Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Lányom nagyon...

Mit csináljak? Lányom nagyon rossz indulatú lett mostanába. Folyt.

Figyelt kérdés
Még van egy fiam is aki 23 éves és elmentünk kirándulni.. Megterítettünk meg minden.. Ott volt a fiam barátnője is is.. Na de, a lányom eltűnt és később jött vissza egy kígyóval a kezébe és rádobta a barátnőjére akiről tudja h. fél tőle... Mindenkivel gonoszkodik... Egyszerűen mintha így érezné jól magát! Mindenkinek csak ártana... kivéve a kutyájának nem.. azt elkényeszeteti. Igaz elmondta nekem hogy sokan megbántották... na de akkor így kell viselkedni? 17 éves lány.. Régen életvidám lány volt .. most meg azt kell mondjam mint 1 gonosz boszorkány, Rossz ezt mondani de ez így van.. Hogyan segíthetnék neki? Köszönöm a válaszokat.!
2010. aug. 5. 14:47
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Fiamnak 1,5 éve van barátnője... Nagyon szeretik egymást jó a testvéri viszony. De kb 1 éve változott meg így... Hát sikló volt de ami így néz ki az egy kutya.. Lányomnak volt barátja 1 hétig tartott..
2010. aug. 5. 15:07
 12/25 anonim ***** válasza:
Dühös valami miatt és így próbálja levezetni. Hogy ha őt bántották, akkor most szembeszáll a világgal. Beszélgess vele, segítsd túl ezen az időszakán!
2010. aug. 5. 15:08
 13/25 anonim válasza:
szerintem is segítsd túl mert a következő lépcső a depresszió lesz
2010. aug. 5. 15:11
 14/25 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem lehet megérdemelte az a csaj, mert kényeskedik, vagy az a lánnyal kedvesebbek vagytok, neki nem kell csinálni semmit stb.
2010. aug. 5. 15:13
 15/25 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tudja túltenni magát azon,hogy sokan megbántották és most azokon is bosszút áll emiatt,akik nem is vétettek neki.Légy hozzá nagyon türelmes,kedves ,segíts neki,hogy feltudja dolgozni azt,ami bántja és akkor jó irányba fog változni.
2010. aug. 5. 15:25
 16/25 anonim ***** válasza:
szerintem bántja hogy nincs senkije.Még rosszabb,hogy a bátyja most nem foglalkozik vele annyit,mint régen,mert ott az a másik lány.Írtad,hogy jó testvérek,szerették egymást.A barátnőben riválist lát a lányod,még ha csak tudat alatt is.Beszélgess vele,kérdezd meg,hogy mi baja a barátnővel,és miért viselkedik így vele.Ez volt az első alkalom?
2010. aug. 5. 15:43
 17/25 anonim ***** válasza:
56%
Vidd el pszichológushoz.
2010. aug. 5. 18:15
 18/25 anonim ***** válasza:
18:15 - Inkább menj el te pszichológushoz... Ilyent tanácsolni, persze, a szülő feladatát hárítsuk valaki másra, és akkor már lehet mást hibáztatni, ha valami mégse jól sül el.
2010. aug. 5. 20:06
 19/25 anonim ***** válasza:

ma 20:06

Egy 17 éves már nagyon nehezen kezelhető/nevelhető a szülő által, ráadásul ő meg sem nyílik a saját anyjának.

Ha valaki egy életvidám kislány és hirtelen "gonosz boszorka" lesz belőle, akkor ott komoly lelki gondok vannak, és ez úgy tűnik nem a szülő hibája ebben az esetben.

Egyébiránt, ha a gyermek ilyet meg mer tenni a saját anyja előtt, akkor azt kell mondjam annak a szülőnek nem sok hatása van a gyerekre. Ez nyilván a nevelés miatt van, de attól hogy "felpofozzuk", a kislány lelki gondjai nem oldódnak meg.

A lényeg, hogy számításba véve az anya-gyermek kapcsolatot, ami ezek alapján nem túl elmélyült,- hiszen nem tudják megbeszélni a problémáikat egymással - úgy gondoltam, semmiképp nem ártana ha elvinné pszichológushoz. Akár úgy is, hogy ketten vesznek részt a terápián.

Saját magad tudatlanságáról adsz ki bizonyítványt, mikor eképpen írsz:"persze, a szülő feladatát hárítsuk valaki másra,"

Ez messze nem erről szól. De ezt most nem fogom neked elmagyarázgatni :)

2010. aug. 5. 22:08
 20/25 anonim ***** válasza:

22:08 - Engem is elvittek, és nem ez volt a megoldás. Keresztanyám pszichiáter és néha hülyébb, mint a betegei. Nem dilidokikhoz kell ráncigálni azt a gyereket, hanem a szülőnek meg kell nyílnia a gyereke felé, éreztetni, hogy bízhat benne az a gyerek akkor is, ha már majdnem felnőtt. Tudod, én mennyire szeretném, ha a szüleim bíznának bennem, de ők csak orvosokhoz rángattak? És hogy utálom, hogy nem is próbálnak ismerni. Pedig én már 25 éves vagyok, öregem. A saját szüleim nem veszik a fáradságot, hogy meglássák bennem azt, aki vagyok, és ha valamiért nem az vagyok, akinek elképzeltek (más képességekkel születtem, mint amiket akartak), akkor nem megérteni próbálnak, hanem kikiáltanak hülyének meg bolondnak.

Ezt a szerencsétlen lányt meg kéne érteni, meg kéne ismerni, le kéne ülni vele, és megtudni, mi a baj, és nem dokikhoz ráncigálni.

2010. aug. 5. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!