Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más családokban is előfordul...

Más családokban is előfordul ilyen kollektív elmebaj, vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen?

Figyelt kérdés

Meg sem mertem mondani, hogy felvételiztem, mert lenézik a továbbtanulást, szerintük az egyetemisták mind hülyék, az igazi férfiak a kőművesek, asztalosok, meg ilyenek. 😑

Sajnos ezt a gondolkodást nem fogják tudni levetkőzni, már a nagyszüleim is így álltak hozzá.

2020. ápr. 28. 10:11
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ha csak a pénz számítana, elmennék hímszajhának, az egy nap alatt megkeresi bármilyen mesterember havi fizetését. :D De léteznek más szempontok is a világon. Nem bölcsésznek készülök, de a lenézésüket proli dolognak tartom.
2020. ápr. 28. 12:02
 12/18 anonim ***** válasza:
16%

Azért jó lenne ha pl. nem mindenki informatikus akarna lenni stb.

Igazad van,de jó lenne ha annyi informatikus lenne, mint vízvezeték szerelő teszem azt.

2020. ápr. 28. 12:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én már akkor tudtam, hogy egyetemre akarok menni, mikor beiratkoztam középiskolába. Itthon engem is hülyének néztek, meg mondták, hogy nem fognak támogatni. Én is felvételiztem idén, 5 év alatt annyit szajkóztam, hogy elfogadták, de még mindig az van, hogy nem fognak támogatni. De már nem is érdekel, már minden tervem megvan a lakhatással és munkával kapcsolatban. Már nem is érdekel, hogy fognak-e támogatni vagy sem, de majd ha mégis meggondolják magukat örülni fogok:D
2020. ápr. 28. 14:59
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

#12es az informatikus, programozó, rendszergazda az egyik legkeresettebb és legjobban kereső képzettség. Még egyetem nélkül, pár hónapos programozó gyorstalpaló után is nagyon jó munkahelyhez jut az ember.

Na de mindegy, nem ez volt a kérdés. Sajnos vannak ilyen emberek, általában azért nézik le a diplomásokat, mert ők maguk nem tudnák megcsinálni. Vagy van az a földhözragadt vélemény is, hogy csak a fizikai munka a munka. Sajnálom, hogy a szüleid ennyire nem támogatnak. Ha ők nem támogatnak anyagilag a továbbtanulásban, majd te se támogasd őket a leendő jó fizudból :D

2020. ápr. 28. 15:18
 15/18 anonim ***** válasza:
89%

Előfordul. Csak nálunk a nagyját a bátyám kapta, aki nem katona lett, pedig az való csak férfinak, ha nem kőműves! Helyette programozó nyikhaj lett, de eléggé befutott, így a család (pénz reményében) inkább megtartja magának a véleményét vagy egymás között tárgyalják csak meg.

Én meg nő lettem, így azt hallgattam, hogy minek nekem egyetem, menjek hozzá valakihez, szüljek gyereket és legyek háztartásbeli, ne egy karót nyelt, okoskodó p....csa.

Valahogy mindketten elköltöztünk otthonról az érettségi és az egyetem között.

2020. ápr. 28. 15:21
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Férjem családjában még az érettségi sem divat. Azért is megszólták, hogy minek az. A továbbtanulással 3 évig folyamatosan cikizték. Mi az utolsó évben ismerkedtünk meg. Én végig támogattam a szakdolgozatnál is. Aztán persze sírtak amikor diplomaosztóra egyértelműen meg lett mondva, hogy nem jöhetnek az eddig tanúsított hozzáállásuk miatt...
2020. ápr. 28. 16:40
 17/18 anonim ***** válasza:
8%
Ezt tuti csak kitaláltad! Nyakamat rá.
2020. ápr. 28. 17:17
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szerencsére a családom nem ilyen felfogású, de nyáron diákmelóztam egy helyen, ahol csak nők voltak (kb mind 8 általánossal) és mindig hallgattuk a rádiót, és egyszer az egyetemi felvételi volt a téma. És az összes asszony elkezdte szidni azt aki tovabbtanul hogy mind nagyképű meg azzal a darab papírral kitorolhetik a seggüket, bezzeg ők akik 140K-t kapnak ki havonta mennyivel okosabbak hogy nem tanultak tovább egy "sz@ros papírért" hanem elmentek dolgozni.

Hát igen, mondhatom nagyon értelmiségi volt a csapat. Az egyik asszonyt nem tudtuk meggyőzni hogy ha a Föld az ellenkező irányba forogna, attól még a jobb és a bal keze nem cserélődne fel 🤦🤦🤦🤦🤦🤦

2020. ápr. 28. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!