Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Problémát fog jelenteni...

Problémát fog jelenteni később a párom gyereke? Milyen tapasztalaitok vannak?

Figyelt kérdés
A páromnak van egy 8éves lénya,jól kijövünk,szeret velem lenni,szeret is engem.Pl már azt is kérdezte egyszer,h nem lenne e baj,ha anyának hívna,mert az anyja párját is apának szólítja...Nem tudom,hogy ez később is így marad-e,mert kicsit úgy érzem,hogy ő inkább azt szeretné ha az ő barátnője lennék.Nem zavarja ha az apját megölelem vagy puszit adok neki(monjuk amikor itt van azért tartom a 2 lépés távolságot,nem akarom elrontani,meg azt se hogy féltékeny legyen)csak olyankor neki is kell puszi meg ölelés,és persze neki több mint az apjának.Sokat kell vele játszanom,ami egyébként nem esik nehezemre.Az apja előző párját nem szerette,mert hogy "nem játszott velem,mindig csak nyavalygott és puszilgatta apát".Sajnos elég nagy fegyver ő ellenem,mert hát ugye az apja meg imádja.Most még nem élünk együtt,akkor talizok vele mikor itt van amikor ő azt akarja h menjek el hozzájuk,vagy ők jönnek el hozzám.Olyankor megy a játszás ezerrel,de ha összeköltözünk az apjával,egyéb más feladataim is lesznek,nem csak a játék.Lehet hogy ez majd neki nem fog tetszeni?És majd úgy gondolja,hogy olyan vagyok mint az előző barátnő?Amúgy nem egyszerű eset,mindig mindennek úgy kell lennie ahogy ő akarja,sajnos el van kényeztetve(főleg itt az apjánál)és ha esetleg nem az van amit ő akar,akkor sírni kezd,hogy soha nem az van ahogy ő akarja,hanem ahogy én vagy az apja(a sírás persze megpuhítja apa szívét és enged)Pedig ez nem igaz.Úgy érzem mindent jól csinálok,vele foglalkozom inkább mikor itt van,mégis néha az agyamra megy.Nem vagyok féltékeny,az én szüleim is elváltak,tudom milyen úgy felnőni.Vannak egyéb gondjaim is vele.Amikor itt van,együtt alszunk mindig(ő akarja)3an egy ágyban,ő középen,ez még természetes.Soha nincs el fél órára se a nagyszüleivel,soha nem megyünk olyankor sehova mikor itt van.Ez se lenne probléma,mert 3 hetente jön egy hétvégére.Az nem nagy ügy,de nyaranta itt van 2 hónapot egyhuzamban.Jön szilveszterkor is.Én úgy gondolom igazán megérthetné legalább egy évben 1x,h most elmegyünk valahova,ő meg kesz a mamáékkal.Az olyan nagy kérés lenne a páromtól,h szilveszter este 10-11 óra körül elmegyünk otthonról,ő meg lefekszik a nagyszülővel?Amikor a párom akar menni vhova(nyáron is volt rá példa)akkor hazaviszi,de mikor én szeretnék,az nem olyan fontos.Pedig soha nem kértem meg semmire,soha nem mondtam,h ne hozza el.Most se fogom,csak jól esne a páromtól ha legalább egy évben 1x magától eszébe jutna.Mondtam neki,h én vhova elmegyek szilveszterezni,ha mást nem akkor anyuval,de nem érdekli sztem.Vagy én túlzom el?Ez nagy kérés?
2008. nov. 25. 09:00
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Hát lehet,hogy van benne valami.Az igaz,h nem akar eljönni szilveszterezni,de nem azért mert nincs kedve,mert neki ha buliról van szó,mindig van kedve...Hanem csak és kizárólag azért nem akkor vagy "leadni" kéne vhova a lányát,vagy hazavinni...

Eldöntöttem,h hétvégén el fogom neki mondani,h szeretném ha velem jönne és h mit szólna az unokatasós megoldáshoz...Majd ide megírom mit mondott...

Remélem most az egyszer pozitív lesz...

Köszönöm mindenkinek a válaszát.

2008. nov. 26. 18:31
 22/23 anonim válasza:
100%
Kedves Sorstársam! Nem szeretnélek elkeseríteni, mert elképzelhető, h nálatok másképp alakul, de én teljesen (de teljesen!) ugyanebben a cipőben jártam 2 éven keresztül. Azzal a különbséggel, h a kislány 9 éves volt. Én egy rettentő gyerek-centrikus, nagyon türelmes és megértő ember vagyok (pedagógus, így "szakmai ártalom", h imádom a gyerekeket, de 2 évig bírtam így, tovább nem ment. Nálunk heti 3x volt a gyerek (ezt is túlzásnak tartottam) és bárhová mentünk (hosszú hétvége, nyaralás, családi ebéd, stb.), vinni kellett őt is, mert kitört a hiszti, meg a volt feleség cirkuszolt, h a gyerek legyen az első és igenis vinnünk kell mindenhová. Az alvás.... egy rémálom volt, mert amikor nálunk volt, akkor eleinte a gyerek köztünk aludt, aztán eljutottunk odáig, h kiharcolta egyszer, amikor beteg volt, h csak ketten aludjanak. Ezután beállt a rendszer, ők ketten az én franciaágyamban, én meg kint a nappaliban, a kanapén. A kislány mindent kiharcolt magának és sokszor kiprovokolálta, h összekapjunk az apjával. Na, meg állandóan azt emlegette, h „anyukám finomabban főz, anyukám ezt nem így csinálja, anyukám az szép, okos, stb.”, aztán elkezdődött az, h az apjának mindig mondta, h mesélje el, milyen volt, amikor még anyu és apu együtt voltak. Ezután bármi történt, mindig volt egy jó kis storyja a papának. Egy idő után elértünk ahhoz a ponthoz, h engem levegőnek néztek, miközben elvárták, h főzzek, mossak, takarítsak rájuk, meg körbeugráljam a gyereket, nekem is mindig játszani kellett vele. A szexuális életünk egyenlő lett a nullával és meg se érinthettem a párom, ha a gyerek ott volt. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor 2 év után megkértem a 34 éves párom, h vegyünk közösen egy házat (mert addig az én 2 szobás apró panel lakásomban nyomorogtunk hárman, mert szinte mindig velünk volt a gyerek) és felvetettem, h mi lenne, ha 1-2 éven belül vállalnánk 1 közös kisbabát, mert nagyon vágyok egy babára már. Ekkor borult ki a bili! Közölte, h ő már beszélgetett erről a kislánnyal és a kislány nem akar senkivel sem osztozni az apján, azaz se velem, se egy kisbabával. Ez azt jelenti, h se elvenni nem fog, se gyereket nem akar tőlem, mert a kislány nem örülne ennek. Ekkor kiborultam és rájöttem, h ez egy a kapcsolat már a kezdetek-kezdetén halott ügy volt. Kitettem a volt párom a lakásomból, amibe már kiskirályként élt a gyerekkel, engem szinte kirekesztve a saját otthonomból. Szerintem, ha fiatal vagy, saját gyereket, gyerekeket szeretnél, akkor gyorsan lépj ki ebből az őrületből, ugyanis minél nagyobb lesz a kislány, annál jobban kisajátítja az apját és pokollá válik az életed. Én már csak tudom. Én hálát adok az égnek, h megszabadultam egy olyan kapcsolatból. Soha többé nem lennék képes még egyszer olyan pasassal élni, akinek van gyereke. Sajnos nem hittem én sem a jó tanácsoknak, pedig már az elején sok barátom, ismerősöm figyelmeztetett, h egy elvált, gyerekes pasival sose leszek boldog. Az ember a saját bőrén tanul… de nagy árat fizettem, 2 évet elvettek az életemből. Azt tanácsolom, már most tisztázzátok le a jövőbeli terveket, nehogy úgy járj mint én. Most egy boldog párkapcsolatban élek, a páromnak én vagyok a legfontosabb és már tervezzük a házasságot, kisbabát. Ez egy egészséges kapcsolat. Ha egy volt feleség és egy gyerek ott lebeg a háttérben, az teljesen megmérgezi a kapcsolatot. Ez a kislány is mindig sírt, kihisztizte, amit akar és én is a szívem-lelkem kitettem érte, mégsem volt neki elég. Szerintem nincs jövőtök, mert a kislány minél idősebb lesz, annál jobban el fog távolítani a párodtól. Nem túlzol el semmit! Sajnos ezt nem fogod sokáig bírni, tűrni. Ülj le a pároddal és beszéljetek ezekről a dolgokról, meg arról, h te mit szeretnél a jövőben (több időt kettesben, közös gyerek, stb.) és akkor majd kiderül, h van-e értelme folytatni, vagy sem. Majd jelezz vissza, h mi a helyzet!
2008. nov. 28. 08:42
 23/23 A kérdező kommentje:

Nem vmi szép történet...

Hát nem is tudom.A párom azt mondja,új életet akar kezdeni,amihez szüksége van rám.Mivel nekem nincs gyerekem,ezért tudja,h én még akarok.Azt mondja ő is szeretne még kettőt(mondjuk én csak egyet,de nem hiszem,h ez lesz a vita tárgya)

Az ő lánya se akar kistesót,de a párom ettől vmivel tisztábban lát.Tudja,h ezt nem a lányának kell eldöntenie.Tisztában van vele,h ha engem akar,akkor közös gyereket is akarnia kell.És akarja is.Meg azt is mondta,h tudja,h ebben nem a lányának kell dönteni,pont mert h ez az ő élete,és h a lánya nem is vele él,de még ha vele élne,akkor se neki kéne eldönteni.Vagy az elején nálatok is így volt?A párod hitegetett,h akar közös gyereket?És mit szólt,h kiraktad?És a lányának nem hiányoztál?

A párom lánya nekem nem mond olyanokat,h szebb vagy jobb az anyja,sőt nem is beszél róla nekem.Azt már mondta,h olyan jó volt neki,míg anya meg apa csókolóztak,de h mostmár így is jó,mert az anyjának is van pasija,akit mint már írtam apának szólít,meg az apjának is.

Nem tudom mi kerekedik ki ebből az egészből,de mindenképp szeretném megtartani a páromat.

A Te sztorid meg nagyon érdekes,biztos szörnyű lehetett...Na én abba nem mennék bele,h én ne aludjak velük,hanem másik kanapén...Nevetséges.Egyáltalán hogy gondolta ezt a volt párod??!Ráadásul a Te saját lakásodban...Meg hogy nincs közös gyerek,se lakás...

Nyaralásról még nem volt szó köztünk,de ha lesz is jövőre a Balcsit fogom javasolni,ott még úgyse volt a lánya,de csakis úgy ha abból az 1 hétből az első 3napot kettesben,a 4.napon meg elhozzuk a gyereket is.Remélembele fog menni.Ez sztem köztes megoldás.Én meg abban reménykedem,h idővel a párom lánya ahogy egyre idősebb lesz,és egyre inkább érdeklik a pasik és a haverok,úgy lez egyre belátóbb.Tévednék?

A szilvesztert amúgy tegnap említettem a páromnak(bár nem így kellett volna,mert pont egy vita hevében csúszott ki a számon)azt mondta,nem gondolta,h ez nekem ilyen fontos...Elég balf@sz...Na de mind1 majd kiderül mi lesz belőle...Sztem semmi,majd megyek nélküle...

2008. nov. 28. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!