Egy két hónap híján 3 éves gyerek mennyit fog fel abból, ha az egyik szülő elhalálozik?
Picivel tobb voltam mint 1 eves mikor szuletett a hugom majd ota 1.5 evre a masik.
Nagyon sok emlekem van 1-3 eves kor kozott. Valszeg azert mert jelentos valtozasok alltak be az eletembe.
A eroteljes tortenesek/esemenyek megmaradnak az emlekezetben.
Akinek semmi extra nem tortent annak nincs vagy par aprosag. De nekem elwg esemeny dus volt az elso 3 evem.
4 éves voltam, a nővérem 6, attól kezdve ő már iskolába járt, pedig előtte együtt jártunk óvodába. Mivel a két épület egy utcában, egymáshoz közel volt, megszöktem az óvódából, megkerestem az iskolában melyik teremben ül a nővérem (emlékszem, még jó idő volt, az osztálytermek ajtajai nyitva), egyszerűen besétáltam az osztályba, és beültem hátul az utolsó padba. A tanító néni kérdezte, hogy én + ki vagyok, a nővérem mondta, hogy az ő húga.
Persze mind az óvódában elkezdtek keresni, + szóltak édesanyámnak is, hogy eltűntem... gyorsan hazavittek onnét... pedig olyan jó volt nagynak érezni magam!
Sokan keverik a valós emléket a mások által elmeséltekkel, álmokkal.
"Egy nagyszabású brit kutatásból az derült ki, hogy az emberek mintegy 40 százalékának az első emlékei hamisak - vagyis valójában vagy nem történtek meg, vagy pedig nem úgy, ahogy az illető emlékszik rájuk, esetleg nem "valódi" emlékről van szó, hanem egy olyan élményről, melyet mástól tud az illető. A szakemberek szerint ugyanis csak nagyjából 3,5 éves korunktól kezdünk hosszú távú emlékeket "tárolni". Ennek oka az úgynevezett gyermekkori amnézia, melynek oka a kutatók szerint az, hogy a kisgyerekek agya még nem elég fejlett, esetleg túlságosan lefoglalja a tanulás, fejlődés, így nem is formál hosszú távú emlékeket. "
De persze itt a GYK-án megint összegyűltek a lángelmák.
Ez aválaszoló elmebeteg. Mindenki elmondta, hogy emlékszik, de ő TUDJA, hogy nem. :D
Most komolyan, az ilyen trollokat melyik diliházból engedték ki? Azt elhiszem, hogy te nem emlékszel semmire, mert eszed nincs, de mi, többiek hadd tudjuk már, hogy emlékszünk-e. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!