzik meg.
Nem, nem az. Nézz utána.
A pszichiáter orvos, mivel orvosin végzett - ebből kifolyólag írhat fel gyógyszert. Míg a pszichológus bölcsészkaron végez, és csak minimális orvostudományi ismeretei vannak.
Amivel keverheted, az PhD fokozat, ezt pszichológus is megszerezheti, és ekkor "Dr." kerül a neve elé. Ez a doktori fokozat, ami tehát nem azt jelenti, hogy ő orvos.
Ó, dehogynem értem. Ha tudnád mennyi ilyet láttam már mint te...
Azt is tudom, hogy rajtad mi segítene. De ha leírnám, úgysem hinnéd el.
Na de mindegy is, ennél tovább folytatni a kis "vitát", veled nem érdemes.
Sajnálom, hogy így alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!