Mit lehetne tenni, ha ilyen rossz a helyzet, és a lányom apja nem csinál semmit, hiába kérem, nem tesz semmit?
A volt férjemmel elváltunk, van egy 6 éves kislányunk, közös a felügyelet.
Az ő párja folyamatosan úgy kezeli az én lányomat, mintha a saját lánya lenne. Sokan azt fogják gondolni, hogy féltékeny vagyok arra a nőre, de nem, nem vagyok, csak egyszerűen soknak gondolok dolgokat. Például amikor azt mondja a gyerekemnek, hogy nyugodtan szólíthassa anyának, és Mother&Daughter (anya és lánya) feliratú képkeretbe teszi a képeiket. Neki nem lehet gyereke, elhiszem, hogy rossz neki és hogy fájdalmas, de ne az én gyerekemen élje már ki magát. Hiába szólok az apjának, az csak elintézi egy annyival, hogy: "Az talán jobb lenne, ha utálná és bántaná?" Nem, nem lenne jobb, de akkor se bánjon vele úgy, mintha a lánya lenne.
1. Miért baj az, hogy egy nő anyának akarja hívatni magát a gyerekemmel? Mert mondjuk nem az anyja, hanem a mostohaanyja. Semmi baj nem lenne azzal, ha mint egy barárnőként lenne jelen a lányom életében, de az anyja akar lenni.
2. Én reagálom túl? Majd ha a te gyerekednek mondja majd egy olyan nő, akit 3 hónapja ismesz, hogy "Szólíts anyának nyugodtan.", akkor majd megtudod.
3. Már próbáltam, de nem érti meg.
5. Képzeld, van párom, és nem, nem örülnék neki, ha apjának szólítaná, mivel nem az apja.
Én inkább örülnék, hogy a nő elfogadja szereti a gyermekem, és megpróbál jó kapcsolatot ápolni, jó élményeket szerezni második anyjaként viselkedni. Mint gonosz féltékeny mostohaként tönkre tenni a gyermekem lelkileg, és elvenni az apját a gyerektől.
Lehet túlzásba esett. De én a helyedben leülnék exel és a hölggyel kultúráltan beszélgetni.
Szerintem egyáltalána nem baj, hogyha több ember szeret egy gyereket. Az apjának igaza van, inkább örülnöd kellene, hogy jó a viszony a mostha és a gyerek között.
A gyereked pontosan tudja, hogy te vagy az igazi anyja, ne aggódj.
Szegény nő, ha meddó, inkább szánalomra méltó ez, ha féltékeny vagy rá, az méginkább szánalmas.
Ettől még tudja a lányod, hogy te vagy az "igazi" anyja.
Akár tetszik, akár nem, hatévesen túl kicsi ahhoz, hogy egy felnőtt nő barátnőként legyen jelen az életében, ha ő vigyáz rá, gondoskodik róla, neveli, stb., akkor igenis anyai szerepet tölt be az életében, úgyhogy szerintem semmi baj ezzel a megszólítással. Inkább örülj, hogy egyel több ember van, aki szereti a lányodat és közel áll hozzá érzelmileg.
Én is kiakadnék. Kíváncsi lennék az előző válaszolók véleményére ha az ő gyerekük szólítana más nőt anyának...
Az anya az aki megszülte és felnevelte nem apuka új nője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!