Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok a helyemben?...

Mit csinálnátok a helyemben? Bevállalnátok ezt az egészet munka nélkül?

Figyelt kérdés

Én 21 leszek a nyár végén, párom 25 lesz. 1,5 éve vagyunk együtt nagyon jól megvagyunk, imádjuk egymást. Az ő szüleinél lakunk. És gondolkodunk, hogy hitelt vennének fel (5-6 millió elvileg elég lenne) és a tetőteret megcsinálnánk és ott éldegélhetnénk kettesben, de mégse lennénk egyedül, mert bármikor átmehetünk a szülőkhöz. Én szüleim 70 km-re laknak, imádom őket is :)

Na de nem is ez a lényeg, hanem, hogy a páromnak gyakorlatilag van munkája (nem keres hú de sokat, de legalább van) nekem pedig nincs. Érettségim van csak, állást keresek, de nem találok semmit. Pénz nélkül még tanulni sem tudok. És emiatt félek az egésztől, hogy oké még a hitelt még fizetik ők, de ez sz@r érzés lenne, hogy úgymond ingyen élek. Meg a másik, hogy akkor már gyerkőcöt is szeretnénk, mert nem akarunk 30 évesen vállalni babát, de így hogy nincs semmi munkatapasztalatom, ha 2 éves lesz a gyerek, lejár a GYES, ami amúgyse sok, akkor félek, hogy végképp nem találok munkát munkatapasztalat hiánya miatt. Esetleg valami olcsó tanfolyamot el lehetne végezni.. Nem tudom mi lesz velem, pedig nagyon klassz lenne már önállónak lenni, együtt élni a szerelmemmel. Bár ez még odébb van egy kicsit, addig még találhatok munkát, meg a gyerkőc is ráér még, csak mi van ha mégse találok munkát?

Húú ez a kérdés most biztosan értelmetlen lett. Elnézést emiatt. Tanácstalan vagyok. Egyébként a Páromék vetették fel nekem ezt az egészet.

Ti mit csinálnátok a helyemben?

Valaki vállalt már így családot, házat, hogy munka=0?

Fiatalnak nem érzem magam, mert olvasgattam, meg ismerek is embereket, akik szintén 19-21 évesen családot alapítottak.

21/L

2010. aug. 3. 18:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%
19.11-es vagyok. Még egy dolog. Ha ezt a hitelt a szülők vennék fel és ők építenék meg a tetőteret, rátok "csak" az építkezés, később esetleg a törlesztőrészlet fizetgetése hárulna, az még cifrább helyzetet teremtene egy esetleges válásnál. Gyakorlatilag egy életen át gürizhetnétek a törlesztőrészletekre, (amikor lesz munkád, Te is) neked viszont ebből csak csúnya pereskedés, viták árán jutna valami, ha jutna egyáltalán, mert a neveden nem lenne semmi tulajdon.
2010. aug. 3. 19:18
 12/14 anonim ***** válasza:
53%

Nem!

Egyxütt soha!

5-6 millióból fel tudtok építeni egy 50 nm-es házat,amit aztán lehet bővíteni...

El nem hiszem,hogy nincs a közeletekben egy Tesco,Penny-szinte mindig van felvétel.Gyereket szülni,úgy,hogy nincs elötte munkahelyed botorság(kivéve,ha nekiállsz otthon gazdálkodni,megtermelsz mindent,amit megesztek...így kijön több is,mint egy havi fizetés)de szigorúan külön!

2010. aug. 3. 20:22
 13/14 anonim ***** válasza:
54%

Miért van mindenki lepontozva,mikor tök jókat írtak?

Az én véleményem is az,hogy ez egy halott ötlet.Nem laknék anyósékkal soha!Ha nem tudtok egy külön háztartást kialakítani,akkor végetek.Nem tudnék nyugodtan aludni,ha tudnám,hogy abban a házban a saját bugyimon kívül nincs semmim és nem is lesz.Nagyon gyorsan keresnék munkát.Irodai munkát már érettségivel is találhatsz,ha tudod kezelni a számítógépet és legalább egy nyelvet makogsz valamilyen szinten.Az eladóknak most már kell végzettség,de talán találnál még olyan helyet,ahol felvennének így is pl. egy butik és esetleg mellette beiskoláznának téged egy kereskedő tanfolyamra.Persze ez lehet,hogy naív ötlet.

A gyerek lenne az utolsó,ami most hiányozna nektek.21 éves vagy,bőven van még időd szülni.Tudom nem akarsz 30 évesen,de a semmire 30 évesen sem érdemes gyereket vállalni.Nem a kor számít,hanem,hogy fel is tudod-e nevelni.Nem véletlenül írtam egyesszámban.Ha ugyanis szétmennétek a pároddal,akkor csak abban az esetben ítélnék neked,ha tudsz neki megfelelő körülményt biztosítani.Márpedig most még magadnak sem tudsz.Törekedj arra,hogy egyedül is önálló legyél,ha ez megvan,akkor párban már csak könnyebb lehet!

2010. aug. 3. 22:18
 14/14 anonim ***** válasza:
70%
És ha elmennétek albérletbe, és akkor csak ketten vagytok, és elmehetnél munkaügyi központ által támogatott tanfolyamra is (még pénzt is kapsz érte), aztán ha lesz egy jobb állásod utánanézhettek a lakáshiteleknek. Ne lakj az anyósodékkal, mert akkor vagy kihasználnak, vagy azt várják mikor szülsz nekik unokát (nem egy embert ismerek aki panaszkodik mert rájuk költöztek), és egyébként sem természetes. A gyereket meg fent kell tartani valamiből, és tető is kell a feje fölé, ameddig ez nem biztos ne vállaljátok be. Anyum 34évesen szülte tesómat, és most is nagyon fiatalos a gondolkodása (54évesen), tehát nem kor függő.
2010. aug. 4. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!