Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Problémát fog jelenteni...

Problémát fog jelenteni később a párom gyereke? Milyen tapasztalaitok vannak?

Figyelt kérdés
A páromnak van egy 8éves lénya,jól kijövünk,szeret velem lenni,szeret is engem.Pl már azt is kérdezte egyszer,h nem lenne e baj,ha anyának hívna,mert az anyja párját is apának szólítja...Nem tudom,hogy ez később is így marad-e,mert kicsit úgy érzem,hogy ő inkább azt szeretné ha az ő barátnője lennék.Nem zavarja ha az apját megölelem vagy puszit adok neki(monjuk amikor itt van azért tartom a 2 lépés távolságot,nem akarom elrontani,meg azt se hogy féltékeny legyen)csak olyankor neki is kell puszi meg ölelés,és persze neki több mint az apjának.Sokat kell vele játszanom,ami egyébként nem esik nehezemre.Az apja előző párját nem szerette,mert hogy "nem játszott velem,mindig csak nyavalygott és puszilgatta apát".Sajnos elég nagy fegyver ő ellenem,mert hát ugye az apja meg imádja.Most még nem élünk együtt,akkor talizok vele mikor itt van amikor ő azt akarja h menjek el hozzájuk,vagy ők jönnek el hozzám.Olyankor megy a játszás ezerrel,de ha összeköltözünk az apjával,egyéb más feladataim is lesznek,nem csak a játék.Lehet hogy ez majd neki nem fog tetszeni?És majd úgy gondolja,hogy olyan vagyok mint az előző barátnő?Amúgy nem egyszerű eset,mindig mindennek úgy kell lennie ahogy ő akarja,sajnos el van kényeztetve(főleg itt az apjánál)és ha esetleg nem az van amit ő akar,akkor sírni kezd,hogy soha nem az van ahogy ő akarja,hanem ahogy én vagy az apja(a sírás persze megpuhítja apa szívét és enged)Pedig ez nem igaz.Úgy érzem mindent jól csinálok,vele foglalkozom inkább mikor itt van,mégis néha az agyamra megy.Nem vagyok féltékeny,az én szüleim is elváltak,tudom milyen úgy felnőni.Vannak egyéb gondjaim is vele.Amikor itt van,együtt alszunk mindig(ő akarja)3an egy ágyban,ő középen,ez még természetes.Soha nincs el fél órára se a nagyszüleivel,soha nem megyünk olyankor sehova mikor itt van.Ez se lenne probléma,mert 3 hetente jön egy hétvégére.Az nem nagy ügy,de nyaranta itt van 2 hónapot egyhuzamban.Jön szilveszterkor is.Én úgy gondolom igazán megérthetné legalább egy évben 1x,h most elmegyünk valahova,ő meg kesz a mamáékkal.Az olyan nagy kérés lenne a páromtól,h szilveszter este 10-11 óra körül elmegyünk otthonról,ő meg lefekszik a nagyszülővel?Amikor a párom akar menni vhova(nyáron is volt rá példa)akkor hazaviszi,de mikor én szeretnék,az nem olyan fontos.Pedig soha nem kértem meg semmire,soha nem mondtam,h ne hozza el.Most se fogom,csak jól esne a páromtól ha legalább egy évben 1x magától eszébe jutna.Mondtam neki,h én vhova elmegyek szilveszterezni,ha mást nem akkor anyuval,de nem érdekli sztem.Vagy én túlzom el?Ez nagy kérés?
2008. nov. 25. 09:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
hät nem vagy könnyü helyzetben,és abszolut megértelek.de amugy a dolognak 2 oldala van,sajnos!azt ne feledd hogy egy pasinak a gyereke a legfontosabb,független attol hogy szétmentek az exel.a gyerek az gyerek.öt veszi midnig elötérbe és a gyerek szava mindig többet fog érni mint a tied..:(...de a mäsik oldal meg az hogy te igy jöttél vele össze,tudtad hogy van gyereke,ha akarod ezt a pasit igy kell elfogadnod öt..mert ahogy kivettem a soraidbol,ö nem ad aläbb miattad semmiben a länya fele.ami valahol rendben is van hiszen a länya!de neki is lätnia kéne hogy ha szeretne még tartos kapcsolatot az életben,akkor lekéne ülnie egyedül és ätgondolni,hogy hogyan kéne összeegyeztetni a jelenlegi barätnöt a länyommal éS igy toväbb.a pasi nincsen könnyü helyzetben,hiszen azert van veled mert szeret,de a länya a mindene.én szerintem a késöbbiekben nem fog ez sok jot szülni,ha mär most ez van.aztän kitudja.sztem a legjobb az lenne ha leülnétek és ätbeszélni ezeket a dolgokat.de amugy szerintem jobban järnäl egy olyannal akinek nincsen gyereke.amugy..az nekem van egy 1 éves kisfiam,az apäval együtt is vagyunk szeretjük egymäst.neki van egy mäsik 4 éves kisfia,akit 3 hetente läthat csak 5-6 orät(mert hülye az anya).a csajnak is van mär kapcsolata,söt,most terhes is a pasitol.a lényeg,hogy a pärom is imädja a mäsik fiät,nagyon is!!de méG sajnos sosem lättam.a nö nem engedi ide hozzänk fel.na mindegy..a lényeg amit kiakartam ebböl hozni,hogy 3 hetente lätja csak a fiät..éS pär hete utaztam pestre(külföldön lakunk),és pont aznapra esett az utazäs amikor talälkozott volna a fiäval.erre lemondta a pärom,hogy most közbe jött valami,és hogy inkäbb legyen a holnap.a volt barätnö pedig mondta hogy akkor majd ismét 3 hét mulva mert holnap nem jo a csajnak és rävägta a telefont.undorito tudom,de a pärom lemondta a kisfiät pedig imädja,értem meg a kisfiunkért.pedig a mäsikat 3 hetente lätja.egyszer leültünk elbeszélgetni erröl,és én megmondtam hogy nekem sosem volt olyan pasim,akinek lett volna gyereke és hogy nem tudok megbarätkozni a gondolattal hiäba sosem lätom.nekem furcsa..de remélem hamarosan talälkozom vele is..sok sikert de a te helyzetedböl sztem nem mäszol ki ha együtt maradtok,és igy megy sz toväbb midnig is,hiszen a pasi nem ad aläbb:(.
2008. nov. 25. 12:16
 12/23 anonim ***** válasza:
53%
Nem is kell alább adni, azt jelenti, hogy jó apa, és ez fontos, felelősségteljesen viselkedik a gyereke iránt. Jaj, ha az én apám törődne velem úgy, ahogy kellene, és nem csak a pénzével próbálna "megvásárolni", pedig az én szüleim együtt vannak, de valahogy apámtól sose éreztem, hogy "apa lenne", csak "pénztárca", csak ez így kevés, vagyis hát nem ez az, ami a fontosabb, ez is fontos, persze, meg tudjunk élni, csak valahogy ő nincs benne a pénzében, amit ad, vagy nem tudom. Nekem nagyon hiányzik az életemből az APA, így nagybetűvel.
2008. nov. 25. 12:22
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
Arra gondolj, hogy minden ami most történik, az kihatással lesz a későbbiekre. Ha már most úgy érzed, hogy a párod nem tud ellenállni a lányának semmiben, akkor ez később is így lesz, sőt, ahogy eszesedik a kislány, egyre inkább rájön, hogy csavarja apucit az ujja köré. Te pedig ha azon gondolkozol, hogy jobb legyél az ex-nél, akkor nem magadat adod, amit nem lehet egy életen keresztül fenntartani. Itt nem csak a párod hozzáállásán kellene változtatni, hanem a tiéden is. Ha mindig alárendeled magad mások (párod, kislánya) vágyainak, akkor a keserűség cseppenként felgyűlik benned, és amikor már túl sok lesz, kirobban, akkor már nem lehet mit tenni. A helyedben nagy feneket kerítve a dolognak (hogy érezze a párod, mennyire fontos) leültetném, és elmondanám neki, mi az ami bánt (te mindenben csak a második lehetsz, egy gyerek irányítja az életeteket, pedig ez neki sem jó, stb.), és mondd meg neki konkrétan, hogy milyen változtatásokat akarsz. Állj ki a véleményed mellett, mert ilyenkor előfordulhat, hogy érzelmi zsarolással rávesznek olyanra, amit nem is akarsz igazán (pl. -Megérthetnéd, hogy megengedem neki .., hisz még gyerek! ->Pont mert gyerek, irányítani kell, hogy a későbbiekben ne érjék csalódások és kudarcok. Nem mindenki fog úgy hozzáállni, mint apuci...) Ami a legfontosabb: érezze a párod, hogy ez komoly, nem csak egy érzelmi fellángolás. Ha hagyod magad meggyőzni, többé bele se kezdj, mert úgysem hiszik el, hogy tényleg fontos.
2008. nov. 25. 12:28
 14/23 A kérdező kommentje:

Hát az anyuka nem akar gyereket a párjától...Lehetett volna neki,de ő nem kért belőle...

Az hogy nem engedi hozzátok a kisfiút sztem nem túl jó dolog(ha kicsinek megismer nagyobb az esélye,h elfogad sztem)

A kislány természetes,h a legfontosabb az életében,én ezzel tisztában is vagyok és tisztában voltam vele akkor is,mikor összejöttünk.És nem is akarok én lenni az első,na meg ha akarnék se lehetnék.

Ő jó apuka,nem is azzal van a baj,foglalkozik ő vele sokat,csak túl engedékeny.A nevelésbe nem akarok beleszólni,de azt már elmondtam neki,h ha összeköltözünk,nem biztos hogy mindig minden úgy lesz,ahogy a lánya akarja.Szeret is engem és tudom,h neki se könnyű,de jól esne,ha csak egy picikét nyitna felém.A lányáért mindent megtenne,mindent megvesz neki stb... (ez természetes)De nem szeretném ha elfelejtené,h nekem is vannak bizonyos igényeim,és nekem is szükségem van bizonyos dolgokra.Ezt már el is mondtam neki,h kompromisszumok nélkül nem fog működni.Nem elégedhet meg sztem azzal,h vagyok neki,szeretem és ennyi.Meg is kell,h tartson.Nem a nevelésével van problémám,vagy azzal,h hogy áll a lányához,hanem azzal,h hozzám hogy áll.Én úgy érzem több mindenről mondok le miattuk,és jól esne ha néha ő is a kedvemben járna.Hozza el a lányát amikor csak akarja,nem erről van szó.Ő természetesnek veszi az én lemondásaimat,nem értékeli kicsit sem,vagy legalábbis nem mondja és nem mutatja ki.Nehéz a helyzete,mondtam is neki,h ő van a legnehezebb helyzetben,mert neki ügyelnie kell a lánya igényeire,de az enyémre is.

2008. nov. 25. 13:01
 15/23 anonim ***** válasza:
93%

Mondd el ezt így a párodnak, ahogy most leírtad...hogy te imádod a lányát, nagyon szereted, de jó lenne, ha néha rád is figyelne...csak jól gondold át, miket mondasz, a szavakat, stb, nehogy azt higyje, hogy féltékeny vagy a kiscsajra, vagy, hogy változtatni akarsz...

Egyébként az azért elég gáz szerintem, hogy 8 évesen veletek alszik...

Ezen mindenféleképpen változtatnék.

És az sem jó, hogy ennyire az ujja köré csavarja az apját, mert ha ne adj isten egyszer veled összeveszik a kislány, akkor majd nyávoghat az apjának, hogy nem szeret téged, és hagyjon el...

És mi van, ha a lányáért megteszi?!

2008. nov. 25. 16:58
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg vele, az utóbbiból nekem az jön le, hogy nem is a lányka itt a probléma, ő még nevelhető korban van, és vissza lehet fogni, és egyébként egy kis tünemény lehet, ha megtaláljátok a közös hangot vele is meg apukával is, hanem a probléma az úriember, és az meg már megint más tészta. A gyerekeseknek általában fontos a gyerek véleménye is, ha új pár jön, és ez már neked egy előny, hogy a kislány kedvel, a pároddal így könnyebb beszélni.
2008. nov. 25. 17:46
 17/23 A kérdező kommentje:

Hát én sem tartom normálisnak,h egyébként otthon is az anyjával meg a párjával alszik...Az tuti,h nem a párom lesz az aki elkezdi erről a leszoktatást...Én baba korom óta külön alszom a szüleimtől.Pici korban jó elkezdeni,mert minél idősebb,annál nehezebb.

Azon meg h lehet otthagyna a kedvéért,hát nem tudom.Nem hiszem.Az elején még lehet,h így lett volna,de már elég idő eltelt azóta,és sztem azt a párom is tudja,h nem élheti az életét ennyire a lánya szerint(főleg,h alig van itt)Sztem ha ilyen lenne,azt úgy oldanánk meg,h nem talizunk ha itt van,aztán egy idő után úgyis megbékélne,mert hiányoznék a kislánynak.

Az elején még próbálkozott is ezzel a lány.Egyszer fodrász után azt mondta a kislány,hogy neki nem tetszik a hajam.Erre én azt mondtam,hogy nem baj,még bizti csak furcsa neki.Megkérdezte miért nem baj,erre én azt mondtam(persze nem durván,hanem elviccelve mézes-mázosan,aranyoskodva) hogy az a lényeg,h az apjának tetszik.Erre ő azt válaszolta,h majd ő megmondja akkor az apjának,h ne tetszen neki.Én meg mondtam,h ha az apja azt mondja tetszik,akkor akkor is tetszeni fog neki,ha azt mondja neki h ne tetszen.Majd fenyegetőzve megkérdezte,hogy és ha azt mondja az apjának,h ne én legyek a csaja és hagyjon ott engem?Na most erre mit lehet reagálni...Mondtam,h majd azt az apja eldönti.Apja hevesen terelni kezdte a szót,de nem szólt rá.

Szerencsére ez az elején volt.Azóta ilyn nincs.

Szeret,örülök is neki,csak néha sok...

2008. nov. 25. 18:03
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Meglehet, hogy az apa azért enged meg ennyi mindent a gyereknek és azért ugrik minden vinnyogására, mert még tart a 2 szülő közt az az elmebeteg elvált szülő szokás, hogy ki tudja jobban elkapatni a kis szarost???? Ilyenkor egyik szülő se mer ellentmondani a kölöknek mert akkor a hisztis a másik szülőhöz kezd el húzni, mert ott még többet lehet szemtelenkedni. Ha most nem sikerül megértetned a párod fejével hogy egyszer egy évben igazán tehetne a kedvedre hogy valami úgy alakuljon ahogy TE SZERETNÉD, akkor a későbbiekben egyre kevesebb dologban fog figyelembe venni tőled bármit is. Nem nagy kérés, mert fiatalok vagytok, és felfoghatja udvarlásnak is akár. Nehogy azt higgye hogy megszerzett, a párja vagy és attól kezdve nem kell foglalkoznia veled. Igenis nő vagy, vannak saját igényeid és jó lenne ha szem előtt tartaná, hogy nem a lányából áll az élet. Elvégre az még csak egy kisgyerek, jó hogy szereti és első a sorban, de téged se hagyjon figyelmen kívül mert egy szép nap megunod és jön valaki aki téged helyez első helyre az életében. Akkor meg már késő bánat.....de a pasik ezt sose látják, mindig csak a következő 5 percig jut el az agyuk. Higgy "öreganyádnak" (nekem), ha most nem tudod megértetni vele hogy a későbbiekben konfliktus lehet abból ha téged nem vesz figyelembe (és a kívánságaidat-elvégre nem kérsz semmi egetrengetőt), akkor nem leszel hosszútávon boldog vele, és nem nagy jövőt jósolok a kapcsolatnak.
2008. nov. 25. 19:26
 19/23 A kérdező kommentje:

A párom nagyon sokszor elmondja,h milyen rossz neki,h illyen keveset lehet csak a lányával,mert messze laknak.Nem akarom,h azt gondolja,h hülye vagyok és hogy nem értem meg.Említettem én már neki a szilvesztert.Mondjuk nem úgy,h megkérdeztem megyünk-e vhova,hanem mondtam,h nem tudom hova kéne menni szilveszterkor,mert anyum menni akar és nincs neki kivel,úgyh ki kéne vmit találni.(persze ez csak ürügy volt/monjuk igaz is/de arra voltam kíváncsi mit lép)Erre ő azt mondta,h nem hiszi,h ő bárhova is elmenne,mert karácsony másnapján elhozza a lányát,és ő azért nem fogja előbb hazavinni egy héttel,h ő elmenjen bulizni.Erre megkérdeztem,h miért nem lesz otthon a lány szilveszterkor?Talán mennek vhova az anyjáék?Azt mondta nem,csak mindig nála szokott lenni olyankor.Úgy egyeztek meg az anyjával,h karikor otthon szilv. meg itt.Erre mondtam neki,h úgy emléxem mintha azt mesélte volna,h az exével együtt szilvesztereztek tavaly előtt.Erre ő csak annyit mondott,h tényleg és h biztos annyit nyavalygott neki a csaj,h végül hazavitte a gyereket.

Ez a baj...Elmondása alapján 1000X különb vagyok attól a csajtól és még ő is azt állítja,h az egy hülye p.csa volt.Vele meg elment?(mondjuk vele azért szakított mert nem bírta elviselni a gyerekét)

És ha most azzal ha eléállok,h márpedig menjünk el bulizni,akkor nem fog bennem csalódni?

(amúgy szeret ő is bulizni,mikor nincs itt a lánya mindig elmegyünk vhova.Na de szilveszter egy évben 1x van)

Az jó ötlet ha javasolom,h ha itt is lesz a gyerek,vigyük el az unokatesóihoz(4 vele korú gyerek)és másnap meg érte megyünk?

Jajj,de olyan tesze-tosza vagyok ilyen helyzetekben,amúgy meg olyan a szám mint a bécsi kapu,most meg be vagyok tojva,mert nagyon akarom ezt a kapcsit és nem akarom,h csalódjon bennem.

2008. nov. 25. 20:13
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Az utóbbi hozzászóló vagyok. Nekem úgy tűnik hogy ha a pasi nem akar valamit akkor egyből a gyerekkel kezd el takarózni, ez az egyik mondatból világossá vált számomra, amikor az exre kérdeztél rá a szilveszterrel kapcsolatban, a válasz az volt, hogy lehet annyit nyavajgott és elvitte. Talán azért mondta ezt mert semmi kedve szilveszterkor sehova menni és gondolja ha az ex nyavajgására utalgat te is leteszel róla és nem akarsz majd menni sehova félvén attól hogy nehogy az exre kezdj hasonlítani. Nekem tisztára az jött le az egészből, hogy ha valami nem kényelmes neki akkor egyből mint volt nőjének egyik rossz tulajdonságát dörgöli eléd, hogy nehogy akarj olyat véletlenül se.
2008. nov. 25. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!