Ha meg fog halni az ember jobb, ha előtte összeveszik a szeretteivel, hogy kevésbé hiányozzon nekik?
Tegyük fel, hogy valaki halálos beteg és tudja, hogy meg fog halni, esetleg öngyilkos lesz, de ezt a családja és a barátai nem tudják. Jó ötlet-e a szerettei fájdalmának enyhitese miatt, ha szándékosan megrontja a kapcsolatot a szeretteivel. Tudom, hogy ez elég furcsa hozzáállás, de ha valaki úgyis meghal és számára nem fontos az, hogy búcsúztassák a halálos ágyán, akkor nem jobb, ha eléri, hogy ne sajnálják?
Nyilván erre lenne sok mód. Pl. megcsalod és elhagyod a párodat, direkt össze veszel a szüleiddel, nem foglalkozol senkivel, esetleg kisebb mértékben meg is károsítod vagy átvered őket.
Nem jobb.
Sokan leírtuk már, én is pl a 4-es válaszomban, hogy olyan lelkiismeretfurdallást tudsz így csinálni, amit visszaforditani nem lehet. És nem biztos, hogy a bunkóságod miatt utálni fognak azok, akik addig szerettek, valószínűbb, hogy aggódni fognak érted és magukban keresik a hibát. Nem lesz attól jobb nekik, sőt.
Köszönöm a sok választ.
De azért lehet úgy bunkónak lenni, hogy fel se merüljön a másikban az, hogy ő lenne hibás...
#12 én ebben nem lennék olyan biztos...
Pl ha vmelyik tesóm v szülőm (Isten őrizz) ezt eljátszaná, bármilyen bunkó legyen is, nem tudná elérni azt, hogy meggyűlöljem.
Az sem természetes, ha elfordul a családjától, hogy egyedül haljon meg.
Hiába minden, mert attól még ugyanúgy fognak gyászolni, mindegy, mit tesz a szeretett ember. Főleg, ha a gyermekükről van szó.
Szerintem a szerettei inkább azon aggódnának, hogy az utolsó évüket közösen haragban töltötték, és nem
voltak ott mellette, mikor meghalt. Azokat a jó emlékeket, pillanatokat, nem tudja már eltörölni azzal, hogy egy évig ott tesz keresztbe, ahol tud. Így vagy úgy, de fájdalmas lesz a halála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!