Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenaron hitel, hogy lakasho...

Mindenaron hitel, hogy lakashoz, hazhoz jusson a csalad?

Figyelt kérdés

Miert vesz fel a legtobb csalad ugy hitelt, hogy szinte mar a felvetel pillanataban fel, mibol is lesz visszafizetve a hitel 20 vagy epp 30 ev alatt? Miert nem tanulnak az emberek a sok eladosodott, csalodott, elvalt csaladok torteneteibol?

Magyarorszag helyzete folyamatosan romlik, de megis annyian vesznek fel szerintem felelotlenul hitelt. Aztan jon az arverezes, mire jo ez? Miert nem lehet addig nyujtozkodni amig a takaro er?

2008. nov. 26. 21:21
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
17.13-as válaszolóval egyet értek. Én is saját lakást szeretnék, mert az egy biztos pont. Tudom, megvannak a buktatói annak is, de én egy albérletben akkor sem tudom magam igazán otthon érezni. Egyedül nevelek egy pici gyereket, albérletben lakunk, amit igaz szeretek, mert jó kis lakás, rendes főbérlőink vannak,nem is fizetünk túl sokat, de ettől még bármikor előfordulhat, hogy a főbérlő inkább eladja ezt a lakás, vagy inkább ide költözik és a sajátját adja el, mert ez kisebb, könnyebb fenntartani. Ezen kívül engem eléggé zavar, hogy mindenhez a tulaj engedélyét kell kérnem. Ahhoz, hogy a netet beköttessem, hogy a tévét, hogy a vonalas telefont, mindenhez kellett írásbeli engedély a tulajtól, anélkül nem csinálták meg. Jó az, hogy valakinek bejön a mobilitás, de én szeretem a várost, ahol élek, én pécsi vagyok és itt is akarok maradni, ide járok iskolába és itt is akarok dolgozni majd ha az egyetemet elvégeztem, és azért egy gyerekkel amúgy se járkálnék, nemhogy az országban, de még albérletről albérletre sem, neki állandóság kell.
2008. nov. 27. 20:54
 22/26 anonim ***** válasza:
66%

Kicsit furcsa lesz, amit mondok, talán sokan fel is háborodnak majd rajta...

Úgy gondolom, ha az ember már megszül 1-2 gyereket, akkor arról ne csak 20-22 éves koráig gondoskodjon azzal, h lakhat otthon, meg kap kaját, ruhát.

sztem a gyerek születésétől fogva félre kéne tenni a szülőknek 5-10e ft-ot, ami nem az az egetrengető összeg, és ebből, mire a gyerek 25éves lesz, addigra talán összejön annyi, h az új lakásának csak a felére kell felvenni a hitelt, és ezért alacsonyabb a törlesztő. ezzel pedig a saját gyerekének is tud takarékoskodni, és így tovább...

ezen kéne elgondolkodni.

nem pedig minden szart megvenni a gyereknek, meg saját magának. nem azt mondom, h emiatt éljenek nyomorban, csak 2x is gondolják meg, h feltétlenül kell-e a gyereknek a 25. távirányítós autó, beszélő baba, meg apukának a plazmatv, anyukának meg a műköröm....

pontozzatok le, de jobban teszitek, ha inkább gondolkodtok...

2008. dec. 1. 20:37
 23/26 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó válaszolóval teljes mértékig egyetértek. Huszonéves fiatal vagyok, és az én szüleim erre nem gondoltak, hogy egyszer el fel is fogok nőni és saját családommal saját otthonomban szeretnék élni. Megjegyzem, én nem kaptam luxusjátékokat...
2008. dec. 1. 21:08
 24/26 anonim ***** válasza:
70%
Te drága kérdező. Gondolom te kő keményen megdolgoztál a házadért és a kocsidért stb és azért tettél fel ilyen primitív kérdést. Hitel nélkül egy normális átlag Magyar nem boldogul hacsak nem lop,csal hazudik mint az én közeli rokonom,aki kisemmizett mindenből engem és aki munkahelyet sem látott még húsz kilóméter távolságból sem. Aki normálisan dolgozik havi 75000 és 120000ft közötti összegért ,az hogyan spóroljon össze egy házravalót? Főlegy pest Pest megyében? Mert itt kegyetlenül drága házak vannak és építkezni sem lehet csak súlyos milliókból! De neked hiába a magyarázat. Csak sajnálni tudlak téged!
2008. dec. 1. 22:33
 25/26 anonim ***** válasza:
80%
Nem csak Pest megyében. Pécsen is drágák a lakások. Mondjuk ha lemennénk Komlóra lakni, ami egy kis város és kb. egy óra innen távolsági busszal, akkor már fele annyiért kaphatnánk lakást, de ott meg olyan szinten nincs munkalehetőség, hogy aki tud, megy el onnan. Bányászváros volt, ma már nem lehett ott megélni. Itt egy másfél szobás lakás manapság 7 milla körül van (panel, viszonylag normális környéken, nem belváros, de nem is putri). Én képtelen lennék 7 millát összegyűjteni. Kiszámoltam, hogy 2 évet kell arra spórolnom, hogy az önrészre meglegyen az a 700.000 forint (amiből amúgy 450.000 a félszocpol, tehát nekem "csak" a felét kell összegyűjtenem). Úgy, hogy mellette fizetem a havi 30 ezer lakbért. Tehát minden hónapban 12.500 forint megy félre. Ha végre meglesz a saját lakás, szívesebben fizetem ki inkább azt a havi 42 ezret a törlesztőre, az legalább az enyém. Amúgy még soha semmi féle hitelt nem vettem fel, se személyi kölcsönt, se áruhitelt, semmit, mindig annyit költök, amennyim van. De azért gondolj bele, most vagyok 22 éves (nekem van pici gyerekem, én már írtam két választ), ha 30 évig spórolok a saját lakásra, akkor 52 évesen költözhetnék be, a gyerekem akkor lenne 31 éves. Na neeeee...
2008. dec. 1. 23:32
 26/26 anonim ***** válasza:
83%
Pár éve egy ismert Magyar milliárdos vállalkozó említette az egyik kereskedelmi csatornán,hogy ő bizony kijönne az akkori minimál bérből vagyis az ötvenezerből. És nem érti,hohy a Magyarok miért sírnak és miért vesznek fel hitelt. Nagyon szívesen odaadtam volna a kezébe ötvenezret és tessék,mutassa meg,hogyan él meg belőle,de úgy ,hogy mellette van két gyerek,számlák és azért ez is az is elromlik a háztartásban és javíttatni kell,vagy netán öltözködni is kéne stb. Mutatta volna meg és ne a szája járjon az ilyennek! Még hogy ötvenezerből. Jah,hogy egy családban két felnőtt dolgozó van és az már százezer? De az a százezer is írtó kevés a megélhatéshez amikor egy átlag család havi kiadása manapság a 180.000 és a 200.000 forint körül van. És pár éve is kellett az a minimun 150.000 ft havi kiadás amikor ezt a kijelentést tette a vállalkozó.
2008. dec. 1. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!