Mennyire tarjátok jó döntésnek? Ti bevállalnátok?
Ne mondd meg nekik, bármilyen közeli jó barátok, esetleg családtagok. Ha panaszkodnának, akkor annyit mondhatsz, h maguknak okozták ezt. Valamint pénzt ne adj nekik, mert onnantól kezdve megszűnik a jó viszony.
Szerintem nagyon felelőtlenek.
Ne szólj bele,az ő döntésük.
Igy nem vállalnám be a babát az tuti,de ez én vagyok.
Ha beszólsz nekik abból csak sértődés lessz és nem hiszem hogy a véleményed miatt változtatnak a döntésükön,szóval semmi értelme.
Lassan azt kell mondani, hogy a mai viszonyok között egy gyermeket vállalni is felelőtlenség, mert akár a házaspár mindkét tagját utcára teszi a munkáltatója, nem nézi, hogy van gyermek, vagy nincs.
Viszont ha egy családnak gyermekkel teljes az élete, akkor nem mérlegel. Mi is két gyermeket vállaltunk, 2 év különbséggel, egyetlen szobában laktunk anyukáméknál 4 évig, mire saját lakásunk lett, de TUDTUK, hogy ha nem csinálunk valami balhét, munkánk lesz, így jövedelmünk is.
Ma viszont, az ismerősöd körülményeire biztos, hogy nem szülnék 2. gyermeket, legalább is nem azonnal - de mindig motoszkálna bennem, hogy testvér nélkül ne nőjön fel. Nem segítettem a válasszal, de ebben nem is lehet 100%-os tanácsot ani.
Szegénységben is lehet nagyon boldognak lenni.
Az édesanyámék hatan voltak testvérek 5 testvére még a háború előtt született,nagyon szegények voltak.Nagyapámat behívták katonának 43-ban orosz fogságba esett,1947-ben tért haza csont soványan a Szovjetunióból addig semmit nem tudtak róla.Óriási szegénységben nevelte az öt gyermeket a nagyanyám,amikor hazatért még egy gyermeket vállaltak ő lett az én édesanyám,ha ő nincs akkor ma én se vagyok.Én már diplomáztam,rendezett körülmények közt élek.Ha nem panaszkodnak és boldogok akkor tiszteletben kell tartani a döntésüket.
De ha ők ketten ( férj+ feleség) jóban vannak, szeretik egymást és biztosítani tudják a megélhetésüket a gyerekekkel együtt ( nem éheznek, van fedél a fejük felett), akkor miért ne vállalnának be egy kistesót?
Olyan helyzet úgysem lesz amikor minden de minden feltétel ideális a gyermekvállaláshoz.
Ő döntésük.
Én biztosan nem vállalnám be. Lehet mondani, hogy nem a pénz boldogít. Persze nem. Na de ha a gyereknek majd nem tud venni egy túrórudit sem, vagy egy egyszerű 1 hetes táborba sem tudja majd elküldeni.
Még a saját lkahatásuk is félig-meddig megoldott csak...nincs saját lakásuk sem, csak a férj dolgozik, anyagi gondjaik vannak...így nem hiszem, hogy túl jó élet vár a gyerekekre.
Sajnos igenis számítanak az anyagiak.
Manapság mindenért fizetni kell. Iskola, óvoda, továbbtanulás, sportolási lehetőségek, szakkörök stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!