Mindenaron hitel, hogy lakashoz, hazhoz jusson a csalad?
Miert vesz fel a legtobb csalad ugy hitelt, hogy szinte mar a felvetel pillanataban fel, mibol is lesz visszafizetve a hitel 20 vagy epp 30 ev alatt? Miert nem tanulnak az emberek a sok eladosodott, csalodott, elvalt csaladok torteneteibol?
Magyarorszag helyzete folyamatosan romlik, de megis annyian vesznek fel szerintem felelotlenul hitelt. Aztan jon az arverezes, mire jo ez? Miert nem lehet addig nyujtozkodni amig a takaro er?
Tudod, nem örököl így mindenki. Nektek ez így pont jól jött, de pl. apámék 7-en voltak testvérek, nagymamát nem ismertem, nagypapa meghalt, a ház (egy rozoga kis viskó) az egyik lányáé lett, akik gondozták papát, és nem volt máshova menniük, a többi testvér nem sokat kapott örökséget, nem is emlxem, hogy volt-e. Szerintem a másik nagyszülők után se fogunk, mert ők is szegényen élnek.
De nem is számít, örüljetek neki, hogy nektek jutott, másnak még ennyi se jut. Ja igen, és mi se élünk sokkal nagyobb lakásban, Pesten panelban, de sajnos itt többet kell ráfordítani kapásból, de elköltözni már csak azért se igazán esélyes kisebb költségű helyre, mert a szüleimnek itt van munkája.
Mi is béreljük a házunkat és nem is akarunk sajátot. A szerződéseket 3 évre kötjük és a tulaj mindig meghosszabbitja. Nálunk a bérleti dijban benne van a fűtés és a viz. A villanyt kell külön fizetnünk és az ilyesmiket, mint kábel tv, internet, telefon vagy épp az autó biztositás.
És nem igaz, hogy nem lehet semmit sem csinálni a házban. Mi pl. teljesen átalakitottuk. Parketta volt és szőnyegpadlót rakattunk, a fürdőben is kivettük a kádat és zuhanykabin van. A tulaj még örült is, mert igy nagyobb lett a hely.
Eddig sz ország legkülönfélébb városaiban dolgoztunk. És tudjátok miért? Mert mobilok vagyunk. Ha épp máshol adódik munka, akkor oda költözünk. Egyszerű. Mi nem ragaszkodunk a saját házhoz, amikor bérelni is lehet.
Koszi a valaszokat, latom, aki akar, vesz fel, mert nem tantoritja el a sok eladosott pelda, en keptelen lennek igy elni.
De mint semmire, erre sincs igazan jo recept az eletben. Mindenki mashogy gondolja.
Nem biztos hogy a hiteltörlesztés olyan jó buli még ha a saját lakásod is törleszted. A lakásvásárlás röghöz köt, arról nem is beszélve a bank mennyit tesz zsebre.
Az albérlet a tapasztalatom alapján jóval olcsóbb mint a törlesztőrészlet, ha jó albérletet fog ki az ember akkor olcsó marad az albérlet és a rezsi költség is. Ez vidéken különösen igaz. Szóval én nem tervezek lakást venni. Minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!