Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez mi volt?! Nagyon kiakadtam!...

Ez mi volt?! Nagyon kiakadtam! Csak túlreagálom?

Figyelt kérdés

Párommal hat éve vagyunk együtt, még egy barátnőm mutatott be minket egymásnak. Tudtam már akkor is hogy bejön neki a barátnőm, de nem hozta szóba nincs ezzel semmi baj. Viszont hétvégén volt egy beszélgetésünk, és addig csűrte csavarta a dolgokat míg a végén kijött, hogy ő bizony sokkal jobbnak találja a barátnőm mint engem. Mondta hogy nagyon szeret, és semmi baj nincs velem, de benne van meg az, amit ő keres egy nőben... Mondta hogy bennem is megvan, de kevésbé...

Ezen nagyon kiakadtam... 6 év után kell ezzel előállni??

egyáltalán mi volt ez a hat év ha nem én vagyok neki a jó?

Azt is modnta h ne értsem félre, nem akar szakítani mert szeret....

Ti mit szólnátok ehhez? Csak én spilázom túl? Annyira rosszul esett....

2010. júl. 27. 10:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 A kérdező kommentje:
megpróbálta körbe írni, de elég zavaros. és nem igaz.
2010. júl. 27. 13:47
 52/75 anonim ***** válasza:

Most látom, Kérdező, hogy végül is a párod mondott konkrétumot erre a tulajdonságra vonatkozóan.

Szerintem ne a barátnődre koncentrálj, jól is tetted, hogy nem említetted a párodnak az észrevételedet. Ez a TI kapcsolatotok, és továbbra is fenntartom, hogy ő sem a barátnődet akarja, hanem azt a tulajdonságot erősíteni benned, amit ő a barátnődbe belelát.

Tehát a barátnőd helyett erre a bizonyos tulajdonságra koncentrálj, ha Te is úgy érzed, hogy ez a fejlődésedet szolgálja.

2010. júl. 27. 13:51
 53/75 anonim ***** válasza:
Én meg azt gondolom, hogy van egy pont, amikor nincs jogom megváltoztatni a másikat. Van jogom bevallani, hogy nekem ez nem kell, de ha ő ilyen, akkor miért akarom másmilyennek? Én nem úgy látom, hogy itt valami rossz tulajdonságról lenne szó, hanem olyanról, ami valakire jellemző, van akire nem.
2010. júl. 27. 13:57
 54/75 anonim ***** válasza:

Nem, nem, félreértés ne essék, nem szabad megváltoztatni a másikat a saját kényelmem miatt. Sőt, még talán egy kapcsolat sem ér annyit, hogy gyökeres változásoknak vessük alá magunkat, már ha egyáltalán képesek lennék is rá.

Nézzünk egy konkrét példát. Az egyik fél azt mondja a másiknak, hogy tök jó lenne, ha a másik kicsit talpraesettebb, életrevalóbb, önállóbb lenne. Mérlegre teszem a dolgokat: ezzel ő nyer, vagy én nyerek, vagy mindketten nyerünk? Rossz dolog lenne nekem, ha talpraesettebb lennék? Mert ez ugye akkor is megmarad nekem, ha a kapcsolatomnak vége, az ÉN életemet könnyíti meg, tehát a fejlődésemet szolgálja, és talán azt is bizonyítja, hogy a párom jót akar nekem.

Nem megváltoztatásról beszélek, hanem fejlődésről.

2010. júl. 27. 14:06
 55/75 anonim ***** válasza:

"Nézzünk egy konkrét példát. Az egyik fél azt mondja a másiknak, hogy tök jó lenne, ha a másik kicsit talpraesettebb, életrevalóbb, önállóbb lenne. Mérlegre teszem a dolgokat: ezzel ő nyer, vagy én nyerek, vagy mindketten nyerünk? "

Nem hiszem, hogy erről lenne itt szó.Ennél súlyosabb lehet a probléma.

Ezt egy kapcsolat elején már megbeszélhetik a felek, nálunk legalábbis így volt. Ezt nem 6 év után és rejtjelesen kell közölni a másikkal.

Lehet hogy a párjának irreálisabb elképzelései vannak.

mit gondolsz, kedves 88% , a párjában nem lehet olyan tulajdonság, amit meg neki kellene fejlesztenie?:)

2010. júl. 27. 14:28
 56/75 A kérdező kommentje:
Próbálok rá odafigyelni, de amíg konkrétan nem tudom mit ért ez alatt addig nehéz:)
2010. júl. 27. 14:33
 57/75 anonim ***** válasza:

Dehogynem, kedves 82% :)

Biztosan van fejlődnivalója neki is, ha majd ő is felteszi a saját kérdéseit itt, akkor majd arra is válaszolunk.

De egy kapcsolatban... az, hogy a másiknak is van mit fejlődnie, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy amit ő mond velem kapcsolatban, az nem igaz, vagy hogy azzal nem kell foglalkozni.

Én sem gondoltam, hogy az általam felhozott példa lehet az ő esetükben, de ezért írtam, hogy példa... A konkrétumokat nyilván nekik kell tisztázniuk, ahogy azt is, hogy mit kezdenek a helyzettel.

2010. júl. 27. 15:00
 58/75 anonim ***** válasza:

Amúgy a barátnőddel miért nem beszélheted mindezt meg? Ha egy nő tetszik egy férfinek, azt úgyis érzi. Szóval a barátnőd biztosan tudja, hogy a barátodnak bejön. Talán sok újat tudna neked mondani, azzal kapcsolatban is, miért nem ők jöttek össze annak idején?

Ha esetleg fekete-fehéren kiderülne, hogy te csak szamár voltál a ló helyett, akkor talán látnád azt is, mi a helyes következő lépés. Persze a barátnőd se láthat mindent jól, de mégis, én talán beszélnék vele.

2010. júl. 27. 18:31
 59/75 anonim ***** válasza:

"Nézzünk egy konkrét példát. Az egyik fél azt mondja a másiknak, hogy tök jó lenne, ha a másik kicsit talpraesettebb, életrevalóbb, önállóbb lenne. Mérlegre teszem a dolgokat: ezzel ő nyer, vagy én nyerek, vagy mindketten nyerünk? "

Mind jó és szép. De ezen hogy változtasson valaki? Aki visszahúzódó, kérésre sem tud egy társaság központi embere lenni. Még ha ebbe a kapcsolata is megy rá. Sőt. Már a kapcsolat elején ilyen volt az illető, ezért szeretett bele a párja.

Lépéseket lehet tenni, de megváltozni...

2010. júl. 27. 19:27
 60/75 anonim ***** válasza:

„Amúgy a barátnőddel miért nem beszélheted mindezt meg? Ha egy nő tetszik egy férfinek, azt úgyis érzi. Szóval a barátnőd biztosan tudja, hogy a barátodnak bejön.”

Neked lenne szíved a saját pasidat összehozni a legjobb barátnőddel? Egy füst alatt két embert vesztenél.

Pasi vagyok, nem ismerem a legalább 6 éves barátnői(két lány között) viszonyt. De nekem lehetne akármilyen jó egy barátom, ha "asszony" azzal állna elő, hogy bejön neki, nem a barátomhoz mennék segítségül. Mert mint írta a kérdező, saját maga sem godnolta, hogy a barátja ilyeket érez a barátnője iránt.

2010. júl. 27. 19:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!