Mi játszódhat egy férfiban aki elhagyta a gyermekét? Érez e bűntudatot, vagy megbánást vagy egyeltalán eszébe jut e néha, hogy van egy fia?
"Szerelmem , akit a világon a legjobban szerettem " több éves problémamentes kapcsolatuk után , akkor dobott el amikor megmondtam ,hogy kisbabánk lesz!Ekkor 8 hetes terhes voltam. Nem tudta megmagyarázni, hogy miért hagy el, csak azt hajtogatta hogy nagyon szeretett, de most benne megváltozott valami..
(Mindketten 35 -ön túliak vagyunk)
Tehát végigcsináltam a terhességet, a szülést egyedül, a picikém most már fél éves , "apuka" nem látta még !
Volt pár nekifutás, de a megbeszélt időpontokban soha nem jött el , pedig ő akarta látni.
Én nem keresem és nem is érdeklődik , sőtt már nem allnék vele szóba , de szeretném tudni, hogy egy ilyen "emberben" mindez hogyan játszódhat le?? Van e némi megbánás, vagy csak éli életét mindha mi sem történt volna?? Vagyunk így sajnos egy páran, mik a tapasztalataitok??
Kérdező azért a gyerekvállalás több mint hogy jaj nem védekezik akkor biztos minden vágya gyerek. Ezerszer rá kellett volna kérdezni hogy biztos így gondolja? Nemm kell játszanin a mártírt, olyan nincs hogy csak ő a hibás. És biztos fáj nektek de egy embert nem annyiből itélünk meg hogy nem érdekli a gyereke. Megteheti, szóval semmi rosszat nem tesz. Ti csak azért utáljátok mert ez nektek személyes sérelem.
25N meg büszke lehet hogy ennyi idősen már x férjen túl van és ekkora a gyereke! Talán ha kislányként nem szült volna akkor később nem lett volna ez a probléma...
a gyerekvállalásnak 2 felnőtt ember KÖZÖS akaratának kéne lennie. ha ebből az egyik gyereket akar a másik meg nem akkor van ez a helyzet. érett felnőtt nő vagy. bizonyára tudtad a párod álláspontját. Mégis teherbeestél (ne is próbáld azt beadni , hogy "véletlenül"). a párod elhagyott mivel ő nem akart gyereket és most sem akarja. A gyerektartáson kívül ne is remélj mást egy ilyen férfitől.
De meg kell mondjam nem ő a hibás a kialakult helyzetért. mikor értik már meg a nők hogy gyerekkel NEM lehet megfogni egy pasit?
kérdező, igazad van abban, hogy egy kapcsolatnak fejlődnie kell, de ez csak akkor jó, ha olyan irányba fejlődik, ami mindkét félnek megfelel
én azt ajánlom, hogy ne reménykedj abban, hogy a pasi visszajön meg hogy birtoklási vágya lesz... nem lesz
és még egy: látod, ez a következménye, ha valaki nem házasságpárti (nőként). Tudom, a papír hosszú távon nem garancia semmire, DE a papír jelenti a végleges elköteleződés szándékát. És a SZÁNDÉK nagyon fontos. És az esküvő elhatározása előtt sor került volna annak tisztázására, ki hogyan képzeli a házasságot, gyerekkel vagy nélküle. A hallgatás ugyanis nem mindig beleegyezés...
ma 11.26 én vagyok a 25/N
Honnan gondolod hogy x pasit elfogyasztottam és hogy kislányként szültem?Elárulom 21 évesen szültem,szerintem ez nem kislánykor.1 pasit "fogyasztottam el" a volt férjemet,akivel 4 év házasság után mentünk külön.1.5 év házasság után vállaltuk a babát.
Miért kell lenézni a fiatal anyákat???Ha meg nem tudsz a kérdezőnek segíteni akkor ne írj hülyeségeket.Ez vonatkozik azokra is akik még mindig nem értik,fogják fel hogy nem lett becsapva a kérdező párja ,ő is akarta a babát,csak begyulladt és könnyebb volt lelépnie!Persze Védjük az ilyen férfiakat ők a szentek akit meg elhagynak egy gyermekkel az egy r..anc mert átvágta szegény férfit.De hahhó együtt élnek x éve,mindennapos a baba téma,védekezni nem óhajt szegény férfi de ha jön a baba lelép.IGEN tényleg ő az áldozat!!!!!!
25/N
Nagyon köszönöm a válaszokat, tényleg elgondolkodtatóak.
Legfőképp a hasonló , mint ez:
"Nemm kell játszanin a mártírt, olyan nincs hogy csak ő a hibás. És biztos fáj nektek de egy embert nem annyiből itélünk meg hogy nem érdekli a gyereke. Megteheti, szóval semmi rosszat nem tesz. "
Tulajdonképp hasonló történt a Szellő és a mostani Lázár esetében is!
Nos, nem akarták, csak ez akkor bukott ki, amikor már a baba útban volt!
Mégegyszer hozzáteszem, hogy itt nem elsősorban azt sérelmezem, hogy nem apja a gyerekének, hanem azt ahogy és amikor és amilyen okból engem elhagyott, tehát én a szerelmemet veszítettem el, nem csak a gyerek apját!
Szintén írtam már , hogy nem reménykedek és nem várom, hogy visszajöjjön! Az érzelmek hiányoznak ,amik kettőnk között voltak és a rosszul hitt társas élet, de mivel a szénám talán jobban áll mint az övé(bárhogy is nézzük) , és egy elég önálló, erős nő voltam mindíg is, nem bánom már a történteket. Nagyon boldog vagyok a bébikémmel és jó anyának lenni, 1 percig sem bánom hogy lett még ennyi fájdalom után is.
Ha valaha jelentkezne , már szóba sem állnék vele, és nem azért mert utálom vagy szeretem vagy bármi , hanem azért mert már szimplán nincs mit mondani.Egyszerűen nem jelent már semmit, azon kívül, hogy tudom hogy ő a gyerekem apja , az ember akit valaha a világon a legjobban szerettem sokáig.
És tényleg nem utálom, sőtt megköszönöm neki a bébit, azt is hogy félreállt , mert ha nem most tette volna meg , talán pár év múlva , amikor már a babának is jobban fájna.
Talán arra lennék kíváncsi még vele kaocsolatban, hogy egyeltalán egy picit is megbánta -e , vagy hogy furdajla-e a bűntudat. Sokatok szerint nem - hát valószínű igazatok van...
Mindenesetre én azt hiszem hosszú távon kihat az ember életére minden tette és egy életen át kísérni fogja egy kicsi bűntudat.
11.33-nak
Nem megfogni akartam a pasit....Jesszusom!!
Ha ismernél és ismernéd az életem ,akkor megértenéd, hogy pont nem az a típus vagyok, aki ilyen dolgot tenne..
De , hogy kicsit többet tudj, leírom, hogy pont az a típus vagyok (sajnos vagy nem) aki a szerelemben hisz, az öszinte , önzelten szerelemben . És én hittem hogy ilyenben élek, és rossz volt szembesülni, hogy ,-igen, talán szeretett engem ez a férfi, de nem eléggé, vagy csak a felelősség, kompromisszum, kötődés nélkül...előjött a "probléma" és husss, menekült...
Itt Magyarországon sajnos sok példa van arra amit mondasz," megfogni a pasit"- szánalmas, meg az is amit feltételeztél rólam, de azért köszönöm az őszinte megnyilvánulást.
N/25-öt pedig nem tudom miért kell sértegetni??!!Aki ezt tette kicsit elgondolkodhatna, vagy ne írjon mert nem ez a kérdés..
jó oké akkor nem akartad a gyerekkel megfogni ezt elfogadom és elhiszem de már ne haragudj szerintem te nagyon elvakult lehettél hogy nem ismered ki eléggé a férfit. ezekszerint te hitted hogy ez egy sziklaszilárd kapcsolat. de kérdem én szeret-e az a férfi aki mikor meggtudja hogy terhes a nő és rögtön kidobja? szerintem a válsz nem. lehet hogy te szerelmes voltál bele, de ő biztos hogy nem. (akármit is mond)
az a baj hogy rossz pasit választottál.
11.48-as küldőjének még annyi, hogy talán rosszul fogalmaztam!
Nyilván ha a 20-as éveimben lennék, akkor még én is a hófehér ruháról , az Oltárról meg arról az emberről álmodnék, aki Isten előtt mondja ki velem az igent!
35-ön túl már nem ezt tartanám a fontosnak, de nyilván a megfelelő férfinak nem mondanék nemet!
Sajnos környezetemben talán 1 max 2 JÓL működő házasságról tudok!!!! A többi vagy hazugság vagy megalkuvás, vagy nincs más lehetőség és stb......Na, ilyen házasság nekem nem kellene....
Az ismerőseid között hány öszinte szerelemben, szeretetben élő , működő házasság van??? De őszintén??
14,46-os válaszolónak!
Na így már elfogadom a válaszod, és 100%-ban gazat adok Neked! Naív és elvakult voltam...
Én túlzottan szerettem és nem láttam amit kelett volna, azt hogy nem a jó embert szeretem igazán...
Nagyon köszönöm a válaszod!!
Azért jók ezek az oldalak , mert az ember szembesülhet olyan hibáival amiker saját maga sem meg bevallani magának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!