Mi az ideális ilyenkor?
Ha felnőttek lennétek már, dolgozó emberek, amikor beköltöznek hozzátok a szüleitek, érthető okból, akkor meddig maradnátok egy fedél alatt?
A párom van ilyen helyzetben, nem én. A szülei amiatt költöznek hozzá mert egészségügyi problémája van az apukájának, meg is fogják műteni és lehet kezelésekre is kell járnia. A párom meg nyilván szívesen segít neki amiben kell. Eddig általában a konyha, fürdőszoba, dolgozószoba, hálószoba minden főleg az övé volt, kivéve ha pár napra elmentek hozzá a szülei. Most már az egyik szobában lesz ő, mellette levőben a szülők, értelemszerűen a konyhán és fürdőszobán is osztozni kell hármójuknak. De amúgy nem hárman lesznek mert a a nagymamája is ott lesz ugyanis a szüleivel lakott és ő is odaköltözik (nem lehetne magára hagyni mert demenciája van, otthonban nincs hely). Annyi, hogy a nagymamának lesz külön konyha, fürdőszoba, szoba mert nem ugyanabban a lakrészben lesz.
Most az én páromról van szó amúgy de ettől függetlenül kérdezem: azt értem hogy az apukája egészsége a legfontosabb de amúgy ti meddig maradnátok így a szüleitekkel meg nagyszülőkkel együtt? Megszoknátok hogy lecsökkent a privát szférátok (egyetlen szobára csökkenne) meg hogy állandó a nyüzsgés, jövés-menés mert végülis a szüleitek vagy elköltöznétek ahogy tudnátok?
Nagyon felforgatná az életeteket hogy több generációnak kellene együtt lakni vagy nem lenne zavaró?
Nyilván a páromat most az érdekli, hogy az apja gyógyuljon meg, legyen túl a műtéten, jöjjön helyre, milyen kezelést kap de már évek óta nem lakott a szüleivel. Meg amúgy gondolkodik rajta, hogy miután az édesapja egészsége helyrejön, ő elköltözik, ők meg maradhatnak ha akarnak de még nem tudni pontosan mi lesz. Ezt megmondta a szüleinek is, hogy ezt fontolgatja. Igaz, hogy ez anyagi kérdés is és ettől függ, mit hozna ez a helyzet.
Ti egy ilyen helyzetben meddig laknátok együtt a szüleitekkel?
Én személy szerint azt gondolom, hogy az apukája gyógyulása most az elsődleges de hosszabb távon, hónapokra vagy évekre előre gondolkodva ez szerintem nem egészséges. (Ha éveken át ápolni kell a szüleit, az más de amúgy ha nincsenek erre rászorulva akkor szerintem nem kellene együtt lakni, főleg hogy mi is beszélgettünk már összeköltözésről és amúgy jobb lakást is találna a város jobb részein.)
Lehet az orvosokhoz ragaszkodnak, akik itt vannak, nem tudom.
Arról is szó esett, hogy a házat, amiből elköltöznek a szülei, eladják vagy kiadják albérletbe.
Ebben az esetben annak a berleti díjából a párom el tudna menni albérletbe.
De még meg se hirdették.
Szerintetek ha esetleg a párom nem költözne el magától, mikor hozhatom fel a témát? Mikor mondhatom meg neki, hogy szerintem költözzön el?
Pár hét? Pár hónap?
Hosszú távon szerintem nem tenne jót a kapcsolatunknak és zavaró lenne, hogy még annyi privát szféránk sincs mint eddig.
Én is költöznék vele szívesen de nem ilyen hirtelen mert most van albérletem és ott lakótársam, aki tudtommal nem tervez elköltözni. Én meg azért nem mennék mert a párom bizonytalan helyzetére nem alapoznék.
Amúgy azt is említette, hogy akár egyedül is elmenne albérletbe ha meg tudná oldani anyagilag és úgy jobb neki. Jelenleg inkább ez a megoldás jöhetne szóba.
Azt mondta, költözne velem is, de az meg nekem most nem menne egyik pillanatról a másikra.
De mi van, ha a szülők városában lévő kórház alkalmatlan az apuka kezelésére? Persze, mindneki igényli a privát szférát, de ez jelenleg tényleg egy ilyen helyzet. Az, hogy utána hazamennek az öregek, szerintem alap dolog, elő sem fordulhat, hogy nem.
Téged viszont annyira nem értelek, hogy mit problémázol ezen. Téged zavar, hogy nem lehettek kettesben, de hozzád nem lehet menni, te nem költözöl, de azért téged zavar, mert a párod daganatos apján segít ezzel. Ez így nekem elég önzőnek tűnik. Neki sem kellemes a helyzet, valóban, de természetes, ha a kezelés időtartama alatt befogadja azt, aki felnevelte. Mellesleg ott a mama is, aki szegénykém így is csak teher, hát még most. Nekem abszolút nem szimpatikus a hozzáállásod. Nem jókedvükből költöznek egymás nyakára, azt hiszem.
29!
Ugyan olvasd már el a kérdést meg a kerdezo kommentelt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!