Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért viselkedik így velem?...

Miért viselkedik így velem? És én mit kezdjek vele, ti mit tennétek? Ezek nem megalázóak?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok.

És van egy dolog ami engem nagyon bánt és én ezt már nem értem és nem tudom hova tenni:(

Az anyám napok óta olyan fura velem, nem gondolom hogy a természetem miatt, mert próbálok vele türelmes lenni, d eő folyton ordít velem, és komolyan mondom-nem sajnáltatni akarom magam-bármit teszek mindenben csak a rosszat látja, mindenbe beleköt.

Tegnap segitettem neki a konyhában, és a tésztát nem jól nyújtottam ki erre elkezd üvölteni, hogy "te szerencsétlen még ennyit se lehet rádbizni. bunkó"

Ma elmentem velük vásárolni a közeli bevásárlóközpontba, kb 10perce értünk haza.

A gyerekosztályon meg kellett állni, mert ruhát akart venni az unokájának, meg etetőszéket (ami mellesleg 15.000.- lett volna, nekem meg egy nyamvadt akváriumra se ad pénzt ami kb 5000.-. Napok óta emiatt IS ordit velem, mindegy is)

És megálltam, hát nemigazán tudtam mit csinálni engem ezek nem kötnek le, és néztem a táblát.

Erre elkezdi mondani, hogy :"Olyan vagy mint egy aggszűz, állsz egyhelyben, elegem van a hisztidből, unom az akvárium mániádat" :O nagyot néztem mert kb. meg sem szólaltam, csak álltam.

És erősen odébblökött. Mondom "MIért kell ilyen undoknak lenned?"

erre elkezdett velem orditani, hogy "KÉnyes majom vagy, borzasztó hogy rárdse lehet nézni, mert elolvadsz idióta."

Mondom "Ne kiabálj már" Olyan ciki volt, mellettem állt egy nő és minket bámult, ahogy anyámat csititottam.

Meg a kasszánál megint kezdte a kiabálást, h "Megtéplek, csak állsz összetett kézzel, szerencsétlen vagy, rád se lehet nézni mert elolvadsz majom bunkó"

Annyira égett a pofám, olyan megalázó volt, az egész áruház minket bámult. Apám is kérdezte hogy mit kell veszekedni. De nem állitotta volna le anyámat.

Mondom neki "Halkabban" erre mégjobban orditott. Mondom annyira megalázó volt:(:S Eltudjátok képzelni?

És amig jöttünk haza olyan undorral meg lenézően nézett rám... Most is amikor flejöttem a konyhából meglökött meg hümmögött, és huzogatta a száját. Meg folyton vágja rám a pofákat.

Meg tegnap mondom ugy ennék sütit, erre "mindig este érik rád, hát süss magadnak elegem van a hülyeségeidből. terád mindig rádjön valami"

Meg bejött éjjel a szobámba mert gépeztem...és itt orditott velem éjjel is hogy én miért nem alszom stb.:S azthittem szünidőm van.

2010. aug. 1. 10:38
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Egy hete ilyen kb. nincsen titkom semmi, vagyis ami van az az enyém!

Minden héten kapok 3000.- zsebpénzt, most ugyebár gyüjtök az akváriumra, nincs más választásom...

De még a heti pénzemet se hajlandó odaadni, mondván neki nincs 3000.- aprója:S

2010. aug. 1. 10:55
 12/37 anonim ***** válasza:
Előre bocsánatot kell kérnem, de megkérdezhetem, hogy nem fogyaszt rendszeresen alkoholt? Barátnőm édesanyja is ilyen, folyamatosan előttünk beszél így a gyerekeivel, iszonyú. Ja és kiderült róla, hogy zugivó, azért vannak furcsa hullámzásai.
2010. aug. 1. 11:02
 13/37 A kérdező kommentje:
neeem, biztosan nem iszik:) ez tuti:)
2010. aug. 1. 11:03
 14/37 anonim ***** válasza:
Nem 300-at akartál irni?? Mert én egy hónapba kapok 3 e forintot
2010. aug. 1. 11:14
 15/37 anonim ***** válasza:
Egyszerűen az lehet akkor, sajnos, hogy tele van a töke a világgal, és a feszültséget rajta veri le. Sajnos nálunk is bevett szokás ez, anyánk pl a munkahelyen nem mer szólni senkinek sem, hanem otthol a családon tölti ki sajnos a morcogását. ott nyali fali mindenkinek otthol meg szaladjon mindenki. Én úgy elvinném joshi baráthoz az enyémet is, de úgy, hogy előbb én mondanék el mindent ami bánt, az egész redvás életünket, utána meg ő, és tuti kiosztaná az hétszentség. Huszonhat évesen azért vagyok én is ilyen nyomi mindenben mert jó életünk volt. Neked kitartás. :(
2010. aug. 1. 11:15
 16/37 anonim ***** válasza:

ááá

nagyon sajnállak de nem tudok mit mondani.. ha van barátod akkor próbálj meg náluk lenni mikor kiabál.

én se tudok mit csinálni engem itthon vernek.. anyám folyton szidd..

és én nem adok rá semmi okot .

én megpróbálok délutánonként másnál lenni.

16/f

2010. aug. 1. 11:20
 17/37 anonim ***** válasza:

nem úgy értetem hogy te adsz rá okot..

csak én úgy szoktam ha elkezd velem kiabálni fogom magam és elmegyek itthonról

2010. aug. 1. 11:21
 18/37 anonim ***** válasza:
Például nálam nem oldotta meg sosem, ha elmentem, hazamentem nem várt tárt karokkal, megbánva mindent. Az a baj, hogy a minta családok lassacskán márcsak sajnos a filmekben vannak. Veri magát sok anya, hogy ő fiatalon szült, közben meg nem is olyan sokára kikészül idegileg tönkreteszi a gyerekeit, hagyja esetleg, hogy az utca nevelje. Bár lenne rá kapacitás, hogy az összes családot felmérnék MO-n olyan dolgok jönnének ki, amikre az idióta sok szülő, ahogy beszél a gyerekéve nem is gondolná, hogy milyen sérelmeket okoznak a gyerekbe.
2010. aug. 1. 11:24
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Most az anya szemszögéből írom válaszomat.

Van ilyen, hogy egyszer csak valami miatt elszakad a cérna, talán nem is lehet tudni, hogy mi volt a döntő mozzanat. Lehet, egyszerűen csak gyűltek, gyűltek a sérelmek, a gondok, aztán kicsordul a pohár. Ezt saját tapasztalatként mondom.

Több megpróbáltatás után éreztem, hogy MINDEN idegesít, és nehezen uralkodom magamon. Aztán, amikor másodszor ordítottam fiammal, magamból kikelve egy semmiség miatt, akkor rádöbbentem,hogy így nem mehet tovább. Megutáltatom magamat szeretteimmel. Pszichoterapeutához fordultam segítségért. Módosult tudatállapotomban kezelt, minden egyes alkalommal könnyebb és könnyebb lett lelkem. Végül, amikor elbúcsúztunk, ismét a kedves, türelmes, vidám ember voltam, ismét nincs rossz szavam senkihez, ami persze természetes, mert azokat kell leginkább becsülnünk, és türelmesnek lenni hozzájuk, akiket szeretünk, és akik szeretnek bennünket.

Sajnos, a lelki sérüléseknek csupán olyan tünetei vannak, mint amiről itt beszélünk, ami enyém is volt. Betegségről van szó, ami gyógyítható. Ám erről keveseknek van ismeretük egyelőre. Ezt kevesen tudják, csak élik keserves, ideges életüket. Mert az ordibáló közérzete nagyon rossz, és ezért mérgezi a körülötte élők életét. Sajnos, ezt belátni azt hiszem, bizonyos ismeretek kellenek, ami nagyon sok emberből hiányzik, hiszen a lélektan, azaz pszichológia mint tantárgy, tudtommal hiányzik az iskolák tananyagából. Pedig hasznos lenne, jó lenne a 7. vagy 8. osztályban. Illetve az 1. és 2, gimnáziumi években.

Ha mondanád mindezt édesanyádnak, csak tovább bőszítenéd. Talán édesapáddal lehetne erről tapintatosan szót váltani, óvatosan, mert nagyon rosszízűvé vált a szólásmondás, hogy "tégedet már kezeltetni kell". Akár sértően hangozhat.

2010. aug. 1. 11:38
 20/37 anonim ***** válasza:
Bárcsak az összes ember eltudna legalább egyszer az életébe menni ilyen orvoshoz. bitos vagyok benne, hogy kevesebb alkoholista és idegbeteg is lenne. De addig, pl az anyám is kedélyjavítót szed meg xanax-ot meg ilyenek, és amikor háromhavonta elmegy iratni gyógyszert és semmit nem kérdez tőle a doki, ő meg nem panaszkodik, meghát sokan állnak még kint, addig fingot sem ér ez a része az egészségügynek. Mindekinek gyógyszert, oszt baxák meg mi?
2010. aug. 1. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!