Mit gondoltok,az elhunyt feleség árnyékából ki lehet kerülni?
A párommal 4 éve vagyunk együtt. A felesége 6 éve hunyt el.
Nagyon nagyon toleráns és empatikus vagyok de kezdem azt érezni, hogy soha nem kerülök ki az árnyékából.
Együtt élünk,de van 2 közös képük ami kint van a szekrényen. Rettenetesen zavar. A párom 2 hetente megy ki a temetőbe.
Házasság szóba sem jöhet, ő kijelentette, hogy ő életében egyszer házasodott csak. Gyerektől szintén teljesen elzárkózik. Van egy 9 éves lánya, ő nem akar már gyereket.
Próbáltam már vele sokszor beszélni,azt mondja, hogy nagyon szeret, velem akar lenni. De közben folyamatosan azt érzem, hogy az elhunyt nyomába se léphetek.
Kérdés: Te férjhez akarsz egyszer menni? Akarsz majd egyszer gyereket/gyerekeket?
Ha igen, akkor miért vagy ebben a kapcsolatban? Se házasság, se gyerek. Finganod lehet??
Én bizony a helyedben közölném a pasassal, hogy te a feleségével ellentétben élő személy vagy, és ha még mindig az elhunyt az első akkor neked ott semmi keresnivalód nincs.. Szépen elhagynám. A pasas ha tényleg szívből szeret, akkor átértékel mindent, és újra kezdi, de akkor már veled, és nem az elhunyt nejével.
*az elhunyt feleség árnyékából ki lehet kerülni?
Nem. Nem árnyék, csak a férfihez tartozik.
A gyerek téma annyira nem érdekel. Viszont a házasság fontos nekem.
Ezeken kívül nagyon törődő és jó ember. Nagyon szeretem. A képekre mindig azt mondja, hogy jó leteszi,de soha nem sikerül neki.
Nem egyáltalán nem hasonlítunk, konkrétan ellentétek. A neje fekete hajú, duci volt.
Én vörös hajú és vékony vagyok.
Én nem akarok versengeni.
Egyszerűen csak rettenetesen rosszul esik, hogy tvzés közben a közös képüket kell néznem.
Soha nem kértem, hogy dobja ki,csak ne legyen elől.
Minden alkalom ami hozzá köthető aznap a párom depressziós, szinte hozzá se lehet szólni úgy magába fordul.
Lelkem mélyén érzem, hogy hagynom kellene, szerintem nem heverte ki egyáltalán.
De , ott van a de, hogy szeretem.
8 Tudod mi a legnagyobb probléma veled? hogy gyűlölőd azt a halott nőt.
Akár bevallod, akár nem-de itt a forrás, ami megmérgez téged.
Ha valóban elfogadtad volna, úgy ahogy írod, csak mint egy fényképre tekintenél, és nem érdekelne, hogy hol van, hogy ránézel, mert beleolvadna a környezetedbe és már fel sem tűnne. De feltűnik, és a gyűlölet egyre növekszik benned, ezt nem tudod már már lekezelni. Még tartod a srtác előtt magad, de már nem sokáig.
Kedves előző (9-es). Te soha az életedben el se gondolkodj azon, hogy valakinek pszichológiai alapú tanácsot adsz, mert ez akkora kapufa, mint amit a DVSC lőtt a Paksnak az utolsó percben.
Milyen gyűlöletről beszélsz te? Szegény kérdezőnek elég romlott lelkűnek kellene lennie, hogy gyűlöljön egy nem élő embert.
Szimplán csak felemészti ez a bizonytalanság. Akárki akármit mond, valljuk be, egy normális kapcsolat nem ilyen. Ez persze nem zárja ki azt, hogy a férfit nem lehet megérteni. De, teljesen megértem a férfi helyzetét is, nem tehet arról, hogy ilyen mély sebet okozott neki a felesége halála.
Azonban a kérdezőnek sajnos tényleg lassan mérlegelnie kell azt, hogy neki "elég"-e ez a kapcsolat, ami köztük van, vagy többre vágyik? Mert szerintem ez a fájdalom örökké végig fogja kísérni a férfit, ami most is emészti. Élettársi kapcsolatnál ez sosem lesz több, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!