Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan rázhatnám le őket?

Hogyan rázhatnám le őket?

Figyelt kérdés
Most végeztem a középsulival, megyek egyetemre minden szép és jó, van albérlet meg minden ... csak ott vannak a szüleim akikkel nem nagyon vagyok jóban , legalábbis 18 év alatt nem nagyon bizonyították, hogy szeretnek, és most hogy elmegyek tudom, hogy rám fognak szálni, mint ahogy a nővéremmel is tették. Állandóan majd hívogatnak, haza kell járkálni, anyám nem is tuodm hogyan fogalmazzak de még mindig 10 évesként kezel , nem nagyon engednek sehova vagy ha elmegyek hívogat hogy hol vagyok, nem vagyok-e bajban tiszta kiborító , pedig megmondtam már neki hogy nem lesz semmi baj, tudok vigyázni magamra. És az a érdekes, hogy történtek dolgok köztem és a szüleim között és úgy tesznek mintha meg se történt volna pedig nagyon is bennem maradtak, és úgy tesznek mintha minta család lennénk miközben nagyon messze állunk tőle. Anyagilag amugy se nagyon támogatnak szóval azt terveztem, hogy dolgozok is tanulás mellett ami nem megy könnyen mert a rezsit mindent kikell majd fizetni, és tudom hogy ők nem nagyon fognak támogatni anyagilag és amugy se semmiben. SZóval most ez a helyzet és azt terveztem , hogy egyszerűen lesz@rom őket nem fogok hazajárkálni , hogy bőgve menjek vissza mert olyanok és kiborítanak nem akarok megint kezelésekre járni miattuk és depis lenni. ötletek?
2010. aug. 5. 14:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Diákhitelre gondoltál már? Akkor nem kéne dolgoznod, mert az az egyetem mellet nem lesz valami egyszerű hidd el nekem. Ha jól kereső szakmát fogsz kitanulni és lehetőleg olyat, amiből nicsn rengeteg, akkor amint végzel és találsz munkát már tudod is visszafizetni.
2010. aug. 5. 14:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Csak úgy tudod őket "lerázni" ha anyagilag független vagy. Én anno főiskola alatt kolis voltam, ajánlom neked is,mert egyrészt sokkal olcsóbb és nincs rezsi, másrészt a kollis élet álatában jó társasággal jár. Nappali suli mellett dolgoztam, mert jó érzés volt,hogy nem a szüleimtől kell pénzt kérni. Jó körülmények között éltünk akkor is,de mai napig büszkék rám,hogy ha valamit akartam megdolgoztam érte. Nézz köbe az egyetemen,hogy nincs-e lehetőség ott dolgozni,mondjuk egyetemi teaházban vagy hasonló. Ha nem álltok jól anyagilag akkor vannak támogatási lehetőségek, bár én ezeket soha nem vettem igénybe,de nagyon sokan éltek vele. Pluszba akik nagyon jó tanulok voltak jó ösztöndíjat kaptak meg anno pluszba volt állami ösztöndíj is a kitűnő tanulóknak. Sok sikert!
2010. aug. 5. 14:26
 3/9 A kérdező kommentje:
hmm... gondolkodtam már rajta, de még nem tudom erre még alszok pár napot azt hiszem.
2010. aug. 5. 14:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen így a diák hitel jól hangzik,de mikor majd 30évessen is azt fizeted:S...Inkább menj dolgozni.Szüleiddel pedig próbáld megoldani a gondokat.
2010. aug. 5. 14:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Ahogy mondod.Elmész egyetem mellett dolgozni és ha maximálisan el tudod tartani magad,akkor lehetsz független.

Amíg egy forintot is fizetnek a megélhetésedre,addig ezt el kell viselni.Ez van.

2010. aug. 5. 14:29
 6/9 anonim ***** válasza:
18 felnőtt kor,utána nem kötelező a szülővel jopofizni,le is lehet tojni őket,telefonszámcsere aztán hivogassanak,olyan helyre mért mész haza ahol nem vagy boldog,miért bőgve mész vissza,kiborítanak mért mész folyton vissza?Amúgy amit lefestettél az a tipikus látszatcsalád...
2010. aug. 5. 14:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Azért megyek mert elvárják. Megtalán már kezdenek "normálisabban" viselkedni ha hazajövök, talán rájöttek arra , hogy ha továbbra is ilyenek nem lesz senki se 40 év mulva aki a fogja majd a kezüket , ennyi...
2010. aug. 5. 14:36
 8/9 anonim ***** válasza:
ha nem támogatnak, akkor próbáld őket leépíteni. Ne vedd fel a telcsid, ne reagálj a kéréseikre, ne ugrálj első szavukra. de a diákhitelt nem ajánlom. én felvettem, 5 éve fizetem, és nem hogy nem csökken, de több évről évre a fizetnivaló, és az összege meg nem fogy. szóval diákhitelt ne, az nagy átverés! Inkább dolgozz, és tényleg tanulj jól, akkor van ösztöndíj, próbálj koliba bekerülni stb.
2010. aug. 5. 14:38
 9/9 anonim ***** válasza:

10 évesként kezel , nem nagyon engednek sehova

nem értem..külön laksz és nem engednek?? mivel külön laksz oda mész ahová akarsz.. vagy ez csak nekem magától értetődő??

2010. aug. 5. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!