El fogok költözni, de hogyan zárjam le velük a kapcsolatot?
Most végre úgy tűnik, hogy végre lehetőségem lesz elköltözni itthonról.
Nem szeretnék összeveszni a szüleimmel, de azt sem szeretném, ha gyakran keresnének, esetleg kerestetnének. Nyugalomra van szükségem. Mármint tisztelem és kedvelem őket, de nem normális az, amit gyermekkorom óta kapok tőlük. Nincs semmi önbizalmam, és motivációm bármihez, mert sem biztatást, sem elfogadást nem kaptam soha, csak gúnyoltak mindenért, ami érdekelt. Le is néztek, hülyének tartottak, de rajtuk kívül soha senki más nem vélekedett így rólam (sőt). Mindezt azért, mert egy traumatikus eseményt nem tudtam magamtól feldolgozni.
26 évesen még mindig itthon lakom, mert belém beszélte anyám, hogy képtelen lennék magamat eltartani, és lebeszélt az egyetem melletti munkavállalásról is (természettudományos szakon tanulok, jövőre végzek). Gondoltam arra, hogy kiveszek egy albérletet, és korán reggel elmegyek a cuccaimmal, csak egy levelet hagyva. Ez mennyire jó ötlet? Ti mit javasolnátok?
Nagyon egyszerű-leírni legalábbis-, egy szó nélkül elmész, számuk letiltva.
Drukkolok!
Érdekes, hogy mindenkit lepontoz a Kérdező, aki a nyílt kommunikációt javasolja.....
Mert van olyan család ahol sose volt nyilt a kommunikáció és amint neszeltek hogy lépnél még a lábad is eltörték volna,ezért javasoljuk,sőt cimet se kell mondani..
Az ilyen szülökkel mindegy, hogy megbeszéled vagy sem úgyis te leszel a hibás, meg a hálátlan...inkább hagyj csak egy levelet és írd meg, hogy ne keressenek, amikor te úgy gondolod majd megkeresed őket, persze az utóbbit nem kell feltétlenűl betartaní.
Sok sikert
15/15: Figyelj, én nem állítottam és nem is állítom, hogy nem vagyok hibás a dologban. Az a baj velem, hogy mikor úgy állnak a dolgok, hogy elmegyek -volt már így- elkezdi tettetni, hogy minden rendben lesz. És igen, hibás vagyok, hogy annak idején hittem neki, és nem foglalkozom azzal, hogy mennyi sz@rt kaptam tőle. Én naiv úgy voltam vele, hogy talán ezután megváltoznak, és inkább elszórtam a megtakarított pénzem baromságokra, mert "mindegy" volt, hiszen "legalább addig maradhatok, ameddig tanulok". Beismerem, hogy ez bizony az én hibám.
Persze aztán, mikor már ismét nem volt tervben a költözés, újrakezdődött minden.
Viszont szerintem egyáltalán nincs késő ahhoz, hogy változtassak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!