Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mit tenne a helyemben,...

Ki mit tenne a helyemben, hogy kilábaljon ebből a szörnyű helyzetből és végre boldog legyen? Talán a világ legszebb szerelmi kapcsolatából lett ez a pokol!

Figyelt kérdés
15 éves kapcsolatom van, hihetetlenül szerelmes vagyok még mindig. A feleségemről fél éve tudtam meg, hogy már évek óta nem szeret mint férfit /mert túlságosan nyomulós és birtokolni és mindent megadni típus vagyok/, sőt évekkel ezelőtt 1,5-2 évig megpróbálta elcsábítani a legjobb barátomat, aki nem állt kötélnek. Utána gyerekünk született, és utána is mind flörtölgetett a hátam mögött, de ekkor már nem érzett semmit se a másik iránt. Elvileg ragaszkodik hozzám, viszont ezzel, hogy ezt megtudtam teljesen összeroppantam, mérhetelen depresszió uralkodik rajtam, és sehogyse tudunk közelebb kerülni egymáshoz. Ő nem bírja elviselni a régi bűntudat mellett azt, hogy "igazi" férfiként nem lépek túl az egészen és ezzel még levegőhöz se juttatom, meg természetesen nem bízok benne, félek az új csalódástól, szívom a lelkét és mindenkire féltékeny vagyok. Cserébe Ő nagyon ritkán kedves velem, rengeteget kötekedik és cserébe nyugalmat vár, amit természetesen nem tudok megadni. Mindezek tetejében most ikreket vár tőlem!!! Ezek után teljesen lebénít, katatóniába taszít a kérdés: ilyen rosszul élünk, hogy fogjuk felnevelni a gyerekeinket? Végezetül még annyit érdemes tudni rólunk: lakás hitel, közös cég, közös vállalkozás, autó hitel, összefonodó baráti és rokoni kapcsolatok...
2010. júl. 29. 17:53
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%

Én vagyok az, aki sokat írt. :)

Lennének még ötleteim, de ahhoz a te reakcióid is kellenének. Ha érdekel egy oda-vissza, esetleg kérdezz-felelek jellegű eszmecsere, írj privátban, ott válaszolok.

2010. júl. 29. 20:50
 22/24 anonim ***** válasza:
51%

Ne reménykedj, hogy magától meg fog javulni a helyzet. Nem fog.

Ne akarj mindent visszacsinálni arra, ahogy volt, mert már nem azok az emberek vagytok. Ráadásul az vezetett ide. Bizonyos dolgokat vissza lehet csempészni, és az segíthet, de ne a visszacsinálás legyen a cél.

A legjobban jársz, ha új pozitív dolgokat viszel az életetekbe.

Először is szedd rendbe a körülményeket. Milyen vállalkozásotok van? Jól megy? Hogy tudtok benne együttdolgozni, amikor a párkapcsolatotokban ilyen kihívások vannak? Nem kéne átszerveznetek a tevékenységetek? Csoda, hogy nem ment rá a cégetek a kapcsolatotokra vagy viszont. Mennyi a havi készpénzáramlásotok? Hogy tudnátok a lakáshiteltől megszabadulni? Nem lehet, hogy anyagi stressz van a háttérben, ami így hatott a kapcsolatotokra? Találj ki dolgokat, amelyek előrelendítik az üzletetek.

Változtass valamit pozitív irányban a párodhoz való viszonyodon, lehetőleg valami megdöbbentőt, majd jelentsd ki, hogy mostantól így lesz, és legyél következetes. Csak pár ötlet, de neked kell kitalálnod, mert te ismered a helyzetetek:

-Hozzál neki mindennap virágot.

-Vidd ágyba a reggelit.

-Vegyél át tőle valami házimunkát.

Bármi jó, amit korábban nem csináltál, és tudod, hogy örülne neki. Lényeg, hogy sokkolja.

Tudd meg, mi a személyiségtipusa, és a szeretetnyelve. Ajánlott irodalmak (valóban rengeteget lendít a kapcsolatotokon ezek elolvasása):

Florence Littauer: Személyiségünk rejtett tartalékai

Gary Chapman: A szerelem pszichológiája

John Gray: A férfiak a marsról, a nők a vénuszról jöttek.

Remélem, tudtam segíteni.

2010. júl. 29. 22:09
 23/24 anonim ***** válasza:
44%
A szerelem a legtöbbször azért múlik el a nő részéről, mert már nem látja a férfit a párjában. Ne haragudj, de benned nem lehet könnyű meglátni... Én is megőrülnék, ha ilyen tapadós, nyomulós, féltékenykedős lenne a férjem, és ráadásul még mindig magát sajnálná. Mindkettőtök hibája, hogy így alakult, de egy férfi ne süllyedjen már az önsajnálatba, annyira szánalmas. Légy férfi, légy büszke, bízz benne, és javulni fog a dolog. Legyél olyan, mint amikor megismert. Megértem a feleséged, mert ez engem is idegesítene. Lehet, hogy nem ebben a helyzetben kellene még 2 gyerek, de ha átgondolod a dolgokat és tudsz változtatni, javulni fog. Egy biztos: minden nő FÉRFIT akar, és nem egy hisztis csajt.
2010. júl. 30. 11:37
 24/24 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező. Miért kérsz még több választ? Hiszen a bejegyzésedben nyilvánvaló, hogy tökéletesen biztos vagy abban, hogy merrefelé irányítod az életed.

Ha így van, szerencsés vagy de minek kérsz erre válaszokat??

2010. júl. 30. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!