A keresztgyerekednek hány éves koráig vettél/vennél karácsonyra ajándékot?
40 vagyok és a keresztanyám, aki egyben a nagynéném (ez elég gyakori dolog) idén is adott ajándékot...
Ha megvan az elég szoros kapcsolat, ebben nincs semmi különös, vérrokonság se kell hozzá.
nálunk valahogy úgy alakult (elég nagy család) hogy egy bizonyos kor után-de már nem emlékszem rá hány éves voltam-de egy idő után már nem kaptam ajándékot.ahogy anyukám se vett a keresztfiának amikor már nagyobb lett. csak kerek évfordulókra.
Nekem 16 évesen lett egy keresztlányom.amig nem volt családom nem okozott problémát az ajándékozás. de mióta van két gyerekem,és a tesóimnak is vannak. szóval egyre többen vagyunk-így már anyagilag megterhelő. ja és közben már a keresztlányom is nagykorú lett.
Tudom most azt írjátok majd hogy akkor vegyek valami kisebb ajándékot..-csak hát feltünően nem örül az olyasminek ami nem márkás,vagy drágább valami.
Arról nem beszélve hogy én soha nem kaptam tőle semmit. max írni szokott szülinapomra. Szóval: ezért is fordult meg a fejembe,hogy mivel már nem gyerek,és ő sem köszöntött fel ajándékkal-akkor nem ajándékoznám meg.Ha meghivnának magukhoz akkor természetesen vinnék valamit..
Van egy keresztfiunk,vagyis férjemé,de igy enyém is valamennyire. 16 éves,messze laknak,évente egyszer látjuk akkor kap ajandékor pár ezer forintért.
Van egy keresztlanyunk,ők közel laknak,talalkozunk 2-3 hetente,ő nem.csak alkalmakra hanem anélķül is kap ajandékot.
Én 18 éves vagyok a kereszt anyumtól csak már nem kapok ajándékot, 8. os ballagásomra kaptam meg 4-5 éves koromig gondolom majd 12. ballagásra is de nem nagy érték egy 1-2 ezer ft fülbevalót kaptam és a tesóm is tavaly.
A kereszt apum se vesz karácsonyra ajándékot viszont volt olyan nem rég hogy össze futottam vele és a kinézett cipőm felét kifizette, vagy nekem adták azt a 50 ezres kabátot amit rendelt a barátnője de nem lett jó rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!