Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen elcseszett az életem?

Miért ilyen elcseszett az életem?

Figyelt kérdés

Úgy érzem,hogy teljesen elcsesztem az életemet!Most érettségiztem,jól is sikerült,de sajnos nem vettek fel,mert sokat emeltek a pontokon.Most itt állok egy érettségivel és fogalmam sincs mihez kezdjek magammal,úgy érzem totál csőd vagyok,szarul érzem magam nagyon.Költségtérítésesre nem tudnék menni,meg sajnálnám is rá a pénzt...Keresem az OKJ tanfolyamokat,de mindegyikhez sok pénz kell,még ahhoz is amihez az van írva,hogy ingyenes,és sajnos nincs havi 30-40 ezrem arra,hogy fizessek a költségeket,hogy alkalmazott grafikát tanuljak .Elmentem a munkaügyibe,hogy legalább egy szakmát szerezzek és akkor ugye pénzt is kapok havonta,amiből később tanulhatok tovább.de iszonyú nehéz bejutni az ott induló képzésekre(a hölgy azt mondta aki segített).Természetesen regisztráltam és fogok jelentkezni az ottani képzésekre,de annyira el vagyok keseredve=( Nem tudom mit csináljak.Mihez kezdjek? Anyukámmal egyedül élek szóval minél előbb kezdenem kell magammal valamit.Munkát a környéken nem kapok sajnos=S

Úgy érzem ez miatt most tönkrement az életem.Mert így max 21 éves korom után mehetek főiskolára,az OKJ után(ha arra egyáltalán felvesznek),vagy 22 évesen.De akkor meg már minek kezdjem el?

Mit tehet egy 20 éves és ilyen szerencsétlen lány? Kérem,akinek van valami ötlete,hasonló cipőben jár,vagy van egy bíztató szava az írjon!

2010. aug. 4. 15:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne keseredj el! Tudom, hogy most nagyon rossz érzés ez, e ne add fel.

Mindenképpen jelentkezz jövőre is egyetemre. Addig esetleg próbálj több pontot szerezni. Ha nincs nyelvvizsgád, akkor gyúrj rá valamelyik nyelvre, egy év alatt le is vizsgázhatsz, esetleg tegyél szintemelő érettségit valamelyik tárgyból, ami kell a választott egyetemhez, az máris több pont.

Egy év csúszás nem a világ, hidd el, ez nagyon sokakkal előfordul, sőt, van, aki egyetem alatt csúszik meg. Egyetem alatt is dolgozhatsz már, ha ez a baj, ha jó munkát találsz, akkor legfeljebb átmész levelezőre, én is azt tettem. Most már úgyis az élethosszig való tanulás a divat. :)

Keresgélhetsz munkát is, amihez elég az érettségi, néha ki lehet fogni azért jókat, bár most nagyon nem könnyű...Vagy próbálj megy egy tanfolyamot, vannak ingyenesek is.

22 évesen még igenis megéri elkezdeni az egyetemet, nekem a legtöbb csoporttársam idősebb volt nálam, mikor elkezdtem, volt, aki már a 30 felé közeledett. Semmi gond ezzel. :)

A lényeg, hogy addig is hasznosan töltsd az idődet, jövőre pedig jelentkezz újra, mert megéri. Sosem szabad feladni. Fel a fejjel!

2010. aug. 4. 16:37
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha megy mondjuk a német vagy az angol társalgási szinten, akkor menj ki egy évre dolgozni. Nem könnyű munkát találni, de mindenhová beadod az önéletrajzod, aztán valahová csak felvesznek. Aztán egy év után visszajössz, újra megpróbálkozol a felvételivel.
2010. aug. 4. 16:47
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia! Van nyelvvizsgád? Ha nincs, diplomát se fogsz kapni. (Nem tudom, hogy a felsőoktatásban melyik szak(ok)at nézted ki, de van, ahova 2 nyelvvizsga is kell!) Úgyhogy 1 év például munka mellett is tökéletes arra, hogy megcsinálj egy középfokút. És ez egész életedben előny lesz, ha kikerülsz a munkaerőpiacra diploma után, hiába "csak" egy papír. Én a helyedben ezzel kezdeném, mert egyetem mellett húzós lenne, ahol még számos más tárgyat is kell tanulnod, gyakorlatokra meg napi szinten. Munka mellett viszont lazán megvan. Én egy ruhabutikban dolgoztam, és azzal töltöttem az időm, míg nem jött be senki, hogy bújtam az 1000 questions 1000 answers-t:)

Mert egyetem előtt én is halasztottam, nem 1, hanem 2 évet. És évvesztes is vagyok, most 23 évesen fejeztem be az első évem.. Semmiről nem maradsz le, ahogy előttem megírták. Én örülök hogy így alakult, mert ha elkezdhetem rögtön, teljesen más irányba haladt volna az életem, mint így. Te se fogod idővel bánni szerintem.

2010. aug. 4. 17:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Miért, szerinted a fősulin nem gombolnak le majd többezres tankönyvekre, fénymásolatra, gépterem-használati díjra, könyvtárdíjra, regisztrációs díjra, fejlesztési hozzájárulásra? Dehogynem. Hidd csak el, hogy az OKJ jobb választás! Az oktatás csak a mesében ingyenes...
2010. aug. 4. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!