Valaki tud egy jó megbízható oldalt ahol lehet kereskedni részvényekkel ?(pl.Ntoro, revolut, Trading212)
Ingyenebéd csak az egérfogóban van. Azt mondják...
Részvényekkel, ingyen, sehol nem fogsz kereskedni.
Nem tudsz Ft-ban utalni oda, át kell váltanod valamelyikbe az elérhető 9 pénznem közül azt, amit oda akarsz utalni. Ha rendszeresen akarsz kisebb összegeket utalni, akkor elvész az ingyenesség.
Ha 10ezer Ft-okat akarsz befektetni, azzal még az átváltás költségét se fogod visszakapni. 10ezer Ft-on mondjuk valami hatalmas szerencsével fél év alatt nyersz 30%-ot, azaz 3000Ft-ot. Ebből adózol 15%-ot, 450Ft-ot, marad 2550Ft. A 10e Ft oda- majd a számládra visszautalása kerül mondjuk 100Ft-ba + átváltási költség, lesz a végén 2000Ft hasznod fél év múlva. Tényleg megéri kockáztatni a megtakarításodat 1-2000Ft-ért? És annak nagyon kicsi az esélye, hogy fél év alatt 20-30%-ot keress.
Elöző nem igazán értettem azt, hogy ha rendszeresen utalok akkor miért vész el az ingyenesség ?
A trading212 azt írják ingyen van a számlafeltőltés, és a pénzkivétel is ingyen van.
Igen az tudom, hogy az árfolyamból veszítek, de 10.000ft esetén az pár fillér, továbbá szokás szerint a forint értéke csökken tehát 1-2 év múlva még akár jól is járhatsz az árfolyamból.
Az adóval tiszában vagyok, de nem igazán értem miért rettegnek az emberek az adótól, ennyi erővel akkor dolgozni se érdemes, mert a fizetésednek felét az államnak fizeted.
Olyan emberek válaszát várnám akik használták már a trading212 én a BID és az ASK különbségekre gyanakszom, hogy onnan szerzik a pénzt ők.
A Trading 212-re teljes állam (Anglia) kártérítés van csőd esetén, a Revolutra meg semmi.
Ott is tarthatnék pénzt, max 100.000.-Ft-ot.
Trading 212-n meg lehet akár 35 milliód is.
Ez butaság, ha a Revolut vagy bármelyik Fintech cég tönkre megy vissza kapod a pénzed! Abban az esetben nem kapod vissza ha a bank akivel leszerződtek megy tönkre.
A banklicenccel nem rendelkező (vagy a Revolut esetén még nem aktívan használó) szolgáltatók licenccel rendelkező bankokkal lépnek partnersége, amelyek számlavezetési szolgáltatást nyújtanak nekik. A Transferwise a Barclaysnál, a Revolut pedig a Barclaysnál és a Lloydsnál vezet számlákat. Ez betétbiztosítási szempontból azt jelenti, hogy ha a revolut vagy a transferwise csődbe megy, az ügyfelek visszakapják a pénzüket, ha viszont a számlavezető bank megy csődbe, az ügyfelek futhatnak a pénzük után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!