Csak én vagyok képtelen elfogadni a helyzetemet?
Látok másokat akik ezerszer rosszabb helyzetben vannak de elfogadják és keményen dolgoznak, küzdenek hogy jobb legyen meg minden. Én viszont képtelen vagyok elfogadni már évek óta hogy milyen helyzetben vagyok. Ez még nem is lenne baj de képtelen vagyok küzdeni, egyszerűen le vagyok blokkolva mert nem látom a biztos végét amikor jobb lesz és ezért nincs motivációm, kb ilyen készenléti állapotban élek már mióta, eszek, iszok, alszok, filmeket nézek, elvégzem a kötelességem és ennyi. Nem vagyok depis vagy ilyesmi, mindig is pozitívan látom a jövőm, de képtelen vagyok tenni érte vagy elfogadni amim van.
Csak én vagyok ezzel így vagy miért lehet ez? :(
Keress egy darab papírt és írd fel rá azokat az álmokat, amiket meg szeretnél valósítani. Aztán szépen írd oda alá, hogy az adott álom megvalósításához mire lesz szükség.
Pl.:
Az az álmom, hogy ügyvéd legyek.
Ehhez jónak kell lennem történelemből és magyarból.
Ahhoz, hogy jó jegyeim lehessenek történelemből, jól jegyet kell kapnom a következő témazáróra.
A következő témazáró a francia forradalomból lesz, tehát most leülök és megtanulom az anyagot.
NE csak olvass, mert az semmit sem ér! Először olvasd persze át az aktuális fejezetet a könyvből. Aztán készíts jegyzetet belőle (mindent írj bele, ami fontos lehet!). Tanulni pedig úgy tanulj, hogy feldarabolod a tananyagot. Mondjuk, hogy a francia forradalomnál maradjunk: első részként nézd meg a történelmi előzményeket, az okokat, amik a forradalom kitöréséhez vezettek. Utána magát a forradalmat, majd végül a lezárását, majd a következményeket. Ne magolj, hanem olvass és próbáld meg elképzelni, mert akkor sokkal jobban megmarad.
Gondolj arra, hogy a Hófehérke c. mesére például szinte mindenki emlékszik (még én is, pedig már finoman szólva is kinőttem abból a korból) méghozzá azért, mert elképzeltük, miközben a szüleink (vagy mi magunk) mesét olvastak nekünk esténként.
Ez különösen használható a történelemnél és a magyarnál. Egy történetet csinálj a tananyagból, ne az évszámokat próbáld bemagolni!
Ja, és az így elkészült jegyzeteket jól tedd el, mert akkor az érettséginél sokkal könnyebb dolgod lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!