Jó lehet egy 9 éves gyereknek, ha az anyjával kiköltözik Németországba?
Mi már 7 éve külön élünk, 100 km-re egymástól, és két hetente megyek a kislányomért, nagyon szeretem, ő is ragaszkodik hozzám, persze az anyjához jobban. Most jelezte az exem, hogy ők Németországban próbálnának szerencsét, mert a legjobb barátnője szerzett munkát, szállást, és mennyire jó lenne a kislánynak, ha megtanulna németül. És legyek megértő, ne álljak a boldogságuk útjába. Én tényleg mindenben próbálom a gyerek érdekeit nézni, de ebben a helyzetben, én sokkal több buktatót látok, egyáltalán nem látom azt, hogy ez valóban jó is lehet a gyereknek. Nagyszülők, rokonok, barátok, apa rögtön kiesik, mi marad? Az, hogy megtanul németül, szerintem kevés.
Írjatok nyugodtan véleményeket, senkit nem fogok lepontozni :)
Ennyi idosen meg konnyen megtanulja a nyelvet. Sokkal jobbak kint a keresetek az eletszinvonal a mentalitas minden. En engednem. Annyit kelkene vegiggondopni, hogy 1. Valahogy rendezni a lathatast es kapcsolattartast mert ugye 2 hetente nem tudna jonni es te se menji hogy cserebe nyaranta vagy iskolai szunetekben sokkal hisszabb idore johessen es ezt az anyja ne akadalyozza meg. Es persze naoi szinten vagy ketnaponta jobb lenne ha te is videohivassal szannal tobb idot a gyerekre. Latnad hol lakik stb.
2. Azert fel kell keszulni arra az eshetosegre is hogy megse illeszkedik ott be a gyereked 1 ev alatt sem, de anyujaja igen es netan a gyereked haza akar jonni hozzad 3s az anyja ezt engedne: tehatte vesz eseten be tudnad figadni es biztositani neki mindent? Ha igen akkor ezt is le kellene beszelned ansukaval hogy ha baj lenne akkor egabol neked szoljon mert akkor tudoe vallalni higy a gyerek nalad l3gyen 3s ot lassa szunetekben nyarnta vagy ahogy sikerul ha kint maradna dolgozni d3 a gyerek inkabb itthon folytatna a magyar sulijat.
Ha tényleg biztos a munka is és a megfelelő szállás, akkor hosszú távon igenis a gyereknek jobb ott, mint itt.
De ahhoz igenis az kell, hogy gyerekhez igazodó munkahely, szerződés, albérlet, ahová be lehet jelentkezni és nem munkásszálló. Kinti bankszámla, telefonszám, eu tajkártya, minden, de minden kutyafüle lepapírozva. A kislánynak megfelelő befogadó iskola is kell. Nem megy úgy, hogy a hasamra ütök fellángolás szerűen, és akkor uccu neki. Ha ezek a feltételek adottak, akkor, de csak akkor viszont a gyerekem érdekében én aláírnám, hogy mehet, akkor is, ha az nekem baromira fáj.
Nagyon nagyon nagy esellyel sokkal jobb elete lesz majd mint itt. Ennel ami itt megy nagyjabol biztos hogy jobb lesz neki. Nem azert elunk hogy a rokonok mellett patkoljunk el. Es nem is te vagy a fo figura a kislany eleteben. Ha nemet mondanal is elmennenek tehat a kerdes felesleges. En peldaul kapasbol mar kinn fogok gyereket szulni amikor elmegyunk. Tudom eloszor iszonyu nehez lesz de az en gyerekem biztos nem ebben a hulladek orszagban fog felnoni.
N
Azért itt sztem elég sok kérdőjel van. A gyerek tud németül jelenleg? Mert ha nem, akkor 9 évesen azt se ártana figyelembe venni, hogy mennyire veti vissza a tanulmányait a kiköltözés. Másrészt milyen szállásról beszélünk? Ha bérelnek egy lakást, az rendben van, ha egy munkásszálló, az nincs rendben, ha meg osztozkodnak még 2 törökkel meg egy albánnal vmi félszobán, az meg végképp nincs rendben. Mi a munka, amiért kimegy? Lesz mellett ideje a gyerekre is? Ki fog a gyerekre vigyázni, amíg anyuka dolgozik?
Nagyon-nagyon pozitív válaszokat kéne ahhoz kapnom ezekkel kapcsolatban, hogy egyáltalán fontolóra vegyem ezt az egészet és még akkor is sanszos arra jutnék, anyuka odamegy ahová akar, de nem mondok le a gyerekről, inkább felnevelem egyedül. Merthogy az elején elhangzott hülyeséggel szemben bizony az van, hogy nemhogy beleszólásod van abba, mi fog történni, hanem anyuka a te beleegyezésed nélkül természetesen nem viheti ki a gyereket.
szia, én nem engedném, és a te beleegyezésed nélkül nem viheti ki az országból a gyereket! 16 éves koráig jogosult vagy látni 2 hetente, utána a gyerek dönthet úgy hogy nem akar látni.
Ne engedd el a gyerekedet, mert búcsút mondhatsz neki.
és elég kétséges valóban, hogy hova viszi. a bizonytalanba. ki fog rá vigyázni, amíg az anyja dolgozik, stb.
elég elvetemült ötlet.
és egyébként, előző vagyok (és nő) nem lenne szívem a gyerekemet az apjától elszakítani, csak hogy én "boldog" legyek.
ja persze ne állj a boldogságod útjába. ők meg keresztülgázolnak rajtad örömmel.
FÚJ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!