A tőzsdén több pénzt is ellehet veszíteni mint amennyit felrak valaki vagy csak amennyit felrakott?
Tobbet is lehet, de csak par esetben, altalaban ha elfogyna a penzed akkor liqidal a tozsde automatikusan es 0 ra kerulsz.
Ha valami gebasz van, es van egy par x es tokeattet akkor bemehetsz 0 ala is.
Nem csak shortnal van ez, longnal is megtortenhet ha szorzoval tradelsz.
De ha kezdo vagy es nem jatszol a szorzokkal akkor nem kerulhetsz 0 ala
Elvileg lehetséges lenne, ámde ma már gyakorlatilag minden brókernél van negatív egyenleg elleni védelem. Szóval, forexen gyakorlatilag nem tudsz negatívba kerülni. A tőkeáttét ezt nem befolyásolja.
Kizárólag egyedi részvény-short esetén tudsz negatívba menni, ámde ki az a hülye, aki részvényt shortol? :D :D :D
"ámde ma már gyakorlatilag minden brókernél van negatív egyenleg elleni védelem."
Hogy ez mennyire nem így van!! KBC Equitas bevezette a számlavezetési díjat, nem tudtam róla, belépni nem tudtam a fiókomba, mert már a Digipassom is lejárt - így aztán majd 2 ezer ft mínuszba ment a számlám a számlavezetési díj miatt. Évek óta nem használtam, anno még hagytam rajta egy kevés pénzt, nyilván az lefogyott róla...
A negatív egyenleg elleni védelem nem a te hanyagságodra van kitalálva, hanem arra, hogy nyitott pozíció nem tudja negatívba vinni az egyenleged, mert 50% marginszintnél automatikusan lezár a pozíciód.
Több brókernél vagyok, egyiknél sincs számlavezetési díj :)
#7 az hogy szar számlát nyitottál nem azt jelenti hogy "tőzsdén több pénzt is ellehet veszíteni mint amennyit felrak valaki".
Még Leverage/ Tőkeáttét mellett is csak annyi pénzt tudsz veszíteni amennyit felteszel azért mert van egy bizonyos Stop Loss ami ezt megakadályozza.
Könnyű is lenne úgy tőzsdézni ha felteszed a pénzed és mehet neked minusz 1000%-ra, te majd addig vársz míg évek múlva plusz 100%-1000%-ban lesz a pénzed. És majd csak akkor veszed ki ha pluszban leszel. Abban nekik hol az üzlet? :)
A trade-en csak azt engedik meg hogy 100%-nál többet veszíts. Az meg hogy a szar számla miatt minden hozamod oda az nem a trade hibája
Ha tőkeáttét nélkül vásárolsz és tartod az általad választott instrumentumokat, akkor nem bukhatsz többet mint amennyi pénzt befizettél.
9# A Stop Loss teljesen opcionális és ha használod is, úgy állítod be ahogyan szeretnéd. Ellenben a Stop out az az esemény mikor a brókered megkísérli lezárni a pozícióidat fedezethiány miatt. Ha túl gyorsan változik az árfolyam mind a két esetben piaci áron fognak zárulni a pozícióid és nagy valószínűséggel igen kedvezőtlen áron.
A Stop Loss nem egy csodaszer! Nem egy opciós ügylet csak egy utasítás a kereskedő platformnak, hogy zárja a pozíciót az adott szintnél. Ha az ajánlati könyv nem tartalmaz neked megfelelő ajánlatot az adott árszinten akkor a fejed tetejére is állhatsz, akkor sem tudod lezárni a pozíciódat az adott áron (market maker-t hanyagoljuk most).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!