Eddig szerették és visszasírták, most, hogy lánykérés volt, lebeszélnének róla? Ennek mi értelme van?
Fuhh, és még a szüleimet, családomat gondoltam fárasztónak... :D
Ők aztán szinte semmik itt pár emberhez képest.
18 évesen hoztam egy nem átgondolt döntést, mert megijedtem. Ott volt a továbbtanulás témája, amiben sokáig bizonytalan voltam, majd a barátom feldobta azt is, hogy költözzünk össze. Féltem, hogy az már túl sok lenne és én nem arra vágytam, hogy 18-19 évesen annyi legyen az élet, hogy napközben suliban vagyok, este meg megnézünk egy filmet és alszunk. Nem erre vágytam, ez van. Ha viszont őszintének kell lennem (és miért ne lennék az?!), akkor azt kell, hogy mondjam, hogy kellett az a szakítás. Kétszer tanultam külföldön az egyetem alatt, két nyarat éltem Spanyolországban, és 3 hónapot az USA-ban. Ha úgy megyek egyetemre, hogy már a barátommal élek, akkor több, mint valószínű, hogy ezeket kihagyom és mellettük még sok mást. Nem bánom, hogy szingli voltam sokáig, nekem kellett ez ahhoz, hogy "lenyugodjak". Rájöttem, hogy mit akarok az életben és nem lesz az, hogy 38-40 évesen, két gyerek mellett majd bekattanok, hogy én még nem éltem. Mert már most sem vágyom azokra, amikre a húszas éveim elején, és teljesen máshogy látom a világot, mint akkor.
Az anyagiak nem tudom, hogy hogy jön ide. 18 éves korom óta külön élek, lediplomáztam, dolgozom (ahogy a párom is). Mivel nálam lakunk, az ő lakása lett kiadva, de a pénzen nincs vita soha. Közös számlánk nincsen még, de egy összegből gazdálkodunk.
Unokáról egyelőre szó sincs, 2-3 év múlva szeretnénk gyereket talán, de még az sem fix. Ezt a családom is tudja. Ha lesz is majd, akkor is szeretnék 1 éves kora után legalább 4-6 órában újra dolgozni. Nem szeretnék olyan nő lenni, akinek még a 4 éves gyereke mellett is a házimunka az egyetlen dolga, ez nem én vagyok. Nem ezért tanultam, és dolgoztam rengeteget.
Háziasszony egyáltalán nem vagyok, és soha nem is voltam. Ezt nagyon jól tudja a párom is. :) 19 évesen inkább spóroltam máson, de már akkor is kerestem valakit, aki segít az akkori lakásom tisztán, rendben tartásában, és ez most sincs máshogy. Vagyis pont most igen, mert amíg ez a helyzet tart, nem jön hozzánk a hölgy, de amúgy heti kétszer van segítségünk. Én ezt nem érzem cikinek, ahogyan a párom sem. Dolgozunk mind a ketten, a szabadidőnkben jobban szeretünk mást csinálni, mint a takarítás, kerti munkák. Ettől függetlenül nem vagyunk koszosak, igénytelenek. Nyilván ha kiborul valami, vagy az előszobában lejön a cipőnkről a kosz, stb feltakarítjuk, de a lelkemnek jót tesz, ha néha egy profi is áttakarítja a házat. Tudom, hogy ezt sokan lenézik, de anno gyerekkoromban hozzánk is járt egy néni hetente, pedig anyukám htb. a mai napig. Szerintem ebben semmi rossz nincs, a párom szerint is jobb így, minthogy a fél szombatunk a takarítással menjen el. Megosztjuk a feladatokat itthon, nem az van, hogy minden az én dolgom, mert nő vagyok. Pl. utálok porszívózni, ezért azt mindig ő csinálja. Süteményeket sütni nagyon szeretek, de húsokkal foglalkozni nem, ezért az ebédek, vacsorák nagyobb része is az övé. Viszont ez nem zavarja, mert a főzés az egyik hobbija és férfi létére nagyon otthonosan mozog a konyhában.
Örökbefogadáson is gondolkoztunk, lehet később be is vállaljuk, de most egy megbízható, elismert kennelből lesz kiskutyánk. Kölyköt szeretnénk, és egy bizonyos fajtát.
A srác valószínűleg végtelenül szerelmes, te meg nyilván kedveled, de nem vagy annyira belehabarodva, mint ő beléd. Szerintem is korai a lánykérés.
Előbb döntsd el, hogy "élni" akarsz, vagy vele lenni.
Mit várnának a válaszolók? Hogy a kérdező 13 éves korától együtt élje le valakivel az egész életét? Az lett volna a legrosszabb forgatókönyv, de nem azért, mert nem jut több f...
Egy 13 éves gyerek még nem is kész ember, hogy választhatná ki a párját egész életére? Egy másik, 14 éves gyerek személyében ráadásul...
Aki ilyen fiatalon, elsőre belefut egy sokéves, komoly kapcsolatba, annak egy része megreked a személyiségfejlődésben, gyerek marad, mert csak "párban létezik". Felnőni nem lehet félig másnak adott lélekkel, a másikért létezve, eggyé válva. Szakításkor jellemzően zavarodott, keresi a helyét, azt sem tudja, ki ő a másik nélkül, mit akar, mi a normális neki egy párkapcsolatban, és mi nem. Mert gyerekfejjel sokmindenbe bele lehet szokni, bele lehet "nevelődni", amit tapasztaltabb emberként már nem úgy akarnál. És valahol kimarad önmagad megismerése. Ez ugyanúgy igaz a pár fiú/férfi tagjára is.
Kellett az a szakítás, Kérdező, hogy felnőjetek, és külön is teljes emberré váljatok. Az, hogy újra összejöttetek, és össze akarjátok kötni az életeteket, vagy jól sül el, vagy nem, de nem hiszem, hogy rosszabbak az esélyeitek, mint két idegennek. Ha jövő nyáron házasodnátok, az már egy közel két éves kapcsolat, több mint másfél év együttéléssel, 25-26 évesen. Egyáltalán nem túl kevés, mások is házasodnak ennyi után.
A családod szerintem attól fél, hogy ennek a "felmelegített" kapcsolatnak a tökéletessége, amit éreztek, csak illúzió, amit a nosztalgia és egymás megszokottsága, otthonos ismerőssége táplál bennetek. Nem kizárt, hogy ez is jelen van, de nektek kell magatokba nézni, és felismerni, hogy milyen mértékű, illetve hogy torzítja-e a kapcsolatot, vagy ellenkezőleg, olyan pluszt ad neki, amitől csak olajozottabban működik.
Remélem, bejön nektek ez az egymásratalálás! Sok boldogságot kívánok!
Mit várnánk? Egyszer már nem kellett neki a srác!
Viszonylag felnőtt fejjel már eldöntötte!
Tudom, a 18 éves még gyerek, jön a kontrázás, de nem 15 évesen dobta...
18 évesen, a nagy "tervei", meg az egyetem miatt, szinte hideg fejjel! Legalábbis a kérdező nem említette, hogy évekig búslakodott volna a szakítás miatt, mint a szülei.
A srácnak kéne több önbizalom és önismeret, ő az, akinek még fejlődnie kéne egy kicsit. 27 évesen valószínű ő is ezerszer átgondolná ezt a házasságot.
Az a vicces, hogy szerintem én vagyok a sokkal szerelmesebb most. Nem tudom, pár ember miért gondolja, hogy ez nálam kedvelés kategória... Akit kedvelek, azzal elszórakozok, de nem akarok vele összeköltözni, nem akarom, hogy együtt aludjunk, stb. Ő teljesen az életem része lett, megosztok vele mindent. Nincsenek titkaink egymás előtt.
Mielőtt kimondtuk volna, hogy együtt vagyunk, sokat beszélgettünk a kamaszkori énünkről, kapcsolatunkról, mert nem akartam úgy kezdeni egy új fejezetet, hogy kimondatlanul maradtak a dolgok. Ő is egyetértett abban, hogy visszagondolva tényleg "kellett" az a szakítás, mert ha akkor hirtelen összeköltöztünk, biztosan máshogy alakult volna az életünk és nem feltétlen jó értelemben.
Kikérted (a leírtak alapján) a véleményünk.
Többünk úgy gondolja, hogy ennek így szomorú vége lesz. Nem kell ránk hallgatni, végülis mi egy gyk-s kérdés alapján tényleg nem tudunk konkrétan segíteni, te döntsd el, hogy akarod-e ezt, vagy sem, és te döntsd el a pároddal a lánykérés megtartását, ill. annak időpontját.
De a véleményemet továbbra is tartom: ha annyira biztos lennél a házasságban, akkor nem tetted volna ki ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!