Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha az apám tőzsde...

Mit tegyek ha az apám tőzsde függő?

Figyelt kérdés

Apám folyamatosan tőzsdézik, és mindenféle hiteleket vesz fel. Nem tudom mennyi hitelt vesz fel , mivel nem hajlandó elárulni. Vagy hazudik róla, hogy ő nem csinált semmit ,vagy elmenekül a probléma elől. Anyám nem tud ezekbe belelátni, mivel az összes banki dolgok Apám nevére van írva, és nem hagyja hogy Anyám beletekintsen.

Konkrétan egész életünkben szegényebben kellett felnőnünk ezek miatt. Mert az összes pénzét eljátszotta ,amíg a családban ő volt az egyedüli kenyér kereső. Addig folyamatosan Anyámra fogta , hogy miatta nincs pénzünk. Ami nem volt igaz, mivel amíg ő nem dolgozott többször rendelt nekünk ruhát az interneten, de mindegyik használt volt pár száz forintért, valamint ő is árulta a régi ruháikat a neten, tehát igazából nem költekezett sokat. Mióta dolgozik azóta nem tud ebbe bele kötni. Most már azt akarja hogy én meg a testvérem dolgozzunk, mert nincs pénz miattunk. (Igazából azt mondja hogy a testvérem miatt mivel ő másik városban koleszos és a suli mellett nem tud teljes állást vállalni ,csak alkalmi munkákat)Én meg nem költök szinte semmit, nem járok el otthonról a szülinapi még az ünnepekkor kapott pénzből veszek valamit magamnak , amit a nagyszülőktől kapok.

A lényeg az hogy Apám nem tud leállni nagyon makacs és nem hajlandó beismerni. Én pedig nem akarom az ő butasága miatt megszívni a későbbiekben és fizetni a hitel halmozásait amik milliók lehetnek.

Szerintetek mit tegyek? Teljesen kétségbe vagyok esve. Mit tegyek ha senkire sem hallgat?

2020. jún. 15. 02:31
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó nem vagyok képben az ilyen dolgokban. Mint írtam nincs rálátásom a dolgokra. De nem tudom hogy az 5 milliós összeget az Apám miért kapta a banktól. Én és édesanyám aki azért jobban ismeri Apámat azt mondta hogy szerinte ez hitelből van valahogy. De igazából ki tudja. Sokáig nem tudtunk böngészni mivel felébredt az alvásból.

Meg nem tudom miért vesztegetném az időmet azzal, hogy kamu történeteket írok le ilyen hosszan.Jobb gondolom is van annál.

Lehet rosszul fogalmazok, és vétek helyesírási hibákat, így ha emiatt tűnik hazugságnak akkor elnézést kérek, de ez az igazság. Igyekszem úgy írni,amit én látok. De mint ahogy említettem nem értek ehhez a témához.

2020. jún. 23. 03:32
 22/27 A kérdező kommentje:
*dolgom
2020. jún. 23. 03:35
 23/27 anonim ***** válasza:
79%

A helyedben lemondanék mindenféle családi kötelékről, "kitagadnám" magam. Jó esetben csak 0 örökséget kapsz, rossz esetben meg adósok börtöne vagy életfogytiglan kölcsönvisszafizetés..

Apád egy függő. Ugyan olyan, mint az alkoholisták meg a drogosok. Képzeld el, azokról is mennyire nehéz leszokni.

Ha szembesíted azzal, hogy vagy a gyerekei, vagy a függősége, talán valamit reagál.

Ne tedd tönkre az életedet miatta. Próbálj ösztöndíjat szerezni, vállalj alkalmi munkát, add alább az igényeid (én pl.egy nyáron sátorban laktam)és költözz el otthonról. Kérd meg távoli rokonaid hogy fogadjank be állandó lakcímmel.

2020. aug. 5. 13:37
 24/27 kovpet ***** válasza:
93%
23: Adósok börtöne nem létezik Magyarországon és az öröklés továbbra is egy jog és nem kötelesség. Visszautasítja és vége a történetnek. Amúgy is csak az örökölt vagyok erejéig kell jótállnia az adósságokért, nem lehet negatívat örökölni.
2020. aug. 5. 14:01
 25/27 anonim ***** válasza:
30%

Most, hogy lepontoztatok, remélem ettől minden megoldódik és jóra fordul.

Máskor le sem sz_rnám, de most valahogy olyan hangulatban vagyok, hogy nem esett jól.

Isten áldjon, kérdező.

2020. aug. 5. 21:46
 26/27 anonim válasza:
74%

Kérdező:

1., menekülj otthonról!

2., Apáddal azonnal szakíts meg mindenféle kapcsolatot, és én elmennék egy ügyvédhez is, hogy hogyan tudok felkészülni/kivédeni minden jövőbeni "hitel" és egyéb vészterhes hírt amit a kedves apád miatt kaphatsz (ergó mondj le az örökségedről, valószínűleg ez lehet a legtisztább módja annak, hogy "tiszta" maradj, de ezt egy ügyvéd jobban fogja tudni, mint én)

3., az egyetemi álmaidat eszedbe ne jusson feladni az apád miatt!!! költözz el otthonról, kollégium szociális alapon+diákmunka, másodállás bármi...de tanulj! Az a te jövődet építi, a szar alak apád meg rohadjon meg, hogy a gyereke jövőjét veszi el!

4., Cselekedj, ne halogass, apádat el kell felejteni, még ha ez kegyetlenül, és mocsok módon is hangzik, de ő a saját gyerekei életét teszi éppen tönkre, nem érdemel mást, és ha nem léptetitek ki az életetekből, akkor megfogja keseríteni az életeteket, amit nagyon el kéne kerülni, mert mindenki egyszer él, nem jönnek vissza a keserű évek.....

Nagy nagy lelki kitartást kívánok, és őszintén drukkolok neked!

2020. aug. 27. 11:11
 27/27 anonim ***** válasza:
45%

Ja, majd elfelejtettem...

5., Tanuld meg a tőzsdei kereskedés csínját-bínját! Még nagyon fiatal vagy, pár év alatt össze tudod kapni magad, s magasan átlag fölötti életet élhetsz!

2020. aug. 27. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!