Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Problémát fog jelenteni...

Problémát fog jelenteni később a párom gyereke? Milyen tapasztalaitok vannak?

Figyelt kérdés
A páromnak van egy 8éves lénya,jól kijövünk,szeret velem lenni,szeret is engem.Pl már azt is kérdezte egyszer,h nem lenne e baj,ha anyának hívna,mert az anyja párját is apának szólítja...Nem tudom,hogy ez később is így marad-e,mert kicsit úgy érzem,hogy ő inkább azt szeretné ha az ő barátnője lennék.Nem zavarja ha az apját megölelem vagy puszit adok neki(monjuk amikor itt van azért tartom a 2 lépés távolságot,nem akarom elrontani,meg azt se hogy féltékeny legyen)csak olyankor neki is kell puszi meg ölelés,és persze neki több mint az apjának.Sokat kell vele játszanom,ami egyébként nem esik nehezemre.Az apja előző párját nem szerette,mert hogy "nem játszott velem,mindig csak nyavalygott és puszilgatta apát".Sajnos elég nagy fegyver ő ellenem,mert hát ugye az apja meg imádja.Most még nem élünk együtt,akkor talizok vele mikor itt van amikor ő azt akarja h menjek el hozzájuk,vagy ők jönnek el hozzám.Olyankor megy a játszás ezerrel,de ha összeköltözünk az apjával,egyéb más feladataim is lesznek,nem csak a játék.Lehet hogy ez majd neki nem fog tetszeni?És majd úgy gondolja,hogy olyan vagyok mint az előző barátnő?Amúgy nem egyszerű eset,mindig mindennek úgy kell lennie ahogy ő akarja,sajnos el van kényeztetve(főleg itt az apjánál)és ha esetleg nem az van amit ő akar,akkor sírni kezd,hogy soha nem az van ahogy ő akarja,hanem ahogy én vagy az apja(a sírás persze megpuhítja apa szívét és enged)Pedig ez nem igaz.Úgy érzem mindent jól csinálok,vele foglalkozom inkább mikor itt van,mégis néha az agyamra megy.Nem vagyok féltékeny,az én szüleim is elváltak,tudom milyen úgy felnőni.Vannak egyéb gondjaim is vele.Amikor itt van,együtt alszunk mindig(ő akarja)3an egy ágyban,ő középen,ez még természetes.Soha nincs el fél órára se a nagyszüleivel,soha nem megyünk olyankor sehova mikor itt van.Ez se lenne probléma,mert 3 hetente jön egy hétvégére.Az nem nagy ügy,de nyaranta itt van 2 hónapot egyhuzamban.Jön szilveszterkor is.Én úgy gondolom igazán megérthetné legalább egy évben 1x,h most elmegyünk valahova,ő meg kesz a mamáékkal.Az olyan nagy kérés lenne a páromtól,h szilveszter este 10-11 óra körül elmegyünk otthonról,ő meg lefekszik a nagyszülővel?Amikor a párom akar menni vhova(nyáron is volt rá példa)akkor hazaviszi,de mikor én szeretnék,az nem olyan fontos.Pedig soha nem kértem meg semmire,soha nem mondtam,h ne hozza el.Most se fogom,csak jól esne a páromtól ha legalább egy évben 1x magától eszébe jutna.Mondtam neki,h én vhova elmegyek szilveszterezni,ha mást nem akkor anyuval,de nem érdekli sztem.Vagy én túlzom el?Ez nagy kérés?
2008. nov. 25. 09:00
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
96%

Azt hiszem ez két külön dolog.

az egyik a gyermek, és a másik a párod.

a gyerekkel mindent jól csinálsz, arra figyelj ha nem érsz rá, mond meg neki nyugottan, de ha megigéred hogy a fözés után játszol vele , akkor az úgy is legyen. bele vonhatod felnött dolgokba is. Pl takarítanod kell de ö játszani akar. mond meg neki cvagy néz tv-t míg takarítasz, vagy segít neked, pl enged vizet a vödörbe, stb.. "fontos " feladatokat kell rábizni, mint a fözéshez, a tojások felütése. (és ne mérgelödj ha mellé megy) én sokat vigyázom az unokaöcsémre, és a barátnöm kisfiára (nanny is voltam pár évig) és rájöttem hogyan lehet öket lecsendesíteni. "fontos " feladatok, szinte mindig segítenek.

aztán van a párod, aki külön probléma, és ehez semmi köze a gyereknek. Vagy is most azt gondolod a gyerek okozza a problémát, de alapból, nem. majd legközelebb más fogja.

2008. nov. 25. 09:21
 2/23 anonim ***** válasza:
91%

Ha jól értem,ez már most is probléma Neked,és teljesen jogosan!Az igazi gond akkor lesz,amikor a majdani közös gyereke(i)dnek kell megmagyarázni,miért bántok Vele máshogy.Szerintem eléggé rossz,ha a gyerek irányít Titeket.Furcsának találom,hogy nyolcéves kislány nincs belevonva a család körüli teendőkbe,na ezekből a lányokból lesz később az elviselhetetlen perszónák!

Ha a kívánságaidat nem veszik figyelembe,akkor egyszerűen mond meg apának,hogy amikor a kislány nála van,Te nem szeretnél zavarni,míg külön éltek egyszerű,utánna meg elmész háromhetente rokonlátogatóba.

Esetleg a kislány anyukájával is beszélhetnél,mik az otthoni szabályok és Nálatok is szigorúan azt betartatni!

A szeretet nem azt jelenti,hogy más basáskodhat felettünk,próbáld megmagyarázni a párodnak!

Ezt nem kérdezted,de komolyan elgondolkoznék az összeköltözésen,ha így állnak hozzám...mi lesz,ha gyereketek lesz és ott lesz a lányzó,ha munka mellett egyedül kell ellátnod a háztartást,ha beteg leszel?

2008. nov. 25. 09:27
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Szilveszterkor mondd a parodnak hogy igenis menjen el veled valahova otthonrol.

Persze, a kislany meg kicsi ahhoz, hogy megertse mi is igazabol az a szilveszter, miert fontos nektek apaval elmenni otthonrol. Mondd meg neki, hogy te apaval elmesz, o a mamaeknal fog aludni, es majd egyutt delutan ti is fogtok bulizni, szilveszterezni vele. Lehet zene, enni, inni, hogy erezze a bulizast. Szerintem ha otthon maradtok vele szilveszterkor akkor megegy lapattal adtok annak, hogy onzo legyen, es csak egy szajgorbites, es mindenki haptakba all elotte. Tudom, hogy egy egyedulallo gyereknek nagyon nehez egyedul lennie, es megertenie, hogy nemcsak o van a vilagon.

De a parod hogy gondolja, minden szilveszterkor otthon, a 4 falat fogjatok nezni, annak ellenere hogy neked lenne kedved elmenni? Ne engedj meg neki mindent, igenis a te velemenyed is szamitson, es legyel nagyon fontos neki te is, vigyen el teged szilveszterezni!

2008. nov. 25. 10:56
 4/23 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigieket :)

A segítséggel nincs baj,ha éppen olyanja van,beszáll ő a takarításba,hogy "apának örömet szerezzünk" (persze ebben is ő a jobb és az alaposabb :))Kicst sajna úgy érzi körülötte forog a világ...Mondjuk ennek a rossz 6ását érzi ő is,mert iskolában van aki nem szereti emiatt...Futóversenynél ha 3 méterrel előbb érek célba mint ő,akkor is ő nyert...Meg sokat csal.A párom meg hagyja neki,ebből suliba problémája lesz,de ez az ő dolguk...Az anyjával még csak nem is találkoztam,de ahogy a párom meséli a gyerek otthoni körülményeit még örülhetek,hogy a gyerekkel csak ennyi probléma van...

Én is úgy gondolom mint az utolsó válaszoló,h nem kéne hagyni magam és el kéne h menjünk szilveszterezni,elvégre még csak 23 vagyok...De melyik a jobb:

1.nem mondok a páromnak többet attól amit eddig mondtam és egyedül megyek vagy anyuval

vagy

2.említem a páromnak(tehát tudni fogja,hogy nekem ez fontos) és egyedül megyek vagy anyuval

Mert annyira már ismerem a párom,h nem jönne el.Vagy ha azt mondaná,h eljön,akkor egy kis nyavalygás a lányától és máris inkább úgy dönt,h otthon marad.

Igazából annyira nem is merek ilyen dolgokba beleszólni,mert a beszélgetéseinkből kiderült,h neki a legfontosabb,h kijövök a lányával,és ha olyan lennék mint az exe,aki gyakran kérdezgette,h minek hozod el,meg menjünk majálisra minek hoztad stb... akkor otthagyna.

2008. nov. 25. 11:13
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Van egy nagynéném, aki apámnak féltestvére, 7-en voltak testvérek, nagynéni a legidősebb, apukája meghalt, anyuka újra férjhez ment, és így született még 6 gyerek. Ott akkor náluk nem voltak ilyen problémák, szegényen nőttek fel, de mégis tudod, mi az érdekes, ez a nagynéni az egyik legragaszkodóbb, az összes testvér közül.

No, ezt csakúgy megjegyeztem, hogy lehet, hogy később, ha jön a kistesó, az sokat segíthet, de nem ismerem, így ez csak egy feltételezés.

Amit az előttem szólók írtak, azok használhatók, egyrészt anyukával beszélni, hogy náluk mik a szabályok, másrészt belevonni a házimunkába, nem csak játszani. Én ennyi idősen pl. élveztem a rántott hús panírozást, van egy fotó is, szüleim készítettek egy kuktasapkát papírból, és ott állok a tűzhely mellett kuktasapkával a fejemen, vigyorogva, kicsit foghíjasan, mert akkoriban cserélődtek a tejfogaim véglegesre. Nagyon jól lehet ezeket is játékosra venni, a gyerekek élvezik. Egy lánynak meg kifejezetten jó rákészítés majd felnőtt korára, hiszen ő is lesz háziasszony majd valamikor.

2008. nov. 25. 11:18
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
A szilveszterezésre esetleg egy olyan ötletem is van, hogy el lehet menni társaságban, több család együtt, gyerekek-felnőttek, a gyerekek elvannak együtt, és a felnőttek is.
2008. nov. 25. 11:24
 7/23 A kérdező kommentje:

Hát remélem a kistestvér tényleg jót fog tenni,bár nincs még konkrétan tervbe,de arról már beszéltünk,hogy 1-2 éven belül jó lenne(még jósnőnél is voltam,azt mondta ikreim lesznek :D) Bár egyenlőre a kislány azt mondja nem akkar kistestvért (mondta már egy párszor,hogy igen mondjuk 10ből 8x nem 2x igen)

A családos szilveszter nem is rosz ötlet...

Na ha végképp nem jön össze ezt fogom bevetni.

Köszi a válaszokat mindenkinek.

2008. nov. 25. 11:43
 8/23 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem mondd meg a parodnak, hogy nagyon szeretnel elmenni szilveszterezni, akar van kislanya, akar nincs.

Mert most arra gondoltam, hogy lehet hogyha nem lenne gyereke, akkor se menne szilveszterkor el otthonrol, nem tudom.

Mondd neki, hogy menjetek el egyutt, mert te vele szeretnel ezen az ejjel egyutt lenni, koszonteni az uj evet. De ha hajthatatlan, akkor is menjel el anyukaddal.

Kulonben erdemes elgondolkoznod, hogy megeri e neked biztosan egy ilyen pasival maradnod. Csak azert gondolom, mert latod, mar most is problemaitok vannak, mivel neki mas iranyba is kotelezettsegei vannak.

Nem biztos, hogy erdemes az idodet vesztegetned, gondold meg, neked is csak egy eleted van!

Mar korabban irtam neked, szia!

2008. nov. 25. 11:44
 9/23 A kérdező kommentje:
:) Köööszi mindenkinek
2008. nov. 25. 11:48
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, az a helyzet, ha van gyerek, és kicsi (ő még kicsi), akkor nehézkes mellette elmozdulni bárhova, hiszen azért vele is törődni kell, hogy egészséges felnőtt legyen, és ne úgy emlékezzen a gyerekkorára, hogy elhanyagolták.

Egyébként nem csak rajtatok múlik a kistesó, anyuka nem gondolkodik másik gyereken? :-) Még ott is összejöhet. Hú, én hogy élveztem, mikor öcsikém megszületett, igaz, én 5 éves voltam, de folyton ott lebzseltem. Azóta eltelt 18 év, és bár voltak összezördülések, de jobb testvért nem is kívánhatnék az öcsémnél.

A családos szilveszterezést azért is mondtam, mert nálunk ismerősi (plébániai közösségi) körben is most sok a kisgyerekes, bár náluk azért kisebbek, 5 évesnél még nem idősebb a legnagyobb, de már most összeszoknak, és könnyebb leválni a szülőről. Fontos a gyerektársaság. És pl. itt közösen szervezünk farsangot is, felnőtt-gyerek, vagy bármi, nem csak 1 felnőtt figyelme összpontosul a gyerekre, hanem mindenkié, és a gyerkőc megszokja, hogy megoszlik a figyelem, így is nagyon jól érzik magukat.

2008. nov. 25. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!