Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenaron hitel, hogy lakasho...

Mindenaron hitel, hogy lakashoz, hazhoz jusson a csalad?

Figyelt kérdés

Miert vesz fel a legtobb csalad ugy hitelt, hogy szinte mar a felvetel pillanataban fel, mibol is lesz visszafizetve a hitel 20 vagy epp 30 ev alatt? Miert nem tanulnak az emberek a sok eladosodott, csalodott, elvalt csaladok torteneteibol?

Magyarorszag helyzete folyamatosan romlik, de megis annyian vesznek fel szerintem felelotlenul hitelt. Aztan jon az arverezes, mire jo ez? Miert nem lehet addig nyujtozkodni amig a takaro er?

2008. nov. 26. 21:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%
10 32 -eske vagyok,és 3 éve vettük a lakást.Bérből és fizetésből élünk a bevételünk 190 E,sosem volt több.És csak 2 milliót örököltünk,az ugye egy lakáshoz bárhol is van nagyon kevés.Nem azt mondtam ,de ezt le is írtam,hogy ne vegyenek fel hitelt,hanem azt,hogy amekkorát fizetni tudnak.Egyébbként a kérdező is ezt írta le.Egyébként hozzá vagyok szokva,hogy így viszonyulnak hozzánk,meg azt mondják,hogy kis lyuk a lakásunk,inkább vehettünk volna családi házat.De gondolj bele amíg más kifizet 30 E lakáshitelt,20 E kocsihitelt,25 E gázszámlát,addig Én elsétálok a postára a 6500 Ft-os gázszámlával,a maradék tiszta haszon.Én is áldozatot hozok,mert a lakásunk akkora,mint másnak a nappalija,de mi csak ezt engedhetjük meg magunknak,ha hitelt vettünk volna fel,bár tudtuk volna fizetni,de mégsem lett volna jó döntés.Velünk ellentétben mások nem így csinálják ,aztán meg csodálkoznak ha a ló benéz az ablakon.Vannak nehéz helyzetű családok,akiknek nehéz lakáshoz jutni,de én azokat bírálom akik ugyan olyan helyzetben mint mi a nehezebb utat választották.Te nem hallod a hírekben,hogy Mo-n a családok egyel jobb fokozatú lakást és kocsit vesznek mint amit megengedhetnének maguknak.Tudtam ,hogy nem leszek népszerű,de Én nem a kispénzűeket bíráltam,hiszen Én is az vagyok,hanem a felelőtlen nagyravágyó hitelfelvevőket,akik mindent egyszerre akarnak megvenni.Aztán meg nem tudnak fizetni.Én csak azzal amit leírtam szemléltetni akartam azt,hogy fokozatosan,kivárással is el lehet jutni ugyan oda,nem kell egyszerre megvenni mindent,aztán 20-25 évig fizetni ész nélkül!
2008. nov. 27. 13:12
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, nem örököl így mindenki. Nektek ez így pont jól jött, de pl. apámék 7-en voltak testvérek, nagymamát nem ismertem, nagypapa meghalt, a ház (egy rozoga kis viskó) az egyik lányáé lett, akik gondozták papát, és nem volt máshova menniük, a többi testvér nem sokat kapott örökséget, nem is emlxem, hogy volt-e. Szerintem a másik nagyszülők után se fogunk, mert ők is szegényen élnek.

De nem is számít, örüljetek neki, hogy nektek jutott, másnak még ennyi se jut. Ja igen, és mi se élünk sokkal nagyobb lakásban, Pesten panelban, de sajnos itt többet kell ráfordítani kapásból, de elköltözni már csak azért se igazán esélyes kisebb költségű helyre, mert a szüleimnek itt van munkája.

2008. nov. 27. 13:22
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Ezen vagy fennakadva,hogy örököltünk,ezért van.De Én arra helyezem a hangsúlyt,hogy vehettünk volna fel hitelt hozzá,és szép családiházunk lenne,de nem mertünk,még akkor sem,ha simán fizetni tudtuk volna.Előre gondolkoztunk,és nem láttuk mit hoz a jövőnk,ezért a biztonságosabbat választottuk.És jó döntés volt,mert volt 1 évünk amikor a férjem váratlanul súlyos beteg volt,és nem volt jövedelme,ezért az Én Gyedemből tartottuk fel a lakást.Ha hitelünk lett volna akkor mindenünk elúszik.Én nem vagánykodni akarok milyen jó Nekem,csak rámutatni arra,hogy nem kell felelőtlenül hitelbe ugrani.Pl szomszédom Apja agyvérzést kapott,a szomszéd kapott érte ápolásit,mivel nem volt bejelentett jövedelme.Kihoztak 1 új autót,hogy majd abból fizetik 5 évig,mert egyébbként nem volt pénzük rá az egyébb hiteleik mellett.Apuka 1 év utánn elhalálozott,a kocsi ment vissza,persze ráfizetéssel.És rengetegen csinálnak ilyesmiket,Én ezeket bírálom,és szerintem a kérdező is!!
2008. nov. 27. 13:38
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
12:34-es vagyok,én nem bírállak Téged és másokat sem,mert soha nem szoktam.A hozzászólásom a szerencsés helyzetedről szólt,mert ilyen összegért nem kapsz lakást max Pesttől messze,és ahogy elnézem az embereket,még a kezdő összegeket is nehezen teremtik elő,nemhogy egy teljes lakás vételárát!De gondolj bele,hogy egy átlagos 2 gyermekes család nem tud félretenni ennyit és ennyiért nem is tud venni semmit!Amit félretesz az elég egy beugróra,ez legyen akár használt,akár új,annyit fog fizetni érte,mint egy albérletért.Valóban nem tudhatod,mit hoz a holnap de ha sikerül,akkor majd az övék lesz 20 év múlva.Ha nem,akkor legalább megpróbáltak valamit teremteni.Viszont ebben az esetben valóban felelőtlenség még egy autót vagy bármit is hitelre venni.
2008. nov. 27. 14:05
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Így van,egyetértünk végre!Én erről beszélek,az egymás hegyére-hátára vett kölcsönökről.
2008. nov. 27. 14:11
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi is béreljük a házunkat és nem is akarunk sajátot. A szerződéseket 3 évre kötjük és a tulaj mindig meghosszabbitja. Nálunk a bérleti dijban benne van a fűtés és a viz. A villanyt kell külön fizetnünk és az ilyesmiket, mint kábel tv, internet, telefon vagy épp az autó biztositás.

És nem igaz, hogy nem lehet semmit sem csinálni a házban. Mi pl. teljesen átalakitottuk. Parketta volt és szőnyegpadlót rakattunk, a fürdőben is kivettük a kádat és zuhanykabin van. A tulaj még örült is, mert igy nagyobb lett a hely.

Eddig sz ország legkülönfélébb városaiban dolgoztunk. És tudjátok miért? Mert mobilok vagyunk. Ha épp máshol adódik munka, akkor oda költözünk. Egyszerű. Mi nem ragaszkodunk a saját házhoz, amikor bérelni is lehet.

2008. nov. 27. 14:24
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendes a tulaj, akkor nem szól, meg persze ha ti fizettek minden ilyen felújítást, ő csak örül, hiszen értékesebb lesz tőle a lakása, amit ha esetleg másoknak ad ki utánatok, akkor többet kérhet érte, de nem minden főbérlő ilyen, hidd el. Nagyon ki kell fogni.
2008. nov. 27. 14:32
 18/26 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat, latom, aki akar, vesz fel, mert nem tantoritja el a sok eladosott pelda, en keptelen lennek igy elni.

De mint semmire, erre sincs igazan jo recept az eletben. Mindenki mashogy gondolja.

2008. nov. 27. 15:04
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos hogy a hiteltörlesztés olyan jó buli még ha a saját lakásod is törleszted. A lakásvásárlás röghöz köt, arról nem is beszélve a bank mennyit tesz zsebre.

Az albérlet a tapasztalatom alapján jóval olcsóbb mint a törlesztőrészlet, ha jó albérletet fog ki az ember akkor olcsó marad az albérlet és a rezsi költség is. Ez vidéken különösen igaz. Szóval én nem tervezek lakást venni. Minek?

2008. nov. 27. 16:08
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, figyelj, a családomra nem számíthatok, önállóan kell saját lábra állnom és saját teljesen új életet teljesen új alapokat létrehoznom. Nem tehetem meg, hogy albérletben tengetem az életem majd, ugyanis nem egy olyan esetet ismerek, ahol az albérletet kihúzták a bérlő alól, mert rokon be akart költözni, vagy akinek eredetileg vették, anyagilag eljutott oda, hogy fenntartsa, és csak addig adták ki albérletbe, a bérlő meg mehet sürgősen, ahova akar. Nekem egy biztos pont, hogy saját lakás lesz, ha hitelből, akkor is, azt nem húzzák ki alólam, míg tudok fizetni. Nem tántorít el a sok tönkrement család, mert tudom, hogy én nem halmozok fel butaságokra hiteleket, csak a lakásra, ha nagyon muszáj, semmi másra, még diákhitelem se volt, államira felvettek, akkor úgy gondoltam, hogy nem kell a hitel, nincs mire felvenni, nincs tandíjam. De a saját lábamra csak így állhatok, és stabil új életet csak így kezdhetek, ha az egy saját önálló más tulajtól független otthon lesz, a sajátom, az enyém.
2008. nov. 27. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!