Mit tegyek ha az apám tőzsde függő?
Apám folyamatosan tőzsdézik, és mindenféle hiteleket vesz fel. Nem tudom mennyi hitelt vesz fel , mivel nem hajlandó elárulni. Vagy hazudik róla, hogy ő nem csinált semmit ,vagy elmenekül a probléma elől. Anyám nem tud ezekbe belelátni, mivel az összes banki dolgok Apám nevére van írva, és nem hagyja hogy Anyám beletekintsen.
Konkrétan egész életünkben szegényebben kellett felnőnünk ezek miatt. Mert az összes pénzét eljátszotta ,amíg a családban ő volt az egyedüli kenyér kereső. Addig folyamatosan Anyámra fogta , hogy miatta nincs pénzünk. Ami nem volt igaz, mivel amíg ő nem dolgozott többször rendelt nekünk ruhát az interneten, de mindegyik használt volt pár száz forintért, valamint ő is árulta a régi ruháikat a neten, tehát igazából nem költekezett sokat. Mióta dolgozik azóta nem tud ebbe bele kötni. Most már azt akarja hogy én meg a testvérem dolgozzunk, mert nincs pénz miattunk. (Igazából azt mondja hogy a testvérem miatt mivel ő másik városban koleszos és a suli mellett nem tud teljes állást vállalni ,csak alkalmi munkákat)Én meg nem költök szinte semmit, nem járok el otthonról a szülinapi még az ünnepekkor kapott pénzből veszek valamit magamnak , amit a nagyszülőktől kapok.
A lényeg az hogy Apám nem tud leállni nagyon makacs és nem hajlandó beismerni. Én pedig nem akarom az ő butasága miatt megszívni a későbbiekben és fizetni a hitel halmozásait amik milliók lehetnek.
Szerintetek mit tegyek? Teljesen kétségbe vagyok esve. Mit tegyek ha senkire sem hallgat?
Idén lettem 18 ezért aggódok ennyire miatta. Eddig jobb volt a helyzet azt hittük abbahagyta( nagy hiba volt) Aztán kölcsönadta Anyámnak a gépet,és akkor derült ki hogy felvett egy több milliós hitelt. Amiről szintén nem szólt.
Idén megyek egyetemre is, más városban akartam tanulni de végül lemondtam róla mert akkor Apám túl sokat lenne egyedül otthon, és akkor mindig többet költ.
Még az a probléma, hogy a házunk az Apám nevén van, amin szintén hitel van.
Anyám szeretné , ha én megörökölném, mivel a szívünkhöz nőtt a ház. De a hitelt még persze nem szeretném megörökölni. Bár gondolom hogy ez nem így megy :(
12-es Nem tudom mire kap.Semmit nem árul el. Így is titokban tudjuk, hogy egyáltalán felvett. Felveszi az egyik hitelt majd felvesz egy másikat,hogy kifizesse. Mondta neki Anyám hogy tudja hogy ezzel az egész családnak árt , de erre csak azt mondta, hogy nem kell kifizetni. Majd elmenekült lefeküdni aludni.Azért nem vagyunk hülyék mi sem tudjuk nem így megy.
Anyám már gondolkodik a váláson.Apám úgy is ezt várja, hogy utána lelépjen , és odaköltözzön a nagymamámhoz (az ő anyjához). Ilyenkor nem tudom mi van ,mert nem állandó lakcímen van ez a ház neki. Nekünk még nincs hová menni.
Beszélni én személy szerint nem próbáltam vele, mivel konkrétan hülyének nézz az ilyen dolgokban. Vagyis igazából az egész családot úgy gondolja hogy ő csak jó dolgot csinál. Nagyon makacs nem hajlandó beismerni, ha valamit elront vagy hibázik valamiben.
Akkor meg csak kiabál,és elvonul.
Ez azért is nehéz mert szeretem őt. Amikor kisebb voltam ő foglalkozott velem a legtöbbet. Ezért is olyan fájó ez az egész mert már akkor is tőzsdézet, és csak vesztette el a pénzt. Még a nekünk spórolt összes pénzt elvesztette a tőzsdén, amit sosem adott vissza. (Amikor még kb. ovisok voltunk a testvéremmel , így nem értettünk semmit belőle)
Aztán mindig csak ígérgette hogy leszokik, de igazából titokban folyamatosan csinálta.
"Anyám szeretné , ha én megörökölném, mivel a szívünkhöz nőtt a ház."
Örökölni vagyont lehet. A házon hitel van, így az nem a tiétek, hanem (részben) a banké.
Öröklésről amúgy is akkor van szó, ha meghal valaki, tehát ez még nem aktuális, lehet, hogy évtizedekig. Ezzel nem kell most foglalkozni.
Neked a hitelekkel sem, de édesanyádnak nagyon is, ugyanis a házasság vagyonközösség, tehát ha az egyik fél hitelt vesz fel, az a másikra is hatással van. Azonnal menjen el ügyvédhez és kérje ki a véleményét. Tudtommal nem csak a házasság időpontjában lehet kötni házassági szerződést, de ő ezt majd megmondja. Vagy váljon, ahogy ő érzi, hogy tennie kell...
Az örökségről le lehet ám mondani...
Elj úgy, tanulj, dolgozz, hogy ne a szüleid háza jelentse majd számodra az összes vagyont az esetleges halálukkor... akkor nem fog annyira fájni, ha hitelek miatt le kell mondanod az örökségedről.
Ilyen nincsen. A tőzsdén x ember ugyan annyi pénzt veszít, amennyit y ember nyer. Mit gondolsz, majd pont egy egyetemista srác legyőzi a milliárdokkal dobálózó nagyhalakat a tőzsdén? Hagyjál már minket a hülyeségeddel!
@19 "A tőzsdén x ember ugyan annyi pénzt veszít, amennyit y ember nyer."
Aki egy kicsit képben van a tőzsdével kapcsolatban, az tudja, hogy ez nem igaz.
Kérdező, melyik bank az, amelyik csak úgy sokmilliót hitelez valakinek csupán egy ígéretre újra és újra? :D :D :D Jó nagy kamugép vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!