Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi az ideális ilyenkor?

Mi az ideális ilyenkor?

Figyelt kérdés

Ha felnőttek lennétek már, dolgozó emberek, amikor beköltöznek hozzátok a szüleitek, érthető okból, akkor meddig maradnátok egy fedél alatt?

A párom van ilyen helyzetben, nem én. A szülei amiatt költöznek hozzá mert egészségügyi problémája van az apukájának, meg is fogják műteni és lehet kezelésekre is kell járnia. A párom meg nyilván szívesen segít neki amiben kell. Eddig általában a konyha, fürdőszoba, dolgozószoba, hálószoba minden főleg az övé volt, kivéve ha pár napra elmentek hozzá a szülei. Most már az egyik szobában lesz ő, mellette levőben a szülők, értelemszerűen a konyhán és fürdőszobán is osztozni kell hármójuknak. De amúgy nem hárman lesznek mert a a nagymamája is ott lesz ugyanis a szüleivel lakott és ő is odaköltözik (nem lehetne magára hagyni mert demenciája van, otthonban nincs hely). Annyi, hogy a nagymamának lesz külön konyha, fürdőszoba, szoba mert nem ugyanabban a lakrészben lesz.

Most az én páromról van szó amúgy de ettől függetlenül kérdezem: azt értem hogy az apukája egészsége a legfontosabb de amúgy ti meddig maradnátok így a szüleitekkel meg nagyszülőkkel együtt? Megszoknátok hogy lecsökkent a privát szférátok (egyetlen szobára csökkenne) meg hogy állandó a nyüzsgés, jövés-menés mert végülis a szüleitek vagy elköltöznétek ahogy tudnátok?

Nagyon felforgatná az életeteket hogy több generációnak kellene együtt lakni vagy nem lenne zavaró?

Nyilván a páromat most az érdekli, hogy az apja gyógyuljon meg, legyen túl a műtéten, jöjjön helyre, milyen kezelést kap de már évek óta nem lakott a szüleivel. Meg amúgy gondolkodik rajta, hogy miután az édesapja egészsége helyrejön, ő elköltözik, ők meg maradhatnak ha akarnak de még nem tudni pontosan mi lesz. Ezt megmondta a szüleinek is, hogy ezt fontolgatja. Igaz, hogy ez anyagi kérdés is és ettől függ, mit hozna ez a helyzet.

Ti egy ilyen helyzetben meddig laknátok együtt a szüleitekkel?

Én személy szerint azt gondolom, hogy az apukája gyógyulása most az elsődleges de hosszabb távon, hónapokra vagy évekre előre gondolkodva ez szerintem nem egészséges. (Ha éveken át ápolni kell a szüleit, az más de amúgy ha nincsenek erre rászorulva akkor szerintem nem kellene együtt lakni, főleg hogy mi is beszélgettünk már összeköltözésről és amúgy jobb lakást is találna a város jobb részein.)

2020. júl. 29. 10:38
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Elolvastam. Írtam is, hogy alap, hogy utána mennek haza. De a kezelés idejére az is alap, hogy befogadja őket. Te elolvastad, hogy én mit írtam, vagy csak kötekedni akarsz?
2020. júl. 31. 11:45
 32/35 anonim ***** válasza:

31!

El. Javaslom olvasd el megegyszer az egészet. Különös tekintettel erre a kommentre: " Mikor korábban szóba jött a költözés, akkor azt is pedzegették, hogy anyagi okokból, így kisebbek a kiadások (a szüleinek főleg) meg amúgy a mi városunkban (ahol párom lakik és en is) lakik a párom masik nagyanyja akit a szülei alapból minden egyes héten látogattak és gobdoztak, és így nem kell emiatt ingázni."

2020. júl. 31. 12:17
 33/35 anonim ***** válasza:
Ezt is elolvastam. Ennek ellenére részemről nem lenne olyan opció, hogy maradnak. Ezt írtam is, mondom mégegyszer. Szövegértés egyes. Kocc mostmár.
2020. aug. 1. 08:43
 34/35 anonim ***** válasza:
Részedről. Részükről viszont ez az opció. Kocc mostmár.
2020. aug. 1. 08:47
 35/35 anonim ***** válasza:
Részükről meg nem ők döntik el, ha nem az övék a lakás. Se nem ez a csaj, hanem majd a faszi. Amúgy meg csak ne rinyáljon, hogy zavarja a család mikor összeköltözni meg derogál, mert most kényelmesen van. De másnál meg rendezkedne.
2020. aug. 1. 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!