Jó lehet egy 9 éves gyereknek, ha az anyjával kiköltözik Németországba?
Mi már 7 éve külön élünk, 100 km-re egymástól, és két hetente megyek a kislányomért, nagyon szeretem, ő is ragaszkodik hozzám, persze az anyjához jobban. Most jelezte az exem, hogy ők Németországban próbálnának szerencsét, mert a legjobb barátnője szerzett munkát, szállást, és mennyire jó lenne a kislánynak, ha megtanulna németül. És legyek megértő, ne álljak a boldogságuk útjába. Én tényleg mindenben próbálom a gyerek érdekeit nézni, de ebben a helyzetben, én sokkal több buktatót látok, egyáltalán nem látom azt, hogy ez valóban jó is lehet a gyereknek. Nagyszülők, rokonok, barátok, apa rögtön kiesik, mi marad? Az, hogy megtanul németül, szerintem kevés.
Írjatok nyugodtan véleményeket, senkit nem fogok lepontozni :)
Ha nem egyezel bele és nem tudtok megállapodni, akkor a Gyámhatóság fog dönteni. Ha a gyerek rendezett körülmények közé kerül, akkor engedélyezni fogják. Anyukának kell fizetni a látahatás költségeit, amit ilyen esetben úgy szoktak megállapítani, hogy nem hetente, kéthetente egy nap, hanem ritkábban hosszabb idő.
A gyerek hosszabb távon csak jól jár. Barrátokat majd szerez. Rokonokkal lehet tartani a kapcsolatot virtuálisan is.
vagy készen állsz arra, hogy nálad legyen a kislány?
Nem adtam a hozzájárulásomat, ez nekem így túl hirtelen jött, és túl kevés volt az információ is, ráadásul én nem gondolom azt, hogy Németországban egyszerűen jobb az élet, pusztán attól, hogy Németország. Nekem is van pár ismerősöm, aki kint ragadt már 5-10 éve külföldön, viszont olyanok is vannak, akik lógó orral jöttek haza 1 év után, vagy anyagi vagy beilleszkedési nehézségek miatt!
Köszönöm a válaszokat!
Azért Magyarországtól mindenütt jobb. Más lenne ha már nem lenne
/ál/szt. orbánunk, és a tolvajhad. Ezt látni, ebben felnevelkedni borzalmas! Menj inkább ki Te is és keresd az életed, és a boldogságod odakint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!