Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nővérem amióta barátja van...

A nővérem amióta barátja van (aki ráadásul most el is jegyezte) olyan idegesítő, nincs figyelemmel arra h más esetleg egyedülálló. Lehet ezen változtatni? (bőv lent)

Figyelt kérdés
Jópár éve van meg a barátja és jövőre összeházasodnak. Eddig is folyton róla beszélt meg vele lógott most aztán végképp minden ismerős előtt felhozza h neki megkérték a kezét és vhogy mindig a pasijára tereli a szót. Én pár hónapja vagyok egyedülálló és jólesik ez a kis "magány" mégis ha vele vagyok egy senkinek érzem magam csak mert nincs barátom. Olyan érzésem van, mintha lenézne mert neki tökéletes az élete és nem tolerálja h van aki még nem találta meg élete párját és esetleg épp egy fájdalmas szakításon van túl, ő csak a sajtá boldogságával van elfoglalva..Mit lehet kezdeni vele? esetleg hasonló tapasztalatok?
2010. aug. 4. 23:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Nevezhetjük önzőségnek a dolgot, de szerintem egyszerűen te dramatizálod túl. Amikor nekem volt kapcsolatom legtöbbet én is arról beszéltem. Nem azért, hogy mások előtt felvágjak, egyszerűen csak meg akartam osztani mindenkivel a boldogságom.

Hidd el, neked is lesz majd egy olyan párod, akiről mindenkinek mesélni akarsz. Most az a bajod, hogy egyedül vagy, ő pedig boldog.

A nővéred sem azért csinálja, hogy téged bosszantson. Örülj együtt vele, és ne idegeskedj.

17L

2010. aug. 4. 23:52
 2/11 anonim ***** válasza:
34%
Gondolj arra hogy egy kapcsolat sem tart örökké: az övé sem fog. Majd mikor szakítanak, vagy elválnak, te valószínűleg egy boldog kapcsolatban élsz majd: akkor ő fog így érezni.
2010. aug. 4. 23:53
 3/11 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem nem kéne személyed elleni sértésnek venni, ha másnak kapcsolata van. Én már jó régóta vagyok egyedülálló, de ha a legjobb barátnőmnek megkérnék a kezét (nőrokonom nincs férjhezmenős korban), akkor én sírnék örömömben, az tuti. Az, hogy nekem nincs pasim, egy dolog. Attól még másnak lehet, és nem hiszem, hogy ez olyan szörnyű dolog lenne, amiért másnak tapintatoskodni kéne.
2010. aug. 4. 23:55
 4/11 anonim ***** válasza:
29%

Nyugi "kislány"!

Nem tudom a pontos okát, de ez mindenhol így megy: családban, kollégiumban, albérletben... (sajna) Ezt tapasztaltam már én is, ellene szerintem nem nagyon tudsz mit kezdeni. Max legyen hobbid, amit profi módon űzöl, és esetleg próbáld meg úgy kijönni a dologból, hogy neked nem kell "elkéredzkedni" senkitől sem, ha ide vagy oda akarsz menni...

Amúgy szerintem így akarják "lenézni" az emberek az embertársaikat (rengetegszer sikerült ezt már megtapasztalom nekem is: koli, albérlet, baráti társaság...stb)... bár ha elválnak, akkor "nekünk" is le kellene őket nézni? Ezt soha nem értettem...

A magyarázatra egyébként én is kíváncsi lennék...

2010. aug. 4. 23:56
 5/11 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem is örûljél vele,hogy Õ boldog.Mindenkinek megadatik a boldogsàg csak ki kell vàrni,és nem elkapkodni.
2010. aug. 5. 00:08
 6/11 anonim ***** válasza:
55%

Rengeteg oka lehet. Lehet, hogy a saját kisebbségi komplexusát kompenzálja a helyzete fitogtatásával. Lehet, hogy bosszantani szeretne valakit, nyeregben érzi magát, és úgy szeretné kiélvezni a helyzetet, hogy m,ásokban forgatja egy picit a kést. Lehet, hogy tök normális, csak te kompenzálod túl. Stb. Az embereknek az értékrendje különbözik. Simán lehet, hogy számára semmi különös nincs abban a viselkedésben, ami téged most téged zavar.

Az hogy mit érdemes csinálni sok mindentől függ. A legkézenfekvőbb megoldás, hogy mond el neki a problémát, hogy ez zavar téged. Persze ne bántón, és biztosítsd affelől, hogy örülsz, hogy neki most ilyen jól megy, és keveled a prját, de van valami, ami neked rosszul esik. "Meg tudnánk közösen oldani?"

Persze, ha várhatóan nem partner, akkor van rengeteg technika, hogy tudod ezt nem figyelembe venni, vagy minden ilyen alkalom után felépíteni magad. Esetleg mivel tudod bosszantani őt.

2010. aug. 5. 00:19
 7/11 A kérdező kommentje:
néhányan félreértettek, örülök a boldogságának, mint ahogy p la barátnőim boldogságának is örülök csak mások tudják mértékkel csinálni ő belőle viszont tényleg azt érzem h magában mélyen sajnál minden szerencsétlen kis senkit akinek nincs párja, holott én amúgy most különösen élvezem h egyedül lehetek, de mellette rossz érzés..
2010. aug. 5. 00:35
 8/11 anonim válasza:
74%
Minden ember két dologgal foglalkozik igazán, ami örömet okoz neki,meg ami bosszantja.A többi mellékes!
2010. aug. 5. 02:22
 9/11 anonim ***** válasza:
mano ez jó volt!
2010. aug. 5. 08:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem csak arról van szó,hogy mióta megismerte a párját a fellegekben érzi magát,nem is csoda,hogy nem tud másról sem beszélni,csak erről.Szóval ne aggódj.Próbálj többet neked kedvező társaságban lenni,és majd csak megnyugszol:)Majd ha a nővéred házas lesz és lesznek gyerekei,na akkor nem fog ennyit enyelegni neked!:)23N
2010. aug. 5. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!