Ki hogy szólítja a keresztgyerekét?
Figyelt kérdés
Van egy másfél éves keresztfiam, és szeretném valahogy becézni. Nem akarom úgy szólítani, hogy “kicsim”, mert félek, hogy az anyuka rossz szemmel nézne rám. Ötletek?2020. jún. 21. 19:14
2/14 anonim válasza:
Én is a keresztnévre tenném a voksom. Legalábbis nálunk így megy.
4/14 anonim válasza:
Eszternek, mert úgy hívják. De a saját gyerekemet is a nevén hívom, azért adtam neki, hogy használjuk is.
5/14 anonim válasza:
A keresztnevemen szólítanak vagy a keresztnevem becézését használják nálunk keresztszülők. Plusz szerintem a "kicsimet" az anyukának és az apukának kellene meghagyni.
7/14 A kérdező kommentje:
Nem értem, egyesek miért válaszolnak ennyire gúnyosan. Természetesen, van neve, viszont azt nem lehet becézni, s szeretnék egy különlegesebb megszólítást számára, nem csak mindig a megszokott nevét használni. Ez annyira nagy dolog?
2020. jún. 21. 19:36
9/14 anonim válasza:
Attól függ; rokoni viszonyban is álltok egyébként?
Nekem nagybátyám egyben a keresztapám is, szinte mindig ad valamilyen frappáns új becenevet, viszont ugyanezen meglepődnék keresztanyámtól, aki a tágabb ismeretségi körből való. Ő általában a keresztnevemen szólít - becézés nélkül.
10/14 anonim válasza:
Én keresztlányom 1 éves még csak, és sztem nincs olyan, ahogy még nem hívtam:)
(kicsim-drágám és társain kívül persze)
Baba, csöpp, bogyó, manó, boci - plusz Lili, ahogy hívják.
Ha nagyobb lesz, akkor megmarad mindebből gondolom a keresztneve, meg max 1-2 másik, ami illik rá:)
(Nem rokonom, hanem jóbarátnőm kislánya.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!